Wki

Hoe maak je sky lantaarns maken

Drijvende sky lantaarns zijn een gemeenschappelijk gezicht in veel Aziatische landen. Hoewel hun ontwerp complex lijkt, kunt u gemakkelijk leren hoe je sky lantaarns maken op uw eigen. Doe een wens, licht de hemel lantaarn en laat het zweven naar de hemel.

Stappen

Hoe maak je sky lantaarns maken. Bind de stof in een strakke knot.
Hoe maak je sky lantaarns maken. Bind de stof in een strakke knot.

Maak de kaars

 1. 1
  Bind de stof in een strakke knot. Knip de eindstukken zodat ze zijn ongeveer 1 "(2,5 cm) aan elke kant. De eindstukken zal worden de wieken van de kaars die je sky lantaarn zal voortstuwen veel als een vlam stuwt een luchtballon.
 2. 2
  Centreer de twee 24 "(60cm) stukken bloemist draad over de knoop. Beide stukken moeten loodrecht op elkaar bij hun middelpunten overlappende bovenop de knoop.
 3. 3
  Wikkel de draden rond de knoop, en draai ze stevig vast om ze te beveiligen. De vier draaduiteinden moet ongeveer 9 "tot 10" (23 tot 25 cm) lang aan elke kant zodat ze lang genoeg om bamboeframe de lantaarn te bereiken. Stel de draad omwikkelde knoop opzij.
 4. 4
  Plaats de kaars op een lichter of ander open vuur totdat de was smelt naar beneden in een vloeibare toestand. Je moet ook plaats een plaat onder de kaars om de was te vangen als het smelt of een dienblad.
 5. 5
  Plaats de knoop in de hete, gesmolten was en laten inwerken gedurende drie tot vijf minuten.
 6. 6
  Verwijder de nieuwe lont uit de was. Als het afkoelt, de was zal verharden.
 7. 7
  Wikkel de aluminiumfolie strip rond de knoop in het midden van de pit. Draai de uiteinden van de foliebaan om de metaaldraad zodat ze volledig bedekken de draad.

De bouw van de bamboe frame en voeg de kaars

 1. 1
  Snijd drie bamboe stokjes in de lengte met behulp van een scheermesje of een mes. Voer de split bamboe door de vlam van een kaars, terwijl subtiel te buigen, dit zal de buigende werk gemakkelijker en je moet in staat zijn om een ​​een volledige cirkel vormen in minder dan 5 minuten.
 2. 2
  Lijn de split bamboe tot eind tot eind op een tafel om een lange strook te maken. Het ondereinde van een spies te overlappen met de bovenkant van een spies maken van een 1 "(2,5 cm) overlappende aansluitpunt.
 3. 3
  Bevestig de overlappende verbinding punten samen met niet-ontvlambare tape.
  • Breng de rechter en linker uiteinden van de lange strook elkaar. Nogmaals, maak een 1 "(2,5 cm) overlap met de tips.
  • Zet de uiteinden aan elkaar met tape om een ​​cirkel te maken.
 4. 4
  Tape de uiteinden van de folie omwikkelde draden die uitsteken van de kous in tegenoverliggende zijden van de bamboe frame.
  • De draden moeten het exacte midden van de cirkel te steken, zodat de cirkel is verdeeld in vier gelijke kwarten. De kaars moet worden gecentreerd in het midden van de cirkel en ondersteund door de draden die de bamboe frame zijn bevestigd.
  • Draai de draden rond het frame. Wikkel de draad aansluitingen met tape om ze veiliger te maken.

Brandvrije het papier

 1. 1
  Hang 16-20 stukjes keuken papieren handdoek (of ongeveer de helft van zijdepapier) op een waslijn met knijpers (pinnen).
 2. 2
  Plaats een plastic of canvas daling doek onder het papier om eventuele braadvet op te vangen.
 3. 3
  Spuit beide zijden van elk stuk papier grondig met de brandwerende spray.
  • Spuit de punten waar de wasknijpers zijn bedrijf het papier. Anders wordt het papier niet scheurt.
  • Laat de stukken te drogen voordat u verder gaat met hen te werken.

Maak een patroon voor de ballon

 1. 1
  Teken een verticale lijn 40 "(ongeveer 1 meter) lang in het midden van de bruine ambachtelijke papier. Gebruik een meetlint of een liniaal om uw lijn precies te meten.
 2. 2
  Teken een horizontale lijn 12 "(30cm) lang aan de basis van de verticale lijn. De lijn moet loodrecht op de verticale lijn, en de basis van de verticale lijn moet het middelpunt van de horizontale lijn raken, zodat je 6" ( 15cm) aan weerszijden van de verticale lijn.
 3. 3
  Teken een tweede horizontale lijn die is 22 "(1/2 meter) lang ongeveer tweederde van de manier waarop de verticale lijn. De tweede horizontale lijn parallel aan de eerste zou moeten zijn, en de verticale lijn moet ook dwars door het middelpunt van de horizontale lijn zodat je 11 "(28cm) aan weerszijden van de verticale lijn.
 4. 4
  Sluit de twee horizontale lijnen met het schetsen van een lijn die zachtjes naar binnen voordat het voldoen aan de verticale lijn buigt. De lijn moet uitstrekken van het rechter uiteinde van de onderste horizontale lijn, curve naar binnen en dan strek aan het rechter einde van de tweede horizontale lijn te voldoen.
 5. 5
  Teken een tweede regel spiegelen de lijn die je net trok naar links tips van de twee horizontale lijnen verbinden.
 6. 6
  Schets mirroring lijnen die elk uiteinde van de bovenste horizontale lijn naar de top van de verticale lijn te verbinden. Dit zal de vorm van je patroon af te maken, die moet lijken op de puntige blad van een tropische ventilator aan het plafond.
 7. 7
  Snijd de vorm die je hebt getrokken uit de bruine ambachtelijke papier met een schaar. Deze vorm zal dienen als de patroon voor het maken van uw ballon.

Beëindig de ballon

 1. 1
  Leg het 16-20 brandwerend papier stukken op een vlakke ondergrond.
  • Noemde twee rijen bestaande uit 16-20 stukjes keuken papieren handdoek (of 8-10 stukjes vloeipapier).
  • De top, kortere breedte van een rij van papers moeten de bodem, kortere breedte van het andere stuk van de rij papieren raken.
  • Overlappen de verbonden uiteinden van de papieren met ongeveer 1 "(2,5 cm), zodat u kunt lijm ze aan elkaar.
 2. 2
  Gebruik onbrandbare lijm de overlappende einden van de papieren elkaar verzegelen. Laat de overlappende naden te drogen, terwijl ze lag op het platte vlak. Bij het ​​verlijmen van het papier, verspreid het voorzichtig uit - niet uitwissen - deze manier kunt u lijm merken in de krant (en blotting kan verzwakken in de hechting van de ballon lichaam voorkomen).
 3. 3
  Leg een 2-stuk panel van papieren handdoek / tissue papier over de bruine ambachtelijke papier patroon. Midden het patroon stuk onder de papieren handdoek / tissue papier en knip de papieren handdoek / tissue papier met een schaar, zodat deze overeenkomt met de exacte grootte en vorm van het patroon dat je eronder hebt geplaatst.
 4. 4
  Herhaal deze stap voor de resterende 2-stuk papier panelen.
 5. 5
  Sluit de puntige uiteinden van de papieren handdoek / tissue panelen in elkaar. Lijm de uiteinden aan elkaar, zodat ze veilig zijn, waardoor de basis open voor een grote zak te creëren.

Voltooi de hemel lantaarn

 1. 1
  Bevestig de opening van de papieren zak om de bamboe frame. Plooi het gestel 1 "(2,5 cm) in de opening van de zak.
 2. 2
  Vouw het einde van de papieren zak omhoog om het frame te dekken.
  • Lijm het gevouwen einde aan de binnenkant van de ballon aan het frame van de ballon vast te zetten.
  • Laat de lijm goed drogen voordat u de lantaarn te lanceren.
 3. 3
  Neem je lantaarn buiten 's nachts of in de schemering. Het licht van de wieken, die de einden die uitsteken van de was-gedompeld knoop, en houd de lantaarn voor een paar seconden totdat de wieken in brand volledig zijn.
  • Maak uw wens. Dan, laten gaan van de lantaarn.

Tips

 • U kunt de kaars vervangen door een groot watje die is gedrenkt in alcohol. Wikkel de katoenen bal met draad extra bloemist om het te houden tegen de kriskras steundraden. Vervolgens licht de katoenen bal aan de ballon stuwen.
 • Terwijl u kunt uw lantaarn kader te maken met het drinken van rietjes in plaats van bamboe stokjes, kan de rietjes niet sterk genoeg zijn om het gewicht van uw kaars te ondersteunen.
 • Als je eenmaal de basis cirkelvormige ontwerp voor uw sky lantaarn onder de knie hebt, kunt u beginnen te experimenteren met verschillende, meer complexe vormen. Voeren onderzoek zowel online als bij uw lokale bibliotheek voor ideeën.

Waarschuwingen

 • Voor een groot deel van het jaar vrijgeven lantaarns zoals deze in Australië zou een arrestable overtreding (en zeer dom) zijn. Neem de tijd om na te denken over alle plaatsen uw lantaarn zou kunnen landen, en wat er zou gebeuren als ze in brand vloog. Eventueel overwegen tethering uw lantaarn met een lichte draad.
 • Bij gebruik van de brandwerende spray, zeker Draag beschermende kleding zoals handschoenen, lange mouwen en broek omdat de spray je huid kan verbranden.
 • Sky lantaarns kan gevaarlijk zijn omdat het gaat om papier en vlam. Zorg ervoor dat uw lantaarn lanceren in een open veld of een andere grote open ruimte. Ook, alleen start uw lantaarn na regenval of sneeuwval, zodat de grond onder de lantaarn is nat en minder kans om te verbranden. Niet loslaten lantaarns over gebieden van droge vegetatie.

Dingen die je nodig hebt

 • Stof uit een ongebruikte lap of handdoek
 • Huishouden kaars
 • Aansteker of vlam bron
 • Plaat of lade
 • Aluminiumfolie
 • 18 "(45.7cm) stuk draad bloemist
 • Bamboe stokjes
 • Scheermesje of mes
 • Onbrandbare tape
 • 16-20 vellen keuken papieren handdoek of 8-10 vellen vloeipapier
 • Plastic of canvas daling doek
 • Beschermende kleding
 • Fireproofing spray (papier brandwerende spray kan worden gekocht bij een lokale hardware leverancier of online)
 • 1 groot stuk bruin ambachtelijke papier
 • Potlood
 • Liniaal of meetlint
 • Witte school lijm
 • Aansteker of lucifer