Wki

Hoe om kippen te fokken

Kippen fokken is iets wat iedere boer en hobby ei collector waarschijnlijk moet weten. Het is niet zo makkelijk als je zou wel denken - alleen maar omdat je kip legt een ei, denk niet dat je werk is voorbij. Het is nog maar net begonnen.

Stappen

Hoe om kippen te fokken. Hier krijg je een grote haan.
Hoe om kippen te fokken. Hier krijg je een grote haan.
 1. 1
  Hier krijg je een grote haan. Krijg een met een goed temperament en van hetzelfde ras als je andere kippen.
 2. 2
  Laat de haan met de kippen voor een paar dagen of langer.
 3. 3
  Voed uw kippen goed. Ervan uitgaande dat ten minste enkele van hen zijn bevrucht, stoppen met het verzamelen van de eieren en laat ze zitten op hun eieren in hun nest. Doe dit wanneer je een kip niet verlaten van haar nest, en puffend omhoog haar veren opmerken. Dit betekent dat ze is broeds, en klaar om te gaan zitten op de eieren. Zorg ervoor dat de nesten zijn op een vlakke ondergrond, zodat wanneer kuikens doen uitkomen, dat ze er niet uitvallen. Daarnaast mag je eigenlijk wilt een lage ranking duivin scheiden van de rest van de kudde, zodat ze kunnen broeden in vrede.
 4. 4
  Houd de temperatuur van de kip schuur constant en warm. Voorkomen dat er geen kieren van het invoeren van het gebouw.
 5. 5
  Zorg voor goed eten, schoon minstens twee keer per dag voor uw kippen.
 6. 6
  Neem alle eieren die worden verwaarloosd door kippen en broeden ze. U zult een incubator nodig. Volg gewoon de aanwijzingen voor uw incubator. Afwisselend, pop de ongewenste ei (s) onder een andere bedrukte kip maar kijk uit, zullen ze waarschijnlijk pikken naar je uit haar eigen gevoel van zelfverdediging. En wees niet verbaasd als ze het afwijst - je tenminste geprobeerd.
 7. 7
  Wacht 21 dagen of zo. Houd een grafiek als je nieuwsgierig bent genoeg of als het iets is dat je moet weten voor de fokkerij.
 8. 8
  Let op je kuikens luik. Voed ze kuiken voorgerecht eten, veel water. Niet verwaarlozing de kippen - houden hun duivin eten ook. De moeder kan eigenlijk eten haar eigen kuikens dit is zeldzaam, dus goed in de gaten op hen, en de kuikens kunnen niet slapen onder de hen ten alle tijden als het warm. Houd alle nieuwe baby's te beschermen tegen roofdieren en andere kippen, het is mogelijk dat anderen zullen pikken naar hen. Echter, als je bieden veel ruimte en outdoor roaming-gebieden, zal dit veel minder een probleem zijn.
 9. 9
  Genieten van de ervaring!

Tips

 • Bijhouden van uw kippen fokken lijn naar genetische problemen te voorkomen.
 • Er zijn veel voors en tegens met een kip op eieren uitbroeden plaats dan een broedmachine. Hens controle vochtigheid, draaien etc. dus het neemt minder van uw tijd, maar er zijn vele andere factoren die de groeiende kuiken, zoals de kip opgeven van haar eieren kan doden. Het gebeurt en als je besluit om in te grijpen, doe het snel en incubeer of zoek een pleeggezin zitten duivin.
 • Houd contact met incubatie van eieren tot een minimum.
 • Deskundigen raadplegen zoals PoultryOne.com bij het mengen van onverenigbare kippenrassen.
 • Als u zeldzame eieren. broeden ze zelf in plaats van met behulp van een kip. Er zal een grotere kans op succes.
 • Praat met mensen die dit gedaan hebben, het is meer werk dan je denkt!

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat u altijd schoon uw incubator grondig na en voor het uitkomen een andere koppeling van eieren te voorkomen het doorgeven van ziektekiemen.
 • Hek uit buiten zwerven gebieden met kippengaas om roofdieren weg te houden. U kunt echt lang en grote oplagen om dit te doen. En ook kippen en kuikens terug naar de stok met een afsluitklep deur elke avond voor zonsondergang.
 • Als de eieren niet uitkomen, dan kunt u er zeker van te goed te ontdoen van hen - rotte eieren kan echt een nare stank!
 • Behandel een kloek met zorg - ze is vaak chagrijnig en niet wil worden geknoeid met.