Wki

Hoe na de dood van een echtgenoot te leven

Thuiskomen in een leeg huis is niet eenvoudig. Er is niemand om je te begroeten en de stoel tegenover jou aan tafel is leeg. Het huis lijkt echo van de stilte en je een traan als je weet dat je nu alleen. Zoveel jaren samen, zoveel herinneringen jullie samen gemaakt zijn alles wat je hebt gelaten. Het verliezen van een dierbare verandert je hele leven, vooral wanneer de geliefde was ook je beste vriend. Je voelt je helemaal verloren en totaal ongemakkelijk maken zelfs kleine beslissingen. Het bed voelt groot en je knuffel de kussens voor comfort. Maar iets in je vertelt je dat je kunt overleven!

Stappen

Hoe na de dood van een echtgenoot te leven. Voordat je verder gaat, voldoen aan elk verzoek dat uw overleden partner expliciet gezegd vlak voor zijn overlijden.
Hoe na de dood van een echtgenoot te leven. Voordat je verder gaat, voldoen aan elk verzoek dat uw overleden partner expliciet gezegd vlak voor zijn overlijden.
 1. 1
  Voordat je verder gaat, voldoen aan elk verzoek dat uw overleden partner expliciet gezegd vlak voor zijn overlijden. Dit geeft je een gemoedsrust, en zal ervoor zorgen dat u geen mentale obstakels in je nieuwe leven zal hebben.
 2. 2
  Weet dat het tijd zal duren voordat je kunt beginnen met een gevoel van normaal weer te voelen. Het zal niet zomaar verdwijnen. Wees geduldig met jezelf als u door het proces van verdriet. Verdriet is een levenslange reis en iedereen ervaart het anders.
 3. 3
  Begrijp dat er stadia zul je gaan door en ze zijn niet lineair. U zult ervaren ontkenning, woede, wrok, verdriet, en uiteindelijk aanvaarding. Echter, mag u ze niet doen in deze volgorde en je kan, net als een achtbaan, gaan over deze stadia herhaaldelijk in de loop van je leven met betrekking tot hetzelfde verlies.
 4. 4
  Geen aandacht besteden aan degenen die proberen om u te vertellen dat je niet goed treuren. Verdriet is zo individueel als u, als uw partner was, en als je relatie was. Concreet zult u waarschijnlijk gaan met sommigen die denken dat je bent genezen 'te snel' en degenen die denken dat je bent geworden 'vast in je verdriet.' Als u zich zorgen in die gebieden, praat met een verdriet counselor. Hij of zij is veel beter voorbereid om u te helpen uw nieuwe leven dan iemand die nooit heeft behandeld met de dood van hun belangrijke andere te navigeren.
 5. 5
  Beseft dat je keuzes. Er is een moment dat je nodig hebt om te huilen en er zal een tijd komen dat je klaar om een ​​nieuw leven zijn. Als de tranen komen minder vaak dan weet je dat het tijd is voor uw nieuwe leven te beginnen.
 6. 6
  Maak je geen zorgen dat u uw echtgenoot zal vergeten.
 7. 7
  Vraag jezelf af wat het was dat je altijd al wilde doen, maar iets wat je nooit tijd om te doen omwille van familiale verplichtingen had. Nu is het tijd om het te doen '! Wees alles wat je wilt zijn. Word een kunstenaar, een, of een duiker. Maak een ritje in een luchtballon. De meeste van allemaal, met het streven om gelukkig en voldaan. Uw dromen kunnen werkelijkheid worden en helpen vullen de leegte in je leven. U zult nieuwe mensen te ontmoeten en beseffen dat het leven bevredigend en spannend kan zijn, zelfs als je alleen bent.
 8. 8
  Wees geduldig, omdat deze verandering kan niet snel of gemakkelijk komen.
 9. 9
  Adopteer een huisdier. Als je niet de energie om een grote hoeveelheid aandacht geven aan een huisdier hebben, overweeg dan een kat. Zij maken grote metgezellen. Ze zijn schoon en hoeft te worden gelopen hebben. Ze geven je liefde en genegenheid. Ze geven je iemand de zorg voor en zorg over. Zij zullen u begroeten als je thuis komt, en liggen op je schoot terwijl u TV kijkt. Als u niet een kat persoon te krijgen een, of wat huisdier maakt je gelukkiger. Begrijp dat het huisdier je liefde niet zal vervangen, noch is het de bedoeling dat, maar dieren kunnen doen glimlachen, naar je luisteren als je zin om te praten en vul een eenzame dag.
 10. 10
  Vrijwilliger uw tijd om een oorzaak of iets dat je hoog in het vaandel. Het helpen van anderen kan een prachtig effect op ons hebben. # Word lid van de bibliotheek en lezen. De meeste bibliotheken hebben library bussen die boeken brengen aan uw buurt. Of u kunt een dvd op de tv te huren, of films kijken., Of wordt een telefoon metgezel, een groep die wordt gesteund door de politie Community Service. Ze maken dagelijks gesprekken te sluiten-ins, om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn. Praat met hen om hen gezelschap te houden en zij zal houden u bedrijf als goed.

Tips

 • Gebruik de behoeften van jongere familieleden, kinderen, of kleinkinderen, te helpen richten op wat echt belangrijk is in je leven om te vormen van een nieuw plan van het actieve leven.
 • Zodra u bent niet langer deel uitmaken van een koppel, kan je getrouwde vrienden weg te drijven. Het is triest, maar soms een pas enkele persoon wordt gezien als een bedreiging. Te openen voor het maken van nieuwe vrienden.
 • Als u denkt aan zelfmoord, zijn er betere alternatieven. Praten over de pijn die je nu ervaren dat maakt je gelooft zelfmoord is je enige manier om uw pijn te verlichten. Bereid zijn over het probleem te praten voor een paar minuten.
 • Overwegen het zien van een verdriet counselor, therapeut of deelnemen aan een steungroep.
 • Weet dat je niet alleen bent.
 • Herschikken momenten of foto's, zodat u niet geconfronteerd met herinneringen wanneer je loopt in de deur. Kopen nieuwe dingen die vreugde brengen aan uw huis, geleidelijk waardoor het uw huis.
 • Wees niet bedroefd, is je partner over je waken en het laatste wat hij / zij wil is voor u om verdrietig te zijn.

Waarschuwingen

 • Zelfmoord is niet de weg naar buiten. Als u denkt aan zelfmoord, 911, draai een hotline, of zo snel mogelijk krijg je een therapeut!