Wki

Hoe maak je tuin in een kleine ruimte

Op veel plaatsen, het land is kostbaar of schaars. Veel huizen en appartementen zijn slechts een kleine veranda, balkon of patio. Anderen hebben een zeer kleine tuin een back-up te hek van de buren of de achterkant van een andere structuur of een kleiner deel van een grotere tuin, zoals een zijstraatje. Zelfs een enkele, goed geplaatste container kan persoonlijkheid en kleur toe te voegen aan een kleine ruimte. Hier is hoe u het meeste uit uw ruimte te maken, hoe klein ook.

Stappen

Hoe maak je tuin in een kleine ruimte. Grootte van uw ruimte.
Hoe maak je tuin in een kleine ruimte. Grootte van uw ruimte.
 1. 1
  Grootte van uw ruimte.
  • Meten fysiek. Hoeveel ruimte heb je echt?
  • Hoe is het klimaat en de blootstelling in uw ruimte? Maakt het een groot deel van zon of schaduw?
  • Kijk naar de omgeving. Is er iets wat u wenst te verdoezelen of te verbergen, zoals een muur of schutting of nutsdoos? Is er iets wat u wenst te behouden of te nemen, zoals een boom, een uitzicht, of andere omliggende landschap?
  • Check out de bodem. Als uw kleine ruimte heeft bodem, is het klei of zand? Heeft het ondersteunen andere planten, zelfs onkruid?
 2. 2
  Erachter te komen waar het water zal komen uit. Heeft u ergens voor het aansluiten van een slang naar de planten water? Als dat zo is, overweeg dan een zelf-oprollende slang met een mondstuk dat het water wordt uitgeschakeld. Hier krijg je een slang formaat voor uw ruimte. Anders krijg je een grote gieter.
 3. 3
  Kies een doel voor uw tuin.
  • Is het puur decoratief, of wilt u een paar kruiden of voedsel planten groeien?
  • Beslissen waar u zult zijn als je kijkt naar deze tuin. Zal je uit in het of zal je vooral bekijken het van binnen? Een of twee stoelen en een kleine tafel kan een kleine tuin een aantrekkelijke retraite in te zitten en te lezen.
 4. 4
  De rommel. Als je serieus bent over het maken van een tuin zijn, proberen om ergens anders te vinden om de mop te slaan. Veel gemeenschappen ontmoedigen het gebruik van buitenruimtes als opslag, toch.
  • Als je items moeten slaan op dit gebied, bijvoorbeeld als dit de enige plek voor uw fiets, althans het minimaliseren van de grootte en het aantal items opgeslagen. Gooi of verwijderen van items die niet nodig zijn en geef jezelf de ruimte te organiseren en toegang tot de rest.
 5. 5
  Gebruik perspectief. Leg groter, helderder exemplaren dichter bij waar u zal worden ze te bekijken. Gebruik meer gedempte kleuren en kleinere functies (bladeren en bloemen) verder weg. Dit helpt om de illusie van een grotere ruimte.
 6. 6
  Verhullen grenzen, althans zachter maken. Als een hek of balustrade is de prominente functie in uw tuin, is het heel duidelijk hoe klein de ruimte is. Gebruik in plaats daarvan planten als uw grens.
  • Gebruik alle planten gluren over het hek. Als je een beetje struik van een buur of boom over uw schutting kan zien, planten sommige lagere planten in een groep aan de voorkant ervan. Goed gedaan, kan het lijken alle drie planten in uw tuin.
 7. 7
  Gebruik tuinkamers. Je kunt niet altijd verdelen de ruimte als het is zeer klein, maar als je een beetje ruimte om mee te werken (bijvoorbeeld een kleine achtertuin in plaats van een appartement balkon) hebben niet alles ervan laten zien in een keer. Heb een pad naar een andere ruimte of gebied. Een kleine ruimte zou precies goed zijn voor een verborgen schat of een plek om te verstoppen.
  • Varieer het pad of patio materiaal van de ene kamer naar de volgende.
 8. 8
  Maak een ruimte voor mensen, vooral de tuinman. Als een pad is alles wat je hebt ruimte voor, laat ruimte voor. Als je kunt, hoewel, voeg een bank of stoel.
 9. 9
  Omhoog gaan. In het algemeen, de horizontale ruimte is wat beperkt. Bouw een verticale tuin, probeer dan een groter container planten, of de trein een klimmer een muur of schutting. Je kan ook gebruik maken van bloembakken of andere muur of schutting gemonteerde containers, of een tafel of een open rekken voor meer containers.
 10. 10
  Maak een centraal punt, of een centraal punt per kamer, als je meerdere kamers. Dit zou een kleurrijke stoel of bank, een waterpartij, of een bijzonder opzichtig plant of planten zijn.

Tips

 • Vergeet dan niet overdekte ruimten als je wilt meer planten dan je buiten kunt zetten. Een zonnige kan een verscheidenheid aan kruiden groeien, of een paar goed geplaatste kamerplanten kan fleuren dingen. Wist je dat je kunt zelfs?
 • Overweeg draagbaarheid. Als dit een appartement, hoe lang blijf je daar verblijft? Zult u moeten planten verhuizen naar een nieuwe woning?
 • Plaats containers up op de voet en plaats trays eronder vlekken onder de oppervlakte te voorkomen. De meeste planten niet graag hun wortels in een plas water hebben, maar je moet het water containers tot het water helemaal door en uit de bodem. Als er teveel water in de schotel of lade na het gieten, giet het uit.
 • Een evenwicht vinden tussen gezellig en druk. U wilt een tuin, geen jungle.
 • Met behulp van lege verpletterd / blokjes / hele tomaat blikjes om te beginnen uw jonge tomatenplanten is zowel efficiënt en poëtisch. Gebruik een blikopener een paar kleine gaten te maken aan de onderkant van elk blik voor drainage.
 • Ongeglazuurde terracotta (rode klei) containers verliezen water snel. Een kleurrijke geglazuurde keramiek, kunststof of hars pot kan een design element op zich, en de inhoud ervan zal niet uitdrogen zo snel uit.
 • Kies planten en containers bij elkaar. U kunt overeenkomen met de kleur en het ontwerp evenals de grootte. Vraag bij uw kinderdagverblijf of opzoeken hoe groot een plant krijgt.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat alles wat je plaatst op een balkon of tweede verdieping veranda is beveiligd tegen vallen.
 • Als u ervoor kiest om iets te verbergen, rekening met haar doel en de toegankelijkheid. Het is een ding om een ​​wijnstok te leiden tot een hek, maar hebben geen betrekking op een utility meter of belemmeren van een ventilatie-inname. Probeer in plaats daarvan naar deze items obscure uit het zicht zonder de toegang blokkeert.