Wki

Hoe om gaten in gipsplaten te repareren

Gipsplaten schade kan eenvoudig worden vastgesteld met een minimale uitrusting. (Gipsplaten is ook bekend als wandplaat, gipsplaat, gipsplaat of gipsplaat.) Te herstellen en te verbergen gipsplaten gaten van verschillende afmetingen, volg gewoon de onderstaande stappen.

Stappen

Hoe om gaten in gipsplaten te repareren. Hier krijg je een kant-en-klare gipsplaat patch.
Hoe om gaten in gipsplaten te repareren. Hier krijg je een kant-en-klare gipsplaat patch.

Repareren van een kleine of middelgrote gat (minder dan 4 in / 10 cm): snelle methode

 1. 1
  Hier krijg je een kant-en-klare gipsplaat patch. Deze zijn verkrijgbaar bij big-box thuis centra en bouwmarkten. Zij maken gebruik van een schil-en-stok, metaal-backed patch voor extra stevigheid.
 2. 2
  Ruim de randen van het gat. Knip rafelige randen met een scherp mes en druk weer op zijn plaats elke kleine stukjes nog opknoping door een klep.
 3. 3
  Knippen of de vorm van de patch zorgvuldig om het gat te passen. Zorg ervoor om extra steun te verlaten rondom de patch te hechten aan de gipsplaten rond het gat.
 4. 4
  Reinig en droog de ​​reparatieplek om een maximale hechting te laten. Voor het reinigen van vette gebieden (zoals in een keuken), gebruik trinatriumfosfaat ("TSP"), die kan worden gevonden op de meeste verf centra. Warm water en zeep kan het werk doen, ook, maar laat niet de gipsplaten krijgen te nat.
 5. 5
  Breng de pleister aan de muur en glad de afgeplakte randen met je plamuurmes. Deze zullen de luchtbellen te verwijderen.
 6. 6
  Met een breed plamuurmes een dunne toplaag van gezamenlijke samenstelling (soms "mud") over het gebied rond de reparatie verspreid. Het doel is om een ​​soepele overgang tussen de patch grondlaag en de omringende muur te creëren. Omdat de pleister rug ligt op de top van de bestaande gipsplaten, kan er een onaantrekkelijke gelaagde look om uw werk te zijn als je niet iets om het te vermommen doen. Daarom moet je leren om verbinding toe te passen rond de patch op een zodanige wijze dat de patch rug is "gevederde" geleidelijk in de rest van de muur. Met de praktijk, zul je de techniek van het maken van deze overgang soepel leer. Het vereist vaak meer dan een laag van modder.
  • Voorbeeld: Als reparatie van een 2 - tot 3-inch (5 - tot 7,5-cm) gat, wil je een 10-inch (24 cm) plamuurmes gebruiken om een ​​magere laag van de joint compound van toepassing als een laatste topcoat. Vergeet niet om "chape" (zachtjes schrapen) de modder in een vloeiende, laatste slag.
 7. 7
  Breng een ruime hoeveelheid niet-shrink joint compound met een plamuurmes. Bredere plamuurmessen zal produceren gladder resultaat.
 8. 8
  Strijk de verbinding met het plamuurmes. Trek het mes naar u toe in een stabiele, vloeiende beweging, zodat het mes maakt een hoek van 30 graden met de muur. Als uw afwerking niet zo vloeiend uit, gewoon afvegen het blad, nat het weer schrapen de muur. Maak de modder zo glad als je kunt, maar maak je geen zorgen als het niet perfect. U kunt zand zal de verbinding later als het droog is (hoewel dit kan een beetje een puinhoop te maken, dus het is best om het te laten zo glad mogelijk voordat het droogt).
 9. 9
  Laat de gepatchte gebied grondig drogen alvorens extra lagen of schuren.
 10. 10
  Zodra de verbinding is droog, licht opschuren de plekken glad met schuurpapier gipsplaten bevestigd aan een gipsplaat schuurmachine. (Regelmatig schuurpapier zal werken, alleen niet zo goed.) Als er grote blobs of stroken, scheren deze af met de plamuurmes eerste. U wilt maken zo weinig mogelijk stof.
 11. 11
  Verberg kleine imperfecties met een ultra-dunne toplaag van joint compound. Breng deze topcoat dan pengaten of haarscheurtjes alsof je probeert om het allemaal af te schrapen met je mes zonder dat er achter. Met ervaring, kan deze stap vaak uitgevoerd zonder extra schuren.

Repareren van een klein gaatje (minder dan 2 in / 5 cm)

 1. 1
  Het schoonmaken van de te repareren zone. Knip rafelige randen met een scherp mes en druk weer op zijn plaats elke kleine gipsplaten brokken nog opknoping door een klep.
 2. 2
  Lichtjes nat de reparatie met een spray fles water. Dit zal de joint compound helpen om vast te houden, als met behulp van reguliere joint compound. Deze stap kan worden overgeslagen als u gebruik maakt van een niet-water-gebaseerde joint compound met acryl, polymeer vezels, of andere soortgelijke niet-water-gebaseerde ingrediënten.
  • Voor het reinigen van vette reparatie gebieden (zoals in een keuken), gebruik trinatriumfosfaat of TSP, die kan worden gevonden op alle verf centra.
 3. 3
  Zodra de wand is schoon en licht vochtig, breng dan een liberale hoeveelheid niet-shrink joint compound met een plamuurmes. Breder plamuurmes messen zal produceren gladder resultaat.
 4. 4
  Strijk de modder met het plamuurmes. Trek het mes naar u toe in een stabiele, vloeiende beweging. Hebben het blad vorm over een hoek van 30 graden met de wandplaat. Als uw afwerking niet zo vloeiend uit, gewoon veeg het plamuurmes, re-nat is en glad de modder weer, altijd trekken van het mes naar u toe. Doe geen moeite om te proberen voor een perfecte afwerking, zoals u ruimschoots de gelegenheid de afwerking zal moeten zand zodra de verbinding is opgedroogd.
  • Als u werkt op een gat vereisen meerdere lagen van modder, het aanbrengen van een aantal dunne lagen is beter dan een dikke. Dat voorkomt borrelen en barsten tijdens het drogen. Dit vereist echter ook extra droogtijd tussen de lagen. Als je niet zo heel veel tijd, de aanschaf van een sneldrogend product (zoals "Hot Mud") die kunnen worden gemengd in kleine, werkbare hoeveelheden die zal droog in minder dan 30 minuten.
 5. 5
  Laat de gepatchte gebied grondig drogen alvorens extra lagen of schuren. Breng nooit een tweede laag van de joint compound als de eerste niet goed droog.
 6. 6
  Eenmaal droog, licht opschuren de plekken glad met schuurpapier gipsplaten bevestigd aan een gipsplaat schuurmachine. Als er grote blobs of stroken, scheren deze af met het plamuurmes eerste.
 7. 7
  Verberg kleine imperfecties met een ultra-dunne toplaag van de verbinding. Breng deze topcoat dan pengaten of haarscheurtjes alsof je probeert om het te schrapen zonder dat er achter. Deze stap kan vaak worden uitgevoerd zonder extra schuren.

Repareren van een middelgrote gat (3 tot 4 in / 7 tot 10 cm)

 1. 1
  Schetsen het beschadigde gebied met een framing of winkelhaak. Gebruik een potlood om een ​​vierkant of rechthoek op de gipsplaten rond het gat te trekken.
 2. 2
  Gebruik een gipsplaten mes, jabsaw (sleutelgat zag), of mes het beschadigde gedeelte van gipsplaten weg te snijden. Het tekenen van een straight-sided vorm zal het gemakkelijker maken om de mode een vervangend stuk te maken.
 3. 3
  Snijd de patch van een nieuw stuk van gipsplaten. Dit zou moeten meten ongeveer 3 inch (7-8 cm) groter is dan uw gat in elke richting.
 4. 4
  Op de achterkant van de gipsplaten vulstuk, een overzicht van de werkelijke grootte van het gat in de muur. Zorg ervoor dat het centrum deze schets in het vulstuk om zo af te bakenen alle vier de kanten.
 5. 5
  Heel voorzichtig verwijder al het gips materiaal uit de back-randstroken van uw vulstuk. Dit zal een 3-inch papier overhang aan alle vier zijden van het front van het vulstuk van gipsplaten te verlaten.
 6. 6
  Plaats het vulstuk van gipsplaten in het gat. Het moet perfect passen, waardoor een paar centimeter van elkaar overlappende papier aan alle kanten.
 7. 7
  Bedek de pleister met gipsplaten compound en soepel met een brede-blade gipsplaat mes. Laat de gepatchte gebied droog voordat u verder gaat.
 8. 8
  Licht opschuren de plekken glad met fijn schuurpapier. Als je klaar bent, veeg het gebied met een vochtige spons om het stof doorgaans veroorzaakt door droog schuren te elimineren.
 9. 9
  Solliciteer extra lagen van samengestelde indien nodig, licht schuren of vochtige-afvegen na elke laag.

Repareren van een groot gat

 1. 1
  Schetsen het beschadigde gebied met een framing of winkelhaak. Gebruik een potlood om een ​​vierkant of rechthoek die past rondom het gat te trekken.
 2. 2
  Gebruik een gipsplaten mes, jabsaw, of mes het beschadigde gedeelte van gipsplaten weg te snijden binnen uw vierkant of rechthoek. Het maken van een straight-sided vorm kunt u eenvoudig vervangen dat stuk gipsplaat.
 3. 3
  Snijd gipsplaten backer strips van 3/4-inch (2-cm) triplex of een 1 "x2" (2 0,5 x5-cm) board. Deze zullen worden gebruikt om een ​​drager voor de nieuwe gipsplaten vormen. Hoe groter het gat, hoe meer steun je moet zorgen. Zorg ervoor om ze af te snijden ongeveer 4 inch (10 cm) langer (of breder) dan het gebied dat u wilt patchen.
 4. 4
  Plaats de stroken verticaal of horizontaal in de kleinere afmeting van het gat. Midden zodat ze zich uitstrekken achter uw bestaande gipsplaten met ongeveer 2 centimeter aan elke rand.
 5. 5
  Stevig vast te houden de strips, terwijl je ze op hun plaats in de buurt van de randen van de bestaande gipsplaten schroef. Houd elke strip door het gat met uw vrije hand en bevestig de strip aan de achterzijde van de bestaande wandplaat met 1-1/4-inch gipsplaten schroeven. U kunt een schroevendraaier, een schroevendraaier of een boor gebruiken. Verzink de schroeven (rijden ze onder het wandoppervlak) om ze onzichtbaar zodra ze zijn bedekt met modder te maken.
 6. 6
  Meet de reparatieplek en snijd een stukje van gipsplaten op maat. Zorg ervoor dat het nieuwe stuk is niet dikker dan uw bestaande gipsplaten. Maak hem met schroeven op de backer strips.
 7. 7
  Breng de lijm-backed glasvezel gipsplaten tape om het gebied rond de patch.
 8. 8
  Breng een dunne laag van gipsplaten verbinding aan de gewrichten en blootgesteld schroefkoppen. Laat de gepatchte gebied droog voordat u verder gaat.
 9. 9
  Licht opschuren het gebied glad met fijn schuurpapier. Om te bezuinigen op het stof dat schuren oorzaken, kunt u gewoon veeg de gedroogde modder met een vochtige (niet nat) doekje. Dit zal meestal zo goed werkt als schuurpapier. (Maar let op de waarschuwing hieronder betreffende vochtig-afvegen.)
 10. 10
  Solliciteer extra lagen van samengestelde als je niet tevreden bent met de resultaten tot nu toe. Licht zand of vochtig-afvegen na elke laag.

Verhullen het gerepareerde gebied

 1. 1
  Texture indien nodig het past. Spray textuur is verkrijgbaar in kleine spuitbussen op je lak center. Sommige fabrikanten zijn onder andere een verstelbare sproeier om u te helpen passen bij de gewenste uitstraling en dikte. Test op een proeflapje van gipsplaten aan uw spuittechniek ontwikkelen, want dit kan lastig zijn om het goed te krijgen. Hou je niet in de kan te dicht bij de reparatieplek of het kan beginnen te klonterig uitzien.
  • Dompel het blik in warm water gedurende een aantal minuten en dan goed schudden voor eenvoudiger toepassing.
  • Lichtjes slepen een breed plamuurmes over de gestructureerde gebied nadat het is opgedroogd gedurende 15-20 minuten zal een "knock-down" effect (in plaats van de "sinaasappelhuid" effect als alleen gelaten) te produceren.
 2. 2
  Breng twee lagen primer om het gerepareerde gebied. Een laag zal waarschijnlijk niet voldoende zijn, als joint compound heeft de neiging om te genieten van verf en maak een onafgewerkte look. Gelden zowel primer en verf met een roller als dat mogelijk is, aangezien penselen kwast kan lelijke plekken. Huiscentra hebben kleine rollers voor dergelijke reparaties die goedkoper en gemakkelijker dan bij grotere rollers.
 3. 3
  Verf zodra de primer voldoende droog is. Dit kan slechts een paar uur, maar het is beter om 's nachts te wachten.

Tips

 • Een eenvoudig fix-it suggestie: als het gat is vrij klein, neem een ​​stukje staalwol, vul het zorgvuldig in het gat, zodat het net is geplaatst onder het oppervlak van de muur, dan vult het gat met joint compound. Dit is een snelle en gemakkelijke manier om een ​​klein gaatje te repareren.
 • Probeer te voorkomen dat het creëren van grote, ondiepe plekken in je werk. Het is makkelijker te scheren beneden kleine high plekken dan op zand rond een grote, ondiepe plek. Met andere woorden, het is beter om te veel verbinding gebruiken dan niet genoeg (zolang je bereid bent om zand, schrapen of veeg de overtollige gedroogde).
 • Bij de toepassing verbinding met een plamuurmes, altijd wassen of veeg overtollige verbinding tussen uithalen. Smeren verbinding op met een vuile mes garandeert slordig resultaten.
 • Gebruik dunne lagen bij de toepassing joint compound. Dit zal veel schuren en rommel te elimineren.
 • Gipsplaten kant schuurmachines hebben dunne foam kussens tussen de schuurmachine lichaam en het schuurpapier dat de neiging om betere resultaten dan schuurpapier produceren meer dan een blok hout. Gipsplaten "schuurpapier" is eigenlijk een fijne plastic gaas materiaal dat samengestelde stof veel beter dan reguliere schuurpapier zal absorbeert.
 • Vergeet niet dat vocht-vegen kleine hoeveelheden overtollige verbinding is minder rommelig dan schuren en kan vaak opleveren acceptabele resultaten. (Zie onderstaande waarschuwing.)

Waarschuwingen

 • Bij gebruik van een plamuurmes af te schrapen natte of droge modder, wees niet te laten de hoeken van het mes gesneden in papieren omslag de gipsplaat's. Dergelijke bezuinigingen zullen meer reparatiewerkzaamheden voor u maken.
 • Wees voorzichtig rond het stof veroorzaakt door schuren joint compound. Hoewel nieuwere joint compound is relatief veilig, sommige oudere joint compound mengt asbest bevatten (die kanker kunnen veroorzaken). Je moet een stofmasker toch dragen, als het inademen van veel stof is niet gezond voor je.
 • Een leuke afwerking van uw werk met een gestructureerd oppervlak is dat de textuur heeft de neiging om kleine onvolkomenheden te verhullen.
 • Wees voorzichtig met vocht-vegen gipsplaat. Als u meerdere vochtige-doekjes van dezelfde plek in een korte tijd, zouden de papieren bedekking voldoende water absorbeert "pil" onder de druk van schuren, en het kan dan moeilijk zijn om het weer glad. Vochtig afvegen is schoner dan schuren, maar gebruik het met mate. Laat het papier droog die grondig voordat u probeert te schuren.
 • Voor het boren schroeven in gipsplaten, zorg ervoor dat u geen leidingen of elektrische draden raakte in de muur.

Dingen die je nodig hebt

Alle Methodes

 • Gipsplaten compound (verkrijgbaar bij alle thuis-en hardware-centra); sommige soorten bevatten vezels die de verbinding extra hechting kwaliteiten geven
 • Een scheermes (hulpprogramma) mes
 • Gipsplaat of stopverf messen van verschillende breedtes (meestal van een tot 12 centimeter).

Snelle Methode

 • Een gipsplaten patch

Repareren van een Medium Gat

 • Een rechte rand (een 24-inch / 60 cm-niveau of framing plein werkt het beste)
 • Een gipsplaat of sleutelgat zagen
 • Een stuk van de nieuwe gipsplaten groot genoeg is om je gat te vullen

Repareren van een groot gat

 • Een rechte rand (een 24-inch / 60 cm-niveau of framing plein werkt het beste)
 • Een gipsplaat of sleutelgat zagen
 • Een stuk van de nieuwe gipsplaten groot genoeg is om je gat te vullen
 • Voegband of soortgelijke gaas tape
 • 1 "x2" gipsplaten kontraplaatjes (hout) of 1/4 "tot 1/2" multiplex
 • Een gipsplaten schroef pistool of boor (een schroevendraaier zal werken)

Verbergen de gerepareerde gebied

 • Texturing spray (indien nodig)
 • Grondverf
 • Verf
 • Verfroller (bij voorkeur) of kwast