Wki

Hoe maak je manen van een paard te trekken

Het trekken van een manen is een methode voor het verdunnen en het verkorten van de manen. Het is niet noodzakelijk paardenverzorging, maar een getrokken manen is gemakkelijker te verzorgen en vlechten voor shows.
Voor de meeste tonen paarden, een getrokken manen is een must. Het ziet er netjes en opgeruimd bij neer, en maakt het vlechten en banding ton gemakkelijker, evenals helpt compliment van een paard met een aantrekkelijke nek, of maak een dunne nek dikker lijken. Het vergt oefening en geduld, maar als u aanhoudende bent, krijg je een professioneel ogende paard in een mum van tijd! Hier is hoe.

Stappen

Hoe maak je manen van een paard te trekken. Scheiden een deel van manen van je paard te worden getrokken - Over drie centimeter.
Hoe maak je manen van een paard te trekken. Scheiden een deel van manen van je paard te worden getrokken - Over drie centimeter.
 1. 1
  Scheiden een deel van manen van je paard te worden getrokken - Over drie centimeter. Neem de overige manen, als je denkt dat het zal zijn in de weg, en zet het vast met ofwel een clip of een grote rubberen band.put de andere manen opzij.
 2. 2
  Neem het gedeelte van de manen die je trekken in de ene hand, die de langste haren in de sectie. Met de kam, kam het haar in de tegenovergestelde richting van de groei - boven, naar de nek, zodat het meeste trossen.
 3. 3
  Neem het unbunched deel en wikkel het rond de kam, waardoor het een goede, stevige pull waar u het wilt inkorten zodat het haar wordt getrokken bij de wortels.
 4. 4
  Borstel de hele sectie weer, en herhalen totdat al het haar in die sectie is de gewenste lengte.
 5. 5
  Herhaal dit met de rest van de manen, zorg ervoor om het te borstelen om zo vaak te controleren dat het zelfs in de lengte.
 6. 6
  Vergeet niet om je paard te prijzen omdat ze zo geduldig!

Tips

 • Getrokken manen zijn best op toon-soort paarden zoals Quarter Horses, volbloeden, Paint, Appaloosa, pony's, enz. Arabieren, Saddlebreds, Morgans, enz., van oudsher hebben lange, wapperende manen. Dus doe wat onderzoek voordat je trekken om ervoor te zorgen dat een korte manen is de beste look voor uw paard.
 • Trek de manen nadat je je paard hebt gewerkt, zodat zijn poriën zal worden geopend, waardoor het makkelijker om de manen te trekken.
 • Als je hebt om een ​​grote verandering om de lengte of de dikte van de manen te maken, is het een goed idee om de hele manen trek een klein bedrag, en kom dan terug en trek het weer. Op die manier, als je aan het werk halverwege te stoppen, je bent niet zitten met een heel duidelijk verschil. Ook heeft de paarden nek niet echt pijnlijk op een plaats van enorme hoeveelheden trekken - maar het wordt verspreid langs de top en de huid heeft een kans om zich te vestigen voordat je terug te komen op de volgende kleine hoeveelheid te verwijderen.
 • Sommige paarden kwalijk dat hun manen getrokken. Er zijn speciale kammen die een blad dat in plaats van te trekken gebruikt hebben. Volg de instructies hierboven, maar in plaats van het trekken van de haren uit, snijd ze met de kam.
 • Regelmatig kam de manen door en stap terug en neem een ​​kijkje op je werk.
 • Als je paard is gevoelig voor het hebben van zijn manen getrokken, doen kleine secties dagelijks en alleen trek een kleine hoeveelheid van het haar bij elke sleepboot.
 • Geef het paard een hooi net om te stoppen met hem te hoeven vervelen.
 • En houd in gedachten dat minder is meer! Trimmen altijd de manen een beetje langer dan je wilt het eindproduct te zijn. U kunt altijd teruggaan en trimmen meer, maar je zult een harde tijd groeit het!
 • Een goede tip is om het haar te tillen je trekken uit 'UP' in plaats van naar beneden te trekken tegen zijn nek. Op die manier bent u toe te trekken in de richting van de manen groeit, in plaats van tegen de richting. Veel paarden vinden deze veel comfortabeler.
 • Als je manen van je paard moet trekken in een korte tijd, zet een beetje Green Cool (of gerelateerd product) op de top van de manen, trek het dan. Het zal het proces minder pijnlijk voor uw paard te maken. * NB: paarden kunnen niet het gevoel het haar wordt teruggetrokken. Alles wat ze voelen is je trekken hun nek heen en weer als je de haren te verwijderen. *
 • Het trekken van een paard met een bijzonder dikke of lange manen? Trim het met een schaar, of verdunnen met dunner schaar ontworpen voor manen, voordat trekken. Bij het snijden met een schaar, altijd laat het drie centimeter langer dan je wilt dat het is na het trekken. En altijd wegsnijden van de paarden nek. Als je paard spoken en beweegt onverwacht, dan moet je ervoor zorgen dat de schaar zal niet snijden of doorboren ze!
 • Neaten de manen vaak dus gewoon een beetje behoeften doen elke keer.

Waarschuwingen

 • De manen geeft enige bescherming tegen kou en vliegen, dus als je paard echt niet nodig zijn manen getrokken, doe het dan niet.
 • Veel paarden zullen bezwaar maken tegen het hebben van de bovenste manen (in de buurt van de oren) getrokken, ook al zijn ze volmaakt gelukkig hebben de lagere manen gedaan. Benaderen dit gebied met de nodige voorzichtigheid.
 • Paarden zijn zeer grote wezens en kan gemakkelijk mensen, vooral degenen die hen niet behandelen met de nodige voorzichtigheid en respect verwonden. Zorg ervoor dat u weet wat u doet wanneer zij rond een paard.
 • Als het paard begint te bloeden stop onmiddellijk en niet opnieuw proberen tot op dat gebied is genezen. Controleer uw trekken techniek en probeer het opnieuw met kleine hoeveelheden haar.

Dingen die je nodig hebt

 • Metalen manenkam of Pulling Tool
 • Hair Clip
 • Pijn reliever