Wki

Hoe maak je een wilde kat of kitten bevriend

Veel steden zijn vol van zwerfdieren, vooral katten. In veel van hen, is de gemeente geen maatregelen te nemen om hun aantal te verminderen door sterilisatie en castratie, en dus elke dag in de warme seizoenen meer worden geboren, en zo velen van hen sterven van uitdroging, honger, ziekten en meer. Als je hebt gezien een kat die lijkt vriendelijk en je zou willen om het te nemen naar huis, maar het is schuw en zal niet tot u komen, hier zijn enkele stappen om verdien je een nieuw huisdier. Vergeet niet om geduldig te zijn, als het proces is vaak lang.

Vergeet niet, alleen een kat adopteren als je bereid bent om te zorgen voor het voor haar hele leven, of vinden het een ander huis bent. Katten zijn geen speelgoed. Als je het een ander huis te vinden, is het beste om iemand aan te nemen, neem het niet om een ​​pond te vinden. Deze hebben de neiging om te worden overspoeld door dieren, en kunnen neergezet dieren wanneer ze hebben geen meer ruimte. Dus zelfs als ze niet specifiek neergezet uw kat, kan ertoe leiden dat u een ander te worden neergezet.

Stappen

Hoe maak je een wilde kat of kitten bevriend. Zoek een plek waar de kat meestal blijft, en wacht in de buurt totdat de kat zijn plek bereikt.
Hoe maak je een wilde kat of kitten bevriend. Zoek een plek waar de kat meestal blijft, en wacht in de buurt totdat de kat zijn plek bereikt.
 1. 1
  Zoek een plek waar de kat meestal blijft, en wacht in de buurt totdat de kat zijn plek bereikt.
 2. 2
  Ga zitten of liggen, als je kunt, of op zijn minst hurken. De kat zal u veel minder intimiderend dat weg te vinden.
 3. 3
  Blijf daar voor een tijdje. Leren de kat u kan geen kwaad het. Het lezen van een boek is goed, of iets dat niet zal intimideren de kat doet.
 4. 4
  Laat het wat kattenvoer, als je kunt. Het leert je een bron van voedsel, en als je houd het kattenvoer in uw hand voor een tijdje, zal je geur op het ook. Dit zal niet ontmoedigen de kat van het eten, maar het kan ervoor zorgen dat ze je associeert met eten, wat goed is in het algemeen.
 5. 5
  Zodra de kat gewend raakt aan uw aanwezigheid, zelfs de geringste beetje, vinden sommige tonijn of iets anders de kat zou kunnen vinden in het bijzonder verleidelijk.
 6. 6
  Als de kat weer in zijn spot, heel langzaam zet een stukje tonijn zo dicht mogelijk bij het ​​als je kunt. dan stak je hand laat de kat ruiken je handen. Als de kat begint te sissen, of zijn oren terug, etcetera, je bent te dicht - trek je hand iets naar achteren en langzaam.
 7. 7
  Verder zetten van kleine stukjes tonijn dichter en dichter bij u.
 8. 8
  Uiteindelijk werd de kat moet dicht bij je dan stak je hand laat de kat ruiken je hand de kat misschien wel zou kunnen eten uit je hand. Verwacht niet dat dit meteen gebeuren. Verwacht niet dat ze te eten zelfs een van de tonijn meteen.
 9. 9
  Blijven voeden van de kat, en zitten in de omgeving rustig, en uiteindelijk moet je haar vertrouwen te winnen.
 10. 10
  Opgezet affiches rond de buurt over uw kat gevonden. Als het aan iemand anders toebehoort, is het het beste om het terug te krijgen in de juiste eigenaar.
 11. 11
  Neem de kat naar de dierenarts. Dit is een zeer belangrijke stap, aangezien de kat schoon, vrij van ziekten, gevaccineerd en gecastreerd / gesteriliseerd (bij voorkeur) voordat het veilig kan wonen in een huishouden moet zijn. Ook zal de dierenarts controleren of de kat heeft een RFID-chip en waar het vandaan kwam.
 12. 12
  Het opzetten van een kattenbak binnen, en werken om de kat kattenbak getraind.

Tips

 • Toon respect en liefde voor uw kittens, zullen ze merken.
 • Als de kat is echt bang voor je, laat het met rust. Voel je vrij om voedsel voor het te verlaten, natuurlijk, maar het is best niet om het te benaderen, tenzij het u benadert.
 • Als een heel jonge moeder kitten echt heeft verlaten, slaat u alle bovenstaande stappen zolang het min of meer accepteert u, wat het zou moeten. Get some formule en voeden wanneer het daar om vraagt.
 • Een kitten zal gemakkelijkst om vriendschap te sluiten-zullen ze niet hebben geleerd te vrezen mens nog veel, zullen ze gemakkelijker te huis-trein te zijn, en ze zullen waarschijnlijk meer van een huiskat dan een getrainde wilde kat blijken.
 • Als het kitten is nog jong genoeg om verpleegkundige te zijn, zorg ervoor dat haar moeder heeft echt te verlaten. Als het yowling, en je moet het horen als ze dat doen, dan is het waarschijnlijk verlaten, vooral als het yowls voor een lange tijd. Vaststelling van een luide kitten (de meeste lijken longen van staal hebben) zal waarschijnlijk ook uw buren dankbaar voor de rust.
 • Als de kat komt in uw bezit, kunt u overwegen het kopen van speelgoed voor. Piepend speelgoed, krabpaal, of zelfs een bal van garen kan houden bezet voor die momenten waarop u het te druk om te spelen met het.
 • Als de kat lijkt erg strak en goed gevoed, doe je best om ervoor te zorgen dat het niet al een eigenaar hebben.
 • Kijk niet op een kat-ze kunnen vinden deze agressief.
 • Als de kat agressief is, probeer niet om het te ontfermen. Zelfs als het je lukt, zal het nog steeds een wilde kat te zijn, en smerig zijn.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat het huisdier veel aandacht geven als het aankomt in uw bezit. Deze kat kan hebben veel meegemaakt, en het moet uw liefdevolle steun.
 • Zodra de kat kun je aan te nemen, neem het meteen naar de dierenarts zo snel mogelijk voor een check-up, vaccinaties en dergelijke.
 • Vergeet niet altijd uw handen grondig wassen na het aanraken van de kat. Bepaalde ziekten niet zichtbaar. Sommige ziekten zijn besmettelijk en je zal niet worden toegestaan ​​om naar school te gaan of te werken als je ze hebt.
 • Raak nooit de kat, tenzij het raakt u eerst.
 • Als de ogen van de kat zijn troebel of dichtgelijmd, of als het ziet er op geen enkele manier ziek, doe je best om het te krijgen in een kat drager (aas werkt goed) om het naar een dierenarts.
 • Dit is verplicht: onzijdig of castreren van uw kat. Ze zijn veel vriendelijker op die manier (vooral als de kat is mannelijk), je bent het voorkomen van nesten van ongewenste kittens en het is de verantwoordelijke ding om te doen, tenzij je echt echt wilt een nestje.
 • Kom niet te dicht bij de kat. Als het sist, draait zijn oren naar achteren, pluizen haar staart, of bogen haar terug, terug af.

Dingen die je nodig hebt

 • Geduld. Veel van.
 • Kattenvoer. Bij voorkeur voor de leeftijd van de kat.
 • Kip (tonijn is slecht voor katten Vitamine B1-deficiëntie en al) of iets anders dat een kat zal verleiden.
 • Formule, als het een verpleegkundige kitten.
 • Sommige katten speelgoed (degenen met veren werken goed).
 • Kat traktaties (Temptations werkt voor oudere katten niet erg veel jongere, voor kittens krijgen zachtere)