Wki

Hoe om brood te maken

Vers gebakken brood is een van de grootste eenvoudige geneugten van het leven. Het is veel gemakkelijker dan je zou denken om een ​​van je eigen te maken. Het zal niet komen uit als generieke witte sandwich brood, en het kan een paar batches te nemen tot je consequent goede resultaten, maar geef niet op! Iedereen kan leren hoe om brood te maken. Deze instructies zijn voor mensen zonder brood makers, die met brood makers moet het echte werk eens te proberen terwijl je toch bezig bent.

Stappen

Hoe om brood te maken. Kies een brood recept.
Hoe om brood te maken. Kies een brood recept.
 1. 1
  Kies een brood recept. Deze Google artikel is geen recept, maar een beschrijving van het proces. Dat gezegd hebbende, elk recept is min of meer hetzelfde: 1 pakje gist (gelijk aan 2 1/2 theelepel), een kopje vloeistof, en ongeveer 3 kopjes bloem per brood. Lees de tips en waarschuwingen hieronder voordat u begint, of kijk op hoe je brood maken van de grond af.
 2. 2
  Zorg ervoor dat u de juiste ingrediënten. Meel cake of gebak is te "soft" - brood moet een beetje taai te zijn. Vermijd zelfrijzende bloem ook. Voor alle doeleinden is prima, maar broodmeel (het zal worden geëtiketteerd als "broodmeel," "meel eiwitrijk," of "meel voor brood machines") is het beste - het heeft een hoger gehalte aan gluten, dus zal reageren op kneden beter.
 3. 3
  Nu heb je alle ingrediënten klaar - Maak je geen last van het voorverwarmen van de oven nog, je bent een lange weg van bakken. Als het weer kil en vochtig, en als uw huis is koud, zet de oven op de laagste temperatuur gedurende ongeveer 5 minuten in een warme omgeving voor de stijgende maken.
 4. 4
  Bij gebruik van "rapidrise" gist hoeft u niet langer aan het gist in warm water oplossen, zoals de oude dagen.
 5. 5
  Meng alle droge ingrediënten, maar de bloem, waaronder de gist. Voeg 1 kopje bloem te beginnen.
 6. 6
  Meng alle natte ingrediënten en verhit tot zeer warm (120 ° tot 130 ° F).
 7. 7
  Voeg de natte en de droge elkaar en klop 2 minuten bij gemiddelde snelheid van elektrische mixer. Roer nog een 1 kopje bloem; sloeg op hoge snelheid gedurende 2 minuten. Roer er voldoende resterende bloem te zacht deeg te maken. Hoeveel meel u gebruikt hangt af van hoe vochtig het is.
 8. 8
  Drukt alle overgebleven kruimels van bloem etc in het deeg bal, het zet de klomp op een melige oppervlakte, en beginnen met kneden.
 9. 9
  Houd je teller en je handen goed bedekt met bloem, en als je handen plakkerig met deeg, zet wat bloem op hen en wrijf ze samen, en het deeg zal afbrokkelen. Blijf kneden gedurende ongeveer 10 minuten - een timer instellen als je moet. Wanneer u klaar bent met het deeg moet glad, glanzend en elastisch - het zal terug te stuiteren als je het squish.
 10. 10
  Bedek de deegbal met olie, en zet het in een vette bowl. Dit stopt het oppervlak uitdrogen en scheuren, terwijl hij stijgt - de gedroogde deeg zal vervelende bulten worden in uw afgewerkte brood. Sommige mensen hebben ook betrekking op het deeg af met plasticfolie. Zeker betrekking op de kom met een theedoek en zet de kom in een warm (maar niet heet) locatie tot het deeg dubbel in grootte, 45 tot 90 minuten.
 11. 11
  Punch het naar beneden. Dit betekent letterlijk, zet je vuisten op de bal van het deeg en squish het tot het gaat over de grootte van je begon met. Niet te veel verknoeien, gewoon het klein. Verdeel in twee - als je scheurt, kan uw brood merken van wordt gescheurd hebben. Ik meestal gesneden mijne door met naar beneden met mes mijn grote chef-kok, of gebruik een van die deeg kotters als je het hebt (een platte metalen stuk dat eruit ziet als een wallpaper soepeler). Ik heb altijd gesneden deeg voor het maken van broodjes.
 12. 12
  Als u gebruik maakt brood pannen, zorg ervoor dat ze ingevet. Ik heb vaak net vorm het deeg in een rond of langwerpig brood en bak het zonder een pan op een ingevette bakplaat. Als u wilt dat de bodem te droog zijn, strooi maïsmeel op de ingevette bakplaat en leg het deeg op dat. Als je van het uiterlijk van een split-top brood, slash de bovenkant van het brood een paar keer met een zeer scherp mes. Dek het deeg af en laat het nogmaals rijzen tot het is verdubbeld, ongeveer 30 tot 45 minuten.
 13. 13
  Nu bent u klaar om te bakken! Natuurlijk is het is al zo lang geleden dat je begonnen met het maken van het brood dat de keuken is mooi en schoon, of misschien u begon het koken van de "Ratatouile" je gaat eten met je hete, vers brood. Doe het brood in een voorverwarmde 400 F oven gedurende ongeveer 35 minuten (of controleer uw recept). Als het klaar is zal het "hol" wanneer u erop tikt met je vinger klinken, en het zal gemakkelijk vallen uit de broodvorm. Laat ze afkoelen op een rooster.
 14. 14
  Dan na afkoeling, dienen als u dat wenst!

Tips

 • Wat je gebruikt voor vloeibare zal de smaak van uw brood te veranderen. Melk en verkorting maken licht wit brood. Water en olijfolie maken taaier Italiaans brood. U kunt gebruik maken van volkoren (volkoren) of wit meel, of een mix van beide (aanbevolen als volkoren kan te zwaar), of voeg andere granen, zemelen, lijnzaad, andere zaden en kruiden... Als je eenmaal weet hoe je kunt maken elke combinatie die u wilt!
 • Kneden: met de bal van het deeg voor je, zet de hielen van je handen op het deeg en duw in, zoals je wilt het deeg van je af te duwen. Rock uw handen terug en het opnieuw doen. Niet laten gaan met je rechterhand: pak en draai het uiteinde van het deeg 1/4 draai naar links, vouw terug op zichzelf, zette je hielen en duw weer. Het idee is om te werken de hele deegbal - het draaien geeft je nieuwe deeg te masseren.
 • Broodjes - een recept voor een brood zal maken meestal 1 dozijn diner broodjes. Leg ze op een ingevette bakplaat afstand een paar centimeter uit elkaar, want zij zullen zwellen en raken elkaar wanneer je ze opstaan ​​voor de tweede keer.
 • Deze tips zijn genummerd om overeen te komen met de bovenstaande stappen. Lees alles voordat u begint!
 • Eventueel, borstel de bovenkant van het brood met melk als je wilt een zachte afwerking, of met ei voor een harde glans. Als u wilt enige zaden of spullen bovenop het brood strooien, doe het nu. Maanzaad, plain haver of sesamzaadjes zijn prima.
 • Bekijk hier hoe je brood maken van de grond af.
 • "Meel machine Brood" is eiwitrijk en helpt de gistvorm meer gluten, waardoor het ideaal is voor brood in of uit een broodmachine. Voor super-stijf en grof Italiaans brood, hoeft substituut in sommige 'pasta dura' meel, en geen gebruik maken van een brood pan.
 • Ook hier kunt u de oven te maken in een warme plaats door hem op laag gedurende 5-10 minuten. Andere opties zijn op de top van een radiator op lage, of in een sterke straal zonlicht, vooral als je een donkere doek over het deeg.

Waarschuwingen

 • Wanneer het brood komt uit de oven, probeer dan niet en meteen snijden, zal u waarschijnlijk verpletteren het brood, of op zijn minst verscheuren het zachte binnenkant. Zij zal in 30-60 minuten. Een paar schone theedoeken gedrapeerd over de top zal het warmer te houden, maar zorg ervoor dat de lucht kan circuleren, zodat de korst niet klef te krijgen.