Wki

Hoe om concrete stappen te bouwen

Het bouwen van concrete stappen is geen geschikt project voor het begin enthousiast DIY om op te nemen. Het nemen ervaring in het mengen en het storten van beton. Het neemt ook een behoorlijke hoeveelheid wiskundige berekening (eenvoudige geometrie meestal). Het vereist ook een goede deal van zwaar lichamelijk werk.

Echter, indien correct gebouwd, dan moet je een trap, dat is een waar kunstwerk en dat vrijwel altijd zal duren bij normaal gebruik.

Stappen

Hoe om concrete stappen te bouwen. Bereken de trap 'dimensies trappen bestaan ​​uit een riser, de verticale gezicht, en het loopvlak, het deel dat u stap op.
Hoe om concrete stappen te bouwen. Bereken de trap 'dimensies trappen bestaan ​​uit een riser, de verticale gezicht, en het loopvlak, het deel dat u stap op.
 1. 1
  Bereken de trap 'dimensies trappen bestaan ​​uit een riser, de verticale gezicht, en het loopvlak, het deel dat u stap op. Bereken de hoogte, de hoogte van een verdieping naar de andere. Dit aantal is de totale stijging op de trap. Meet de horizontale afstand van de trap zal overspannen. Meet de breedte van elke stap van links naar rechts in het gebied waar de trap gaat. Verdeel de verheffing van 7.25 om te zien hoeveel stappen je nodig hebt. Deze hoogte is typisch voor stap risers. Om het te krijgen om gelijkmatig uit te komen, moet u wellicht een beetje boven of iets onder 7,25 centimeter gaan. Maar zorg ervoor, bij de bouw van concrete stappen, dat als je veel boven 7,25 inch, dat je niet een schending van uw plaatselijke bouwverordeningen.
  • Gebruik een Online trap calculator om de wiskunde te doen en maak een diagram
  • Laten we zeggen dat u van plan om concrete stappen opbouwen van een verdiepte woonkamer. Een totale verticale hoogte van 15 centimeter zou resulteren in twee risers bij 7,5 centimeter per stuk. De horizontale lengte van de trap kan worden gevarieerd wat meer. Loopvlakken moeten worden 11 inch of groter te huisvesten de gemiddelde voet comfortably.The aantal treden u nodig heeft is altijd een minder dan het aantal stijgers je nodig hebt. Bij de bovengenoemde theoretische trap zou u de 11-inch loopvlak nodig.
 2. 2
  Bepaal de afmetingen van de fundering van de trap is bij de bouw van concrete stappen, zult u een fundament nodig heeft: een plaat van beton gegoten tot een diepte van enkele centimeters onder het niveau van groep (check lokale bouwvoorschriften). De afmetingen zijn gelijk aan die van de voetafdruk van de trap. Om uw noodzakelijke voetafdruk te berekenen, neemt de totale run voor de lengte van de plaat, en de totale breedte van de trappen voor de breedte van de plaat.
 3. 3
  Bouwen van het formulier het formulier kan worden gemaakt met multiplex of vakwerkbouw. Het kan worden gemaakt van schroot of laagwaardig hout. De eerste stap is opzij vormen gesneden volgens het loopvlak en stootbord berekeningen. Dit moet lijken op de weergave van een trap vanaf de zijkant. Ze moeten stevig worden nageleefd fundering van het gebouw. U wilt dat de nieuwe trap naar binding met de stichting naadloos. Toevoegen houten staken als schoren tegen de buitenwaartse beweging van het stortbeton elke 12 cm langs het buitenoppervlak van het formulier. Vervolgens installeert u de borden die het gezicht van de risers zal vormen. Deze moeten een breedte gelijk aan de hoogte van de stijgbuis. Afhankelijk van de breedte van de trap, zou je moeten vastbinden toe te voegen aan het midden van elke riser. Zorg ervoor dat de formulieren zijn loodrecht en vlak voordat u verder gaat.
 4. 4
  Meng het beton voor een trap, kunt u mengen het beton met de hand, of u kunt een draagbare cement mixer gebruiken. Als u besluit om het te mengen met de hand moet je begrijpen in het begin dat het opbouwen van concrete stappen in uw huis is zwaar lichamelijk werk en waarschijnlijk niet een persoon baan. Als u beroep doen op hulp van een vriend, zijn bereid om hem of haar een gunst verschuldigd - big time! Als de trap is een ander groter dan de korte verdiepte woonkamer trap eerder beschreven. U kunt stortklaar beton gebruikt dat vereist alleen water, of u kunt de ingrediënten afzonderlijk te verkrijgen. Typisch, met concrete zult u berekenen 6 liter water per zak cement.
 5. 5
  Giet het beton hoewel het vereist de minste richting van mij (omdat je niet een DIY concreet beginner als je zo ver hebt gekregen)... dit is de echte vlees van het project. Begin onderaan, en giet een stap tegelijk. Zodra u het giet, moet gelijkmatig worden gespreid. Gebruik een spade of een stang om luchtbellen te verwijderen.
 6. 6
  Voeg de finishing touch zijn er een aantal van afwerking methoden die u kunt gebruiken om een glad oppervlak te krijgen tijdens de bouw van concrete stappen... Een dekvloer board is een stuk hout iets langer dan de breedte van de trap die je zachtjes voor je werken om terug en heen en weer om het overtollige beton van de loopvlakken krijgen. U kunt een 2 x 4 gebruiken voor een eenvoudige dekvloer bord. Gebruik een houten vlotter aan het maaiveld. Een houten vlotter is een klein stukje plat hout met een handvat op een van de gezichten. Om een ​​fijnere afwerking voorzien, gebruik dan een stalen spaan, die is heel erg als een hout vlotter, alleen de afwerking oppervlak is zeer glad staal dat een soepeler en minder sprankelend afwerking creëert.
 7. 7
  Wachten en dempen als je eenmaal de oppervlakken afgevlakte, houdt het beton nat of vochtig voor maximaal een week, terwijl het geneest. U kunt dit doen door het bedekken van de trap met jute en jute nat houden, of je kunt het niet strak afdekken met plastic. Bovendien, spuit de trap met curing compound. Deze stap is essentieel. Opengelaten om de atmosfeer, zal de relatieve vochtigheid van het beton snel afnemen. Als beneden 80%, kan de uitharding hydratatie reactie te stoppen. Als dit gebeurt, kan het beton alleen het bereiken van een fractie van de potentiële kracht. Na een week, zal het beton zijn definitieve vorm heeft bereikt, en u kunt het formulier hout te verwijderen. Uitharding zal blijven plaatsvinden over een periode van maanden. Als nadat u hebt voltooid bouwen concrete stappen u van plan kleuring hen (een populaire procedure deze dagen), is het belangrijk dat u toestaan ​​dat het beton uitharden ten minste 30 dagen, zodat de kleuring goed zal duren.

Dingen die je nodig hebt

 • Schop
 • Kruiwagen
 • Vorm hout
 • Hamer
 • Nagels
 • Betonmixer
 • Concrete ingrediënten (Portland cement, aggregaat, water, zand)
 • Of voorgemengd beton
 • Dekvloer board
 • Troffel