Wki

Hoe om energie te besparen in uw huis

Bezorgd over het verbruik van fossiele brandstoffen energieleveranciers '? Wil een paar meer geld in de bank te zien aan het einde van elke maand? Ongeacht uw redenen, bezuinigen op uw energieverbruik in huis heeft zeer weinig nadelen. Om energie te besparen in uw huis, probeer dan deze tips en technieken.

Stappen

Hoe om energie te besparen in uw huis. Verlaag de thermostaat.
Hoe om energie te besparen in uw huis. Verlaag de thermostaat.

Verminder je verbruik

 1. 1
  Verlaag de thermostaat. Draaien van uw thermostaat naar beneden door slechts 1 graad kan uw energieverbruik te verminderen met meer dan 5%. Je zal niet eens merken dat het verschil in kamertemperatuur. Op dezelfde noot, geen kamers te verwarmen wanneer u ze niet gebruikt.
 2. 2
  Verlaag de warmwatertemperatuur. Uw warm water thermostaat hoeft niet hoger dan 60 graden Celsius (140 graden Fahrenheit) zijn. Elke hoger en je zult alleen te mengen met koud water om het te koelen naar beneden voor gebruik.
  • Geef uw verwarmingsketel regelmatig controleren, vooral als je het hebt gehad voor een paar jaar.
 3. 3
  Economisch wassen. Gebruik de wasmachine alleen wanneer u een volledige lading hebben verzameld. Als u een gedeeltelijke belasting moet wassen, gebruik maken van de economie of de helft instelling belasting. Ook moderne wasmachines werken net zo effectief bij 40 graden Celsius (100 F) zoals ze doen op 60 (140 F), maar de lagere temperatuur zal een verschil in termen van gebruikte energie te maken.
  • Wasdrogers verbruiken een enorme hoeveelheid energie. Als het mogelijk is, hang je kleren op een lijn plaats. Dit is beter voor je kleding ook.
  • Wassen economisch niet alleen van toepassing op uw kleding. Het nemen van een douche in plaats van een bad verbruikt ongeveer 50 procent minder energie.
 4. 4
  Hergebruik water dat uit de kraan die anders zou weglopen. Wanneer u de kraan te wachten op warm water, bijvoorbeeld, zet een bak onder de kraan tot het water warm genoeg is en gebruik vervolgens het water in de container om water te planten of te gebruiken voor andere doeleinden.

Voorkomen energieverlies

 1. 1
  Voorkomen tocht. In een gemiddelde woning, wordt tot 50 procent van de warmte verloren gaat door tocht. Om een ​​gebied te testen, gewoon houd de palm van je hand tegen een deur of raam. Als je het gevoel koude lucht komen door, wordt warme lucht ontsnapt. Dit is eenvoudig op te lossen en bespaart u honderden op uw jaarlijkse stookkosten.
  • Breng tochtstrips rond alle buitendeuren en interieur als dat nodig is.
  • Vul eventuele scheuren of spleten op kozijnen, plinten of vloeren met een vulmiddel of kit.
  • Sluit de gordijnen of luiken in het donker val te vangen in de warme lucht en tocht te voorkomen.
  • Als uw deur heeft een grote scheur eronder, overweeg dan te bedekken met iets (sommige winkels verkopen leuke 'deur-crack blokkers').
 2. 2
  Schakel apparaten en verlichting. Schakel alle apparaten die u niet gebruikt, met name door het uitschakelen van de verlichting wanneer u de kamer verlaat. Laat geen koelkast of vriezer deuren langer open dan nodig is, en vergeet niet dat je vriezer regelmatig moet zijn vóór het om efficiënt te draaien.
  • Computer uit te schakelen. Het verlaten van de screensaver op zal geen energie te besparen. Screensavers kan meer energie dan wanneer u gebruik maakt van de computer zelf gebruikt en kan de levensduur van uw monitor te verminderen. In plaats daarvan, kan de blanking functie display om de monitor automatisch uitschakelen wanneer de computer inactief is. U kunt besparen 40€ -75€ per jaar doordat de computer te 'slapen' automatisch wanneer u deze niet gebruikt.
 3. 3
  Isoleren. Tot een derde van uw huis verwarmen ontsnapt via het dak. Voorkom dit door isolerend. Niet alleen is het eenvoudig om te doen, maar het is ook de meest kostenefficiënte energiebesparende maatregel die u kunt maken. Als u nog niet hebt, investeren in spouw-muurisolatie. Hiermee wordt voorkomen dat een derde van uw warmte ontsnappen.

Maak gebruik van energiebesparende programma's en technologieën

 1. 1
  Kijk voor subsidies beschikbaar om te helpen uw huis. Energie besparen is zo'n belangrijke kwestie die subsidies nu worden steeds meer beschikbaar om u te helpen de nodige verbeteringen aan het huis.
 2. 2
  Gebruik energie-efficiënte apparaten. Van gloeilampen tot keuken goederen aan home entertainment-apparatuur, zijn er een overvloed van energie-efficiënte apparaten nu op de markt. Verbazingwekkend, kunnen ze gebruik maken van 50 procent minder dan andere modellen, en tot een kwart minder voor gloeilampen.
 3. 3
  Schakelen naar milieuvriendelijke energie. Veel energieleveranciers bieden nu energie uit hernieuwbare bronnen in plaats van vervuilende fossiele brandstoffen. Doe je onderzoek om uit te vinden welk bedrijf in uw omgeving is het aanbieden van groene energie.

Tips

 • Wees creatief. U leidt een unieke levensstijl, wat betekent dat zullen er vele unieke manieren waarop je kunt energie besparen. Bijvoorbeeld, als je een fanatieke thee drinker, maar kook zoveel water als je nodig hebt in een ketel.
 • Doe je deel om onze planeet te redden! Gebruik van hernieuwbare energiebronnen in plaats van niet-hernieuwbare hulpbronnen. Voorbeelden van duurzame energiebronnen:
  • Zonne-energie
  • Windenergie
  • Golven energie
 • Plug meerdere elektronische apparaten die energie verbruiken wanneer weg in een stekkerdoos zodat u makkelijk zet ze allemaal uit als je ze niet gebruikt.
 • Na deze stappen zal niet alleen bespaart u honderden in facturen, maar ook helpen het evenwicht te herstellen in je leven en voor de planeet. Bijna alle van de aan onze huizen geleverde energie komt uit de verbranding van fossiele brandstoffen. Dit brengt enorme hoeveelheden kooldioxide in de atmosfeer, wat bijdraagt ​​aan het broeikaseffect.
 • Voorbeelden van niet-hernieuwbare energiebronnen:
  • Fossiele brandstoffen
  • Kernenergie
  • Steenkool