Wki

Hoe om de stof verzamelen in ruches

Veel artikelen van dat u belt voor ruches. Er zou kunnen worden ruches op de, op een heren-jurk, of, meestal, op een lange gelaagde. Om de stof zo dat het creëert ruches, is het noodzakelijk om het verzamelen van de rand te creëren ruches en hebben het gemak gelijkmatig en soepel in elk gebied van het kledingstuk dat vraagt ​​om ruches. Dit is niet zo eenvoudig als het klinkt, omdat ze gelijkmatig verzamelen kan vele malen zijn moeilijk en tijdrovend. Maar met deze gids, zult u in staat zijn om perfect ruches te verlevendigen elk kledingstuk!

Stappen

Hoe om de stof verzamelen in ruches. Naai 3-4mm (1/4 inch) loopt steken langs de rand te worden verzameld.
Hoe om de stof verzamelen in ruches. Naai 3-4mm (1/4 inch) loopt steken langs de rand te worden verzameld.

Met de hand

 1. 1
  Rijg een naald met een draad die is minstens een voet langer dan de lengte die u nodig hebt om naar beneden te verzamelen om. Bijvoorbeeld, als u een lengte van lint lang verzamelen tot 8 centimeter, zult u minstens 20 centimeter draad nodig. Maak een knoop aan het einde van je draad.
 2. 2
  Naai 3-4mm (1/4 inch) loopt steken langs de rand te worden verzameld. Trek voorzichtig aan uw materiaal schuiven in kleine golven / plooien in de richting van het geknoopte uiteinde van uw draad als u de lopende steek te naaien. Wanneer al uw materiaal is "verzameld" om de gewenste lengte, afhechten uw draad stevig.


Door machine

 1. 1
  Verlengen van uw machine steek om haar langste instelling.
 2. 2
  Iets los je de spanning op de bovenste draad (de een gaat door de naald).
 3. 3
  Naai twee lijnen / naden dicht bij de rand van de stof.
  • Zorg om evenwijdige lijnen die elkaar niet kruisen naaien. Verlaat lange draden aan elk uiteinde van de naad.
 4. 4
  Knoop onderaan (spoel) draden elkaar aan een einde van het te verzamelen.
 5. 5
  Trek de (spoel) discussies onderkant van de andere kant en schuif het doek langs de draden in de richting van uw knoop, het vormen van kleine golven / plooien. Als de doek wordt "verzameld" om de benodigde lengte knoop het verzamelen einden stevig met elkaar.
 6. 6
  Maak uw bijeenkomst ook door voorzichtig "gebundelde" gebieden elkaar glijden en tegen soepeler gebieden van uw parallelle draden.

Tips

 • Het is veel gemakkelijker om te omzomen het verzamelde stof voordat verzamelen.
 • Om het afgewerkte product te dragen langer, steek de verzamelde stuk om de stof twee keer - een keer op de stiksels lijn en opnieuw ongeveer 1/8e tot 1/4 inch weg in de marge. Dit voorkomt spanning op de stiknaad die kunnen maken dat de verzamelde stof lostrekken.
 • Zeer lange stukken * van bijeenkomst moet worden opgesplitst in verschillende kleinere delen aan de frustratie van het breken van je draad te voorkomen. * Meer dan 20 tot 24 centimeter.
 • Gebruik een sterke draad, zoals Coats & Clark. De minder dure merken zal veel gemakkelijker breken en moet u al uw werk doen helemaal opnieuw.
 • Om het gemakkelijker maken om de verspreiding van de ruches gelijkmatig uit, voordat het verzamelen vind het midden van de ruche door het vouwen van het stuk in de helft van begin tot eind en plaats een stip in het midden van het stuk in de naad waar het niet zal laten zien in de afgewerkte stuk; vouw de helft secties in de helft opnieuw en plaats nog een stip op de vouw. U kunt dit doen zo vaak als je wilt. Wanneer het stuk wordt verzameld kun je zien aan de afstand tussen de punten als je de ruches gelijkmatig verdeeld. Wanneer pinning de verzamelde stuk op de stof, plaats een pin aan de zijnaden, dan is een op de middelste stip, dan pinnen bij de stippen markeren het midden van de kleinere secties, etc. totdat je het stuk goed gespeld zijn plaats.
 • Om te voorkomen dat de ruches gelijkmatig tijdens het naaien, gebruik dan een rijgsteek om ze op hun plaats te houden. Dit kan gedaan worden met de hand of met de naaimachine met een lange steek en het verminderen van de druk op de transporteur van de machine te laten de stof en de pennen schuiven meer soepel door de stiksels gebied. Als de druk te strak de gegolfde stof kan naast elkaar schuiven waardoor het verzamelen klonterig. Nadat rijgen kunt u de voet weer onder druk gezet om normaal en verwijder de pennen omdat de rijgsteek houdt de ruches op zijn plaats. Deze lijn van rijgsteken komt soms een beetje scheef, afhankelijk van hoe klein het deel van het kledingstuk wordt gewerkt kan worden, zoals het naaien van een huls in een armsgaten. Na bedruipen, kijk naar het stuk van de rechterkant en kijk of het verzamelt zijn gelijkmatig ruimte. Zo niet, kunt u zich snijdt de rijgsteek op de gladde kant van de naad (niet de verzamelde kant omdat de steken waarschijnlijk zal worden verborgen door het verzamelt) en repin en resew het gedeelte dat u wilt corrigeren. Als hechtsteken aan de buitenkant van het stuk na de laatste naaien wordt gedaan, ze zijn makkelijk te verwijderen omdat ze een lange steek die een tornmesje of kleine schaar kan schuiven onder de draad af te knippen zonder dat de stof.
 • Met behulp van een zig-zag steek, en zachtjes trekken de spoeldraad, kan het verzamelt door naaien, maar een rij van zz steken. Test de breedte en lengte van de zz gewenst.
 • Bij het naaien van de ruche aan het kledingstuk, plat op de gebieden die zullen worden in de zijnaden zodat de stof er plat liggen en een deel van de ruche niet verstrikt raken in de naad.