Wki

Hoe maak je gelaagde shots maken

Gelaagde (pousse cafe) zijn leuk om te maken en. Ze kan eenvoudig zijn en toch lijken ingewikkeld te zijn, en iemand in staat stellen om te laten zien iemands drankje maken van vaardigheden. Gelaagde schoten zijn in principe gemaakt door "floating" likeuren (meestal likeuren), siropen en room op de top van elkaar lagen. Echter, dit kan niet willekeurig of zonder bepaalde vaardigheden gedaan. Om te leren hoe je vakkundig te maken gelaagde schoten, lees dan verder.

Stappen

Hoe maak je gelaagde shots maken. Kies een aantal verschillende likeuren en, indien gewenst, zal siropen (zoals grenadine) dat je denkt dat een intrigerende of traditionele gelaagde schot te maken.
Hoe maak je gelaagde shots maken. Kies een aantal verschillende likeuren en, indien gewenst, zal siropen (zoals grenadine) dat je denkt dat een intrigerende of traditionele gelaagde schot te maken.
 1. 1
  Kies een aantal verschillende likeuren en, indien gewenst, zal siropen (zoals grenadine) dat je denkt dat een intrigerende of traditionele gelaagde schot te maken. Zoete room of platte zware room zijn ook veel ingrediënten voor gelaagde schoten. Rekening houden met de smaken van de ingrediënten. Veel gelaagde shots maken gebruik van dezelfde ingrediënten als populair, dus zullen gelijkaardige proeven. Aangrenzende lagen moet contrasteren met elkaar. Probeer gelaagdheid heldere, kleurrijke likeuren met ondoorzichtige likeuren. Gelaagde schoten zijn voornamelijk gemaakt voor hun visuele en esthetische aantrekkingskracht.
 2. 2
  Bepaal de soortelijke gewichten van de verschillende likeuren en andere bestanddelen. Zwaardere drank zal een hogere dichtheid. Een zwaartekracht grafiek van verschillende likeuren zal moeten worden geraadpleegd om de soortelijke gewichten van de meeste likeuren bepalen. Echter, als een vuistregel, de stroop zoals grenadine die niet bevatten alcohol zal hebben de hoogste soortelijk gewicht, en de geesten met minder suiker maar meer alcohol zal een lager soortelijk gewicht hebben. Liquors met crème moet relatief licht zijn, en moet bovendien puur of zoete room. Het kan nodig zijn om te experimenteren met verschillende likeuren om hun soortelijk gewicht te bepalen.
 3. 3
  Het organiseren van de verschillende likeuren en andere ingrediënten op basis van hun soortelijk gewicht, zodat ze elkaar kunnen worden gegoten. De zwaarste bestanddeel met de hoogste dichtheid zal eerst worden gegoten. De ingrediënten kunnen worden gebruikt giet tuiten of gegoten uit jiggers of andere kleine maatbekers. Het kan makkelijker te gieten van een Jigger. De ingrediënten kunnen worden onderverdeeld in specifieke kleine porties jiggers zoals in de afbeelding.
 4. 4
  Bepalen hoeveel volume elk ingrediënt op moet nemen in het borrelglas of cordial glas. Dit kan op het oog of door gieten ingrediënten in maatbekers eerste. Typische jigger cups te groot kan zijn om de zeer kleine hoeveelheden kunnen worden gegoten meten.
 5. 5
  Begin het gieten van de eerste laag. Giet voorzichtig de eerste ingrediënt direct in het borrelglas. Probeer niet te gieten aan de zijkanten van het glas of spatten het ingrediënt.
 6. 6
  Giet het tweede ingrediënt nauwkeurig en voorzichtig bovenop de eerste component, zonder al te verstoring van de eerste component. Er zijn meerdere manieren om dit te bereiken, sommigen gemakkelijker dan anderen:
  • De bar lepelsteel methode (harder): Raak het uiteinde van het handvat van de bar lepel aan de binnenkant van het glas boven de bodem of de vorige laag zonder dat de bar lepel raakt de rand van het glas. Vervolgens op een schenktuit of jigger om de gedraaide gedeelte van de handgreep en giet heel, heel langzaam de hendel omlaag. Het ingrediënt moet natuurlijk langzaam de hendel in het glas, maar sommige kunnen morsen. Bij gieten op het gedraaide gedeelte van de lepel is het soms mogelijk om de gasstroom zodat de vloeistof loopt langs de bovenzijde of de onderzijde van het uiteinde van de lepel. Probeer gieten op verschillende delen van het gedraaide deel van de lepel en zien of uw laagtechniek verbetert. Ongeacht het gedeelte van de lepel die wordt uitgestort, moet u het uiteinde van de lepel te houden tegen de wand van het glas. Dit zorgt ervoor dat het ingrediënt langzaam stroomt langs de zijkant van het glas en helpt om de handgreep stabiel te houden. Ook kan deze methode worden gebruikt om vele zeer fijne lagen giet met uiterste precisie en, indien correct gedaan, zou moeten resulteren in een zeer zuivere lagen.
  • Achterkant van de lepel-methode (makkelijker): Trickle het ingrediënt boven of beneden de ronde achterzijde (bolle zijde) van een bar lepel of theelepel (niet beneden het handvat) in het glas terwijl de lepel einde tegen of zeer dichtbij de muur van het glas. Het einde van de lepel moet ook hierboven en dichtbij de bodem of volgende laag worden gehouden. Het ingrediënt moet voorzichtig langs de zijkant van het glas op de vorige laag stromen. Herhalen als extra ingrediënten worden gebruikt. Deze werkwijze kan de lagen enigszins mengen of strook, vooral als de ingrediënten uitgestort worden de lengte van het glas.
 7. 7
  Laat de verschillende lagen te stabiliseren voor een moment, dan dienen.

Tips

 • Het kan nodig zijn de bar of theelepel wassen voor het storten van de volgende laag aan het residu van het vorige bestanddeel te verwijderen.
 • Als de verschillende lagen enigszins gemengd hebben, laat het schot rust voor een periode van tijd. De lagen moeten uiteindelijk te scheiden door zichzelf.
 • Wanneer u klaar bent gelaagdheid, kunt u de bar lepel vol Bacardi 151 of een soortgelijke alcohol likeur vullen en aansteken door het houden van een vlam eronder. U kunt dan een tip van de lepel en "giet" de vlam op de top van de drank. Gebruik grenadine, witte crème de cacao, en blauw Curacou voor deze "Vlammende Patriot." Blus de vlam vóór inname.
 • Alcoholvrije versies kunnen worden gemaakt met smaakvolle, kleurrijke siropen en room.
 • Dit gebruik van de term "pousse cafe" is niet gebruikelijk in Frankrijk. In Frankrijk, de term verwijst naar een brandy of andere "digestief" (geen lagen) soms verbruikt na de koffie aan het einde van een maaltijd.
 • Bij het gieten in zeer smalle of kleine glazen, giet onderaan de steel einde van een bar lepel, als de pollepel mag niet passen in het glas. Bij het gebruik van grotere bril of gieten van de toplaag, giet over de pollepel gedeelte van een lepel.
 • Probeer verhuur van een streepje of druppel grenadine impact en val door de bovenste laag. Dit zou een nette visueel effect, vooral als de toplaag zeer dun.
 • Grotere glazen zijn gemakkelijker te gieten in, zodat ze kunnen worden gebruikt voor het gemak.
 • Bij gebruik van een bar lepel met een kunststof knop aan het uiteinde van het handvat, de knop wegnemen voordat u deze voor gelaagde schoten.

Waarschuwingen

 • Temperatuur beïnvloedt dichtheid. Wanneer een vloeistof wordt verwarmd zijn soortelijk gewicht (dichtheid) algemeen afneemt. Wanneer een vloeistof wordt afgekoeld algemeen dichter wordt en een hoger soortelijk gewicht.
 • Het is misschien niet sanitaire te gieten onderaan de steel van een bar lepel als de lepel is net gebruikt voor een ander doel (zoals voor het roeren drankjes).
 • Reinig elk instrument na gebruik, zodat er geen kruisbesmetting en zo dat bepaalde dranken niet vasthouden aan het instrument waardoor het moeilijk is schoon te maken

Dingen die je nodig hebt

 • Borrelglas of cordial glas
 • Verschillende soorten sterke drank en / of gearomatiseerde siropen en zoete room
 • Giet tuiten of maatbekers zoals jiggers
 • Bar lepel of theelepeltje