Wki

Hoe om krassen te repareren op hardhouten vloeren

Als u hebben hardhouten vloeren in je huis, krassen zijn onvermijdelijk, zelfs als je voorzichtig bent. De meerderheid van de houten vloer om beschadiging wordt veroorzaakt door te duwen iets zwaars, zoals een apparaat, over de vloer. Krassen kunnen ook worden veroorzaakt door teennagels huisdier, en door kleine stukjes van stenen of vuil dat mensen weg in het huis. Volg instructies van de fabrikant en schema's op het overspuiten van uw vloer om de langste levensduur en schoonheid van uw hardhouten vloer te krijgen.

Stappen

Hoe om krassen te repareren op hardhouten vloeren. Inspecteer de gekraste oppervlakte van de vloer tot de diepte van de kras te bepalen.
Hoe om krassen te repareren op hardhouten vloeren. Inspecteer de gekraste oppervlakte van de vloer tot de diepte van de kras te bepalen.
 1. 1
  Inspecteer de gekraste oppervlakte van de vloer tot de diepte van de kras te bepalen.
  • Krassen beschadiging van de oppervlaktelaag van slechts de vloer. Soms krassen zijn alleen in de afwerking. Als een kras gaat in het hout, het moet alleen gaan maaiveld of iets lager.
  • Schade aan een houten vloer die groter is dat een kras of gaat dieper dan de oppervlakte van het hout is een guts. Een guts kunnen eisen verwijderen en vervangen van het beschadigde bord of het inhuren van een professional om reparaties uit te voeren.
 2. 2
  Reinig de gekraste gebied met behulp van warm water of een doek bevochtigd met terpentine. Laat de plek volledig drogen voordat u probeert de scratch repareren.
 3. 3
  Verbergen de scratch tot het tijd is om de vloer Refinish. Er zijn een aantal manieren om hardhouten vloer krassen minder zichtbaar te maken.
  • Zoek een reguliere permanente marker die dicht bij de kleur van uw vloer. Een grote verscheidenheid aan kleuren is beschikbaar op ambachtelijke winkels. Kleur krassen met de marker.
  • Koop een vlek marker, verkocht in de meeste bouwmarkten, in een vlek die dicht bij uw vloer kleur, en pas het toe op de scratch met instructies van de fabrikant.
  • Dompel een wattenstaafje in een kleine hoeveelheid van de vlek die u oorspronkelijk bij het afwerken van de vloer. Dep de vlek op de scratch zorgvuldig.
  • Wrijf het gebied met een schone, droge doek in een cirkelvormige beweging, naar de marker mengen of vlek in de vloer.
 4. 4
  Contact op met de leverancier waar u de vloer of de fabrikant van uw hardhouten vloer's gekocht, en bestel een touch-up kit als de krassen zijn nog zichtbaar nadat u probeert om ze op te lossen.
 5. 5
  Fix diepere krassen of grote krassen gebieden van uw vloer.
  • Ruw de gekraste oppervlakte van de vloer met behulp van een fijn schuurpapier of staalwol. volg de houtnerf of gebruik een cirkelvormige beweging en bestrijken een paar extra centimeter aan alle kanten van de kras.
  • Gebruik een schone doek met terpentine te ruimen het zaagsel en deeltjes. Laat ze drogen.
  • Verf een aantal van de originele vloer vlek op het voorbereide oppervlak met een fijn penseel. Breng het zeer licht, gebruik dan een droge doek om het werk in het krassen met een cirkelvormige beweging.
  • Herhaal dit proces van het schilderen van de vlek op en wreef het uit tot de plek overeenkomt met de rest van uw vloer en het gerepareerde gebied niet zichtbaar is.
 6. 6
  Vervang de beschadigde planken, Refinish uw hele vloer, of bel in een professionele om het probleem op te lossen als de schade is zeer uitgebreid of u niet tevreden bent met uw resultaten.