Wki

Hoe om kinderen over geld leren

Als kinderen groeien, hebben ze de neiging om meer doordachte over geld geworden, en het is een proces om hen te leren hoe ze meer besparen en geld te verdienen door middel van kleine opdrachten. De huidige economische problemen zorgen voor een passend moment om onze kinderen naar school over persoonlijke financiën, volgens Eric Tyson, auteur van Personal Finance voor Dummies. Als je je schuldig voelt omdat je je kind niet kunt kopen die video game systeem dat hij wanhopig wil voor Kerstmis, of je hem vraagt ​​te kiezen tussen het spelen van recreatie basketbal of het nemen van karate lessen deze winter, Eric Tyson heeft een woord voor u. Niet doen. In feite, zegt hij, is nu de perfecte tijd om te leren uw kinderen een aantal waardevolle financiële lessen en leren dat budgettering is hoe de wereld echt werkt.

Stappen

Hoe om kinderen over geld leren. Expose uw kinderen naar de realiteit.
Hoe om kinderen over geld leren. Expose uw kinderen naar de realiteit.
 1. 1
  Expose uw kinderen naar de realiteit. "Kinderen zijn verrassend bewust van wat er gaande is in de wereld", zegt Tyson. "En als ze niet weten dat de tijden zijn een beetje hard en Mom & Dad hebben om hun uitgaven te kijken, is het tijd om hen te vertellen. Schuilen kinderen van financiële realiteit doet ze geen gunsten." Een goed begrip van persoonlijke financiën is een van de meest waardevolle sociale vaardigheden van een persoon kan hebben. En terwijl de vorige generaties kunnen zijn opgevoed met de constante vermaning dat "geld groeit niet aan de bomen!" te veel van de huidige ouders verwaarlozen die les. Het is tijd om dat te veranderen-en de economische crisis zijn we in voorziet nu een grote stimulans om dit te doen.
 2. 2
  Vertel kinderen de waarheid. Kinderen zijn opmerkzaam. Als u al handelt angstig en aan de rand van de laatste tijd, hebben ze gemerkt. Liever dan laat ze zich afvragen waarom mama en papa zijn zo veel de laatste tijd of voortdurend bezig praten over geld, leggen (op hun niveau) wat er gaande is in de financiële wereld van de familie. Dit kan betekenen dat uit te leggen waarom vakanties moeten worden ingekrompen, waarom er minder speelgoed onder de boom etc.
 3. 3
  Uit te leggen hoeveel dingen kosten. Sommige ouders zijn verbaasd om te ontdekken dat hun kinderen niet beschikt over een zeer goed begrip van wat dingen kosten, omdat ze zijn ze te beschutten van deze altijd. Een grote hands-on manier om hun ogen te openen is om ze mee te nemen op een "geld tour" rond het huis. Zo kan kinderen niet begrijpen dat warm water meer kost dan koud water, of dat stoten de warmte resulteert in een hogere energierekening. Deze oefening zal hen leren hoe ze kunnen besparen en dus helpen de familie te redden geld. U kunt ook opstapelen alle van de rekeningen voor de maand en hebben ze kijken naar de hoeveelheid op elk een. Laat zien wat de familie kosten van levensonderhoud is en opnieuw herhalen de gebieden waar zij een rol kunnen spelen in de kosten te verminderen.
 4. 4
  Het geven van geschenken. Ouders graag genereus te zijn, terwijl het geven van geld aan hun kinderen maar je moet ervoor zorgen dat ze worden onderwezen het concept van verantwoording. Leer hen het belang van niet meer dan de uitgaven van hun budget. Terwijl zij niet mogen worden gedicteerd over hoe elke rupee zou moeten worden besteed, vraag eens in de zoveel tijd hoe zij besteden hun zakgeld om hen te leren om spoor van het geld houden. Stimuleer kinderen om geld te besparen op iets wat ze graag zou willen hebben te kopen. Zeg uw 12-jarige wil een nieuwe fiets of een horloge. Maak een deal met hem / haar dat als hij / zij verzamelt een deel van het geld dat nodig is je chip in de rest.Children zal meer verantwoordelijk met geld als ze weten dat de moeite die het kost om het te schaffen. U kunt stimuleren uw oudere tieners tot het nemen van kleine banen in cafes, banketbakkerijen of het eten van gewrichten om zakgeld te verdienen in de vakanties.
 5. 5
  Realiseer je dat kinderen leren wat ze leven. Het klinkt misschien als gezond verstand, maar je-mama en papa-zijn meest invloedrijke leraren uw kinderen '. Wanneer je ring tot een barge-belasting van creditcard schuld, nemen exorbitante hypotheken of autoleningen, en niet om iets, dat is wat je kinderen komen om te zien als normaal opslaan. Als u het modelleren van ongezonde financiële gewoonten, kun je niet verwachten realistisch je kinderen te 'doen wat ik zeg, niet wat ik doe. "
 6. 6
  Deprogrammeren hen. Kinderen worden voortdurend gebombardeerd met informatie over dure dingen, of het nu de chique sportwagen ze willen, de garderobe van hun favoriete sporter of acteur of de vele oproepen tot luxe in het 40.000 commercials die de European Academy of Pediatrics schat de gemiddelde Europese kind ziet elke jaar. Wat ze niet gebombardeerd met is kennis over hoe om geld effectief te beheren. En terwijl de scholen steeds meer rekening geld problemen in de bestaande curriculum, de bredere concepten van persoonlijke financiële beheer nog steeds niet geleerd. Beangstigend ook moge zijn, sommige scholen rekenen op gratis "educatieve" materiaal van de wil van VISA en MasterCard!
 7. 7
  Start een toelage. Een toelage is een geweldig leermiddel. Je hoeft niet naar kinderarbeid wetten breken om grote manieren om te helpen uw kinderen verdienen hun uitkering in plaats van alleen het hebben overhandigd om ze te vinden. Een goed geïmplementeerde uitkering programma kan nabootsen veel geld zaken die volwassenen gezicht elke dag in hun leven. Vanuit de erkenning van de noodzaak om de groene spul te verdienen om te leren hoe je verantwoord en intelligent te brengen, op te slaan en te investeren hun uitkering, kunnen kinderen een solide financiële basis van een jonge leeftijd te krijgen.
 8. 8
  Beginnen ze te sparen en beleggen vroeg. Het is nooit te vroeg om te beginnen met sparen, en hoe eerder je kan het belang van inboezemen geld te besparen op uw kinderen het beter. Nadat ze beginnen met het verdienen van een uitkering, heb je kinderen slaan een aanzienlijk deel (tot de helft) van hun toelage geld in de richting van langere-termijn doelen, zoals het college (gewoon voorzichtig zijn over het zetten van geld in de namen van de kinderen daar dit college financiële steun schaden awards). Tyson adviseert dat kinderen reserve ongeveer een derde van hun wekelijkse nemen voor besparingen. Aangezien zij accumuleren meer aanzienlijke besparingen in tijd, kunt u het concept van beleggen te introduceren.
 9. 9
  Verminderen hun blootstelling aan advertenties. De primaire pad naar verminderde blootstelling aan advertenties is. Wanneer kinderen zijn in de voorkant van de buis, hebben kijken ze vooraf opgenomen materiaal. U kunt het tv-kijken van jongere kinderen richten, met name in de richting van video's en dvd's. En voor oudere kinderen, als u digitale video recorders (DVR's), zoals TIVO te gebruiken, kunt u gemakkelijk zappen advertenties. Maar wanneer een advertentie doet sneak onder de radar en zet de kinderen aan het bedelen, pakken het. Leg aan je kinderen dat er nooit een goed moment voor frivole impuls uitgaven-maar het is vooral schadelijk wanneer het geld is krap.
 10. 10
  Vinden onderhoudend manieren om goed geld gewoonten te leren. U zult waarschijnlijk geconfronteerd met een zware strijd bij het lesgeven aan kinderen over persoonlijke financiën. Dat is waarom het zo belangrijk om leuke manieren om goede financiële gewoonten inboezemen bij hen te vinden. Voor jongere kinderen Tyson raadt leeftijd passende boeken als The Berenstain Bears Verkrijg de Gimmies. Voor late-basisschool-schoolgaande kinderen, zoektocht naar de Pijlers van Rijkdom door JJ Pritchard is een hoofdstuk van een boek dat de grote personal finance concepten leert door middel van een boeiende avonturenroman. U kunt ook krijgen ze een abonnement op Zillions, magazine een kids 'van de uitgevers van Consumer Reports, die geld en kopen onderwerpen bestrijkt. Denk aan het spelen van de bordspellen Monopoly en Life om meer geld vaardigheden te leren ook.
 11. 11
  Leer ze hoe ze verstandig winkel. Familie winkelen, of voor boodschappen of iets anders, waarschijnlijk om je kinderen 'eerste ontmoeting met de uitgaven zijn. Ze ziet je beslissingen te nemen op basis van wat het gezin nodig heeft, misschien zie af en toe een coupon gebruikt, en zal zien hoe je betaalt. Deze reizen zijn een geweldige tijd om ze lessen over geld en de waarde van het product voor onderzoek en vergelijking winkelen onderwijzen.
 12. 12
  Introduceer de goede en slechte manieren om krediet-en debetkaarten te gebruiken. Die plastic kaarten in je portemonnee bieden een handige manier om aankopen te doen in winkels, via de telefoon, en via het internet. Helaas, creditcards bieden verleiding voor overbesteding en dragen de schuld van maand tot maand. Leer uw kinderen het verschil tussen een creditcard en pinpas, uit te leggen dat pinpassen worden aangesloten op uw bankrekening en dus voorkomen dat u te veel geld uitgeven als je kunt op een creditcard. Maak gebruik van credit card uitzondering, niet de regel.
 13. 13
  Moedig oudere kinderen om een baan te krijgen. Een vergoeding hoeft niet de enige manier voor uw kinderen om geld te verdienen zijn. Eerste blootstelling van uw kind aan de work-for-pay wereld kan beginnen met iets eenvoudigs als een limonade stand. Afhankelijk van de leeftijd, zou hij of zij werken in de tuin te doen voor buren of bieden kinderopvang. En het feit dat we in een recessie maakt het des te meer geschikt voor oudere kinderen te "helpen" door het krijgen van een part-time job-vooral het aantal onnodige aankopen, zoals dvd's of leuke kleding te financieren.

Tips

 • Zodat kinderen gedeeltelijke blootstelling aan verschillende advertenties (print of televisie) kunnen ze beter voor te bereiden op het leven in onze consumptiecultuur. In combinatie met een volwassene of een mentor coaching over het doel van de advertenties en de manieren om te gaan met de inherente teleurstellingen van het leven op een budget dit kan kinderen voor te bereiden op een leven van reclame bombardement.
 • Meer tijd komt uit minder bestedingen. Je moet creatiever en meer betrokken met elkaar wanneer geldstroom vertraagt ​​of stopt, en je moet samenwerken om de dingen veel meer samen doen. Dit is een positieve en iets om te blijven dankbaar voor.

Dingen die je nodig hebt

 • Tijd om te gaan zitten en te praten
 • Budget
 • Spaarrekening