Wki

Hoe maak je een weggelopen hamster te vangen

Als uw hamster beslist om een beetje meer vrijheid hebt, blijf dan kalm en volg deze eenvoudige suggesties. Hopelijk, met een beetje geduld, je hamster zal opduiken als gelukkig en gezond als altijd. Blijf op de uitkijk!

Stappen

Hoe maak je een weggelopen hamster te vangen. Krijg huisdieren en mensen.
Hoe maak je een weggelopen hamster te vangen. Krijg huisdieren en mensen.
 1. 1
  Blijf rustig. Hoogst waarschijnlijk zal je je hamster vinden. Plotselinge bewegingen kan je hamster te schrikken.
 2. 2
  Krijg huisdieren en mensen. Sluit het gebied af of sluit de deur naar de kamer zodra je erachter dat hij wordt vermist, als je denkt dat hij al een tijdje vermist, probeer het huis volledig stil te maken, kun je zelfs horen zijn klauwen krassen op de vloer. De beste tijd om dit te doen is 's nachts met het licht uit, omdat hamsters zijn voornamelijk nachtdieren door de natuur en voelen zich meer comfortabel met de lichten uit of slecht verlichte.
 3. 3
  Zoeken. Warme plaatsen als waar de pijpen zijn en achter meubels zijn de mogelijke locaties.
 4. 4
  Weten welke kamer hij in. Laat een kleine stapel van zijn favoriete voedsel in elke kamer voordat je naar bed gaat, en sluit alle deuren. Je hamster is waarschijnlijk in de kamer waar de stapel voedsel is gegeten.
 5. 5
  Beveilig de perimeter als je uitzoeken welke kamer hij in. Dit betekent bewegen alle andere mensen uit de kamer en sluit de deur om de kans van uw vermiste hamster raken gewond door een ongeluk door andere mensen te verminderen. Dan krijg op je handen en knieën en kruipen rond. Controleer waarschijnlijk schuilplaatsen, stil te zijn, en kijk vluchtwegen.
 6. 6
  Lok hem in een emmer. Stapel een paar boeken op te treden als stappen in een emmer, zorg ervoor dat het een hoge emmer die ze cant klim uit. Leg een stuk papier op de bovenste (niet ingedrukt te houden in ieder geval, zal je hamster klimmen en zal in de emmer vallen). Lok hem in met hamster voedsel rij naar de top, en een kleine stapel van voedsel op het papier. Leg een handdoek of krullen aan de onderkant om je hamster te vangen wanneer het valt binnen Doe wat eten, een knagende blok of een verwarmingselement in de bak of doos. Je zult uiteindelijk vinden de hamster in de emmer.

Tips

 • Lokken het uit met een stapel van zijn / haar favoriete eten (kaas of zonnebloempitten zal doen) en je zou kunnen vangen hem snacken.
 • Vermijd kartonnen dozen omdat hamsters hebben een verbazingwekkend vermogen te knagen via hen.
 • Noteer de locatie waar u het gevonden nadat u uw hamster bent teruggekeerd om het de kooi. Soms wordt je hamster zal gewoon opnieuw naar dezelfde plaats weer tijdens elke ontsnapping.
 • U kunt een hamster schrikken dus NOOIT luid en onbalans geluiden. Mogelijk moet u uw kooi goed sluiten of misschien de deur binden. Als u tape of een elastiekje gebruiken laat het niet in het zicht van je hamster. Als hij / zij eet, kon de hamster ziek.
 • Als de hamsters ontsnapt vaak net sluit de kooi met een metalen slot aan de buitenzijde. Plastic sloten kan gevaarlijk zijn als je hamster kauwt erop.
 • Houden zijn kooi op de grond, met veel verse beddengoed, dus als je hamster vindt zijn kooi, zou hij net terug kruipen in!
 • Hier krijg je een betere kooi als hij uit zijn kooi ontsnapt. Misschien kiest een met staaldraad met een vergrendeling draad bovenop.
 • Als de bovenstaande methoden niet werken, probeer dan om het huis zo stil mogelijk. Wanneer het huis is rustig, leg je hoofd op de grond in elke kamer en probeer te luisteren naar waar je hamster zou kunnen zijn. Het zal waarschijnlijk worden kauwen op iets.
 • Soms katten kunnen soms helpen: als je alles hebt geprobeerd en hebben een kat ('' aangelijnd) je zou willen zien of uw kat kan helpen. Met hun scherpe gehoor en ruiken mogelijkheid ze misschien in staat om de hamster voor u te vinden. Breng gewoon de kat (aangelijnd) in de kamer waar u denkt dat de hamster te zijn en een oogje houden op de kat, na het waar het gaat. Neem nooit je oog van de kat, anders is het misschien de hamster vinden en doden voordat u het kunt redden.
 • Zorg ervoor dat u de kat of de hond stil te houden of ze gaan naar de hamster schrikken.

Waarschuwingen

 • Mocht je hamster vallen of springen elke grote hoogte, niet proberen om het op te rapen. Als het, maar de ademhaling niet beweegt, schuift een stukje papier eronder en plaats het papier en je hamster in zijn kooi. Bel / breng het naar de dierenarts als je bezorgd.
 • Loop langzaam en voorzichtig! Je wilt niet per ongeluk op de kleine man! Probeer niet om te dansen of lopen.
 • Wees ervan bewust dat de hamster zelf zou kunnen kwetsen, (vanwege hun zeer kwetsbare, broze botten), als het meer dan ongeveer 25 cm (10 inch) valt.
 • Als het beweegt van zijn eigen zal als je het vindt, geef het een container (of haar bal) te klimmen in, en plaats het terug in de kooi. Niet knuffelen het. Als het wordt gekwetst, kon je per ongeluk het nog erger.

Dingen die je nodig hebt

 • Papier
 • Boek
 • Emmer / doos
 • Behandelt
 • Geduld
 • Kat (soms in heel slechte tijden'' ' )