Wki

Hoe maak rozenblaadjes jam

De meeste zijn eetbaar. zijn niet de enige die kan worden gebruikt om een ​​heerlijke en exotische smaak toe te voegen aan alle soorten gerechten. De smaak van rozen is duidelijk en direct herkenbaar, en het ziet er zo heerlijk als het smaakt.

Ingrediënten

 • 1/2 pound roze of rood of wit (ze zijn allemaal eetbaar) rozenblaadjes.
 • 2 kopjes suiker.
 • 4 1/2 kopjes water
 • Sap van 2 citroenen, pitten of zaden verwijderd.

Stappen

Hoe maak rozenblaadjes jam. Selecteer elke kleur rose petalsor gebruiken diverse kleuren.
Hoe maak rozenblaadjes jam. Selecteer elke kleur rose petalsor gebruiken diverse kleuren.
 1. 1
  Selecteer elke kleur rose petalsor gebruiken diverse kleuren. De kleur van de bloemblaadjes zal de kleur van de te jam. Aantal steeg rassen zijn lekkerder dan anderen. Geurige rode en roze ouderwetse dubbele rozen (Rugosas, floribundas, Oud-Engels, damast, etc.) worden vaak gebruikt voor jam. "Rose een parfum de l'Haye", "Caprice de Meilland" en "Baron Girod de l'Ain" houden hun aroma en smaak goed tijdens het kookproces.
  • Was ze en vervolgens sneed de witte onderkant van elk bloemblaadje. Voor het eten hen of het gebruik ervan in, moeten ze goed worden gewassen om alle chemische stoffen die zij had kunnen worden besproeid met vermijden. Idealiter moet u gebruik maken van rozen die niet helemaal hebben gespoten en die speciaal werden gekweekt voor dit doel. Controleer altijd op insecten en gooi alle blaadjes die zijn bruin.
  • Week de blaadjes in het water voor drie dagen. Dit is facultatief.
  • Plaats de rozenblaadjes in een kom en strooi de suiker over hen om ervoor te zorgen dat elk bloemblaadje is gecoat. Kneuzing ze goed met je vingers en bedek de kom af met plastic folie. Laat het 's nachts blijven op een koele plek, dat is niet te droog en niet te vochtig (bijv. de koelkast).
  • Krijg een pan en giet de rest van de suiker, water en citroensap. Los de inhoud op een laag vuur. Waaronder de pitten (zaden) van de citroen wordt verondersteld pectine, die zal helpen dikker de jam dragen, hoewel sommige recepten niet hun behoefte te specificeren, zodat de keuze is aan jou.
  • Roer de rozenblaadjes in het mengsel en laat 20 minuten sudderen. Breng aan de kook en laat koken gedurende 5 minuten tot het mengsel dik wordt. Als je een gelei thermometer, kook en roer tot de jam bereikt 221 ° C of 105 ° C (niet laten de lamp raken de bodem van de pan) of totdat een lepel vallen op een koud bord stijft op en houdt zijn vorm. Dan, als je opgenomen de pitten / zaden, verwijder ze met een lepel, of u kunt ze in verlaten als een persoon is voorzichtig om hen niet te eten wanneer ze eten de jam.
 2. 2
  Giet het in een schone, verwarmde pot en voeg de deksel en een label. Als het niet binnenkort zal worden gebruikt, gebruik de juiste inblikken procedures om ervoor te zorgen dat de storing blijft in de pot. Bewaar het op een koele plaats en geniet.

Tips

 • Maak uw rozenblaadjes jam met liefde en plezier hebben terwijl doen. Denk niet van je problemen.
 • U kunt ook een heerlijke rozenblaadjes jam gewoon door verpletterd rozenblaadjes met suiker in een stamper een mortier - de traditionele Poolse weg.
 • Indien gezet in een mooie pot, dit maakt een grote gift.
 • Heb blaadjes die zijn besproeid met een insecticide dat niet bestemd is voor gebruik in levensmiddelen gebruiken.
 • Als je het plukken van de rozen zelf, de beste tijd is in de late ochtend, nadat de dauw is opgedroogd en vóór de sterke middagzon. Houd de hele roos door de uiteinden van de bloemblaadjes met de toppen van je vingers, trekt u deze van de basis, en trim de witte secties met een schaar - dit bespaart u tijd.

Waarschuwingen

 • Rozen hebben doornen, dus wees voorzichtig bij het gebruik ervan.