Wki

Hoe maak je een waslijn te gebruiken

Voordat werd populair, mensen gebruikt om hun kleren hangen van waslijnen te drogen. Vandaag de dag, vele keren terug naar deze praktijk, vooral omdat het gebruik van een waslijn kan residentiële energiekosten verlaagd met 5%. Zoals huishoudelijke vaardigheden worden vaak doorgegeven van ouder op kind. Maar, wat gebeurt er als een vaardigheid is verloren en je ouders niet weten hoe je een waslijn te gebruiken? Dan zullen de mensen zich tot zoekmachines of de media zoeken. Echter, de meeste artikelen over waslijnen tonen shirts worden opgehangen goede kant op van de schouders die je grappig uitziende pieken zal geven op je schouders als je ze dragen. Is dat echt wat je wilt? Dit artikel zal u tonen de Nitty Gritty van de lucht drogen je kleren aan een waslijn.

Stappen

Hoe maak je een waslijn te gebruiken. Hang je up-kant naar beneden, zodat de clip merken zijn in een minder opvallende locatie.
Hoe maak je een waslijn te gebruiken. Hang je up-kant naar beneden, zodat de clip merken zijn in een minder opvallende locatie.
 1. 1
  Hang je up-kant naar beneden, zodat de clip merken zijn in een minder opvallende locatie. Je zou het niet willen hebben om uw overhemden op deze merken eruit te komen. Ijzers trekken een enorme hoeveelheid wattage, ontkent een deel van je energie besparingen van het gebruik van de waslijn in de eerste plaats. Als alternatief, hang je t-shirts bij de naden, zodat ze hangen recht (ervan uitgaande dat het shirt heeft naden, en die naden zijn recht).
 2. 2
  Hang katoen of blend cut-&-genaaid shirts (die met manchetten en kragen) rechtop met de wasknijpers aan de zijnaden. Dit laat hen toe om snel te drogen zonder schouder vlekken of rimpels.
  • Als alternatief, een kon je overhemden en t-shirts hangen op de lijn op een kapstok. Dit betekent dat er geen pinnen en geen sporen en minimale strijken.
  • Of je zou kunnen proberen opknoping T shirts bij de oksels; peg merken wordt hier niet gezien.
 3. 3
  Strijk je kleren terwijl je hang ze op te strijken minimaliseren. Als je kleren komen uit de wasmachine zeer rimpelige, verlagen het centrifugeren, ze kan het iets langer duren om te drogen, maar ze zullen soepeler drogen. Gewoon niet "snap" (scherp schud) de kleren vlak voordat opknoping hen, want dit kan breken de draden in de loop der tijd. Sommige mensen zelfs de kleren in een droger voor een slechts een paar minuten voordat opknoping ze aan de lucht drogen.
 4. 4
  Vouw de bovenkant van uw handdoeken en lakens over de lijn lichtjes. Dat zal ze veiliger en minder kans om af te blazen van de lijn te maken. Met meer dan 2 wasknijpers voor zware voorwerpen.
 5. 5
  Hang broek van de manchetten. Het gewicht van het bovenste deel van de broek zal helpen glad het uit tijdens het drogen, het verminderen van de behoefte aan een strijkijzer.
 6. 6
  Hang je kleren in de schaduw. Zon vervaagt kleurstoffen. Onze grootmoeders wisten hun kleren in een overdekte of gedeeltelijk overdekte ruimte zodat hun kleren niet vervagen hangen. Het gaf hen ook meer tijd om de kleren te krijgen in het geval dat het begon te regenen.
  • Als u niet schaduw voor een waslijn hebt, kunt u uw kleren binnenstebuiten en die sterk zal verminderen het vervagen.
 7. 7
  Houd een oogje op de telling. Als iemand in uw huishouden is allergisch voor pollen die vliegt op het moment, hang je kleren binnen of gebruik uw droger.
 8. 8
  Vegen van uw waslijn voor elk gebruik. Vervuiling, pollen en stof vasthouden aan hen.
 9. 9
  Gebruik een prop om uw kleding lijn halverwege ondersteunen bij het ​​laden met zware wassen. Dit vermindert de stress in je kleren lijn, zodat het niet zal breken en zorgt voor minder trek kracht aan het einde beugels.
 10. 10
  Gebruik stevige wasknijpers. Dit beeld toont drie soorten wasknijpers. De ene aan de linkerkant, met de pom poms gelijmd is, is de stijl die u het meest zult vinden in de winkels. Ze zijn gemaakt in China en zeer goedkoop. De andere twee zijn gemaakt in de Europese Midwest en moeilijker te vinden. Ze kosten tweemaal zoveel als die van China. De een op het extreem-rechts is in gebruik sinds 1990. De in het midden is gebruikt voor twee jaar.

  Vergelijk de meter van de metalen die in het voorjaar dat de clip bij elkaar houdt. De goedkope geïmporteerde degenen worden beter gebruikt worden voor kunstprojecten (vandaar de pom poms). Vertrouw uw nat en zwaar was om de goedkope wasknijpers en je kan de harde manier dat ze niet betrouwbaar zijn te leren. Uw lokale Home Depot waarschijnlijk alleen de voorraden van de goedkope degenen die je niet wilt gebruiken. Ga naar uw onafhankelijke hardware winkel en vragen of ze zullen speciale bestelling van de steviger degenen voor u. Het duurt een paar dagen, maar het is het wachten waard. Misschien als er genoeg mensen aandringen op de betere, wordt de standaard artikel voorradig in winkels zijn de robuuste kasten.
 11. 11
  Als alternatief veer wasknijpers gemaakt van hardhout of kunststof houdt ook een was stevig.

Tips

 • In oudere woningen, werden waslijnen soms opgemaakt hoog. Omdat warme lucht stijgt, wasserette droogt sneller als hogerop. In de moderne huizen met hete luchtverwarming, is dit minder een probleem.
 • Niet vouwen geen artikelen in de helft, tenzij ze zijn erg dun. Anders, de lucht heeft door middel van twee lagen te verplaatsen in plaats van een, en het zal langer duren om te drogen.
 • Als u twee of meer waslijnen, hang lakens, handdoeken, en andere niet-gênant items up eerst op de buitenste lijn, dan ondergoed op de binnenste lijn, om buren te voorkomen dat ze te zien. Dan, neem ze in omgekeerde volgorde (ondergoed zal sneller als het kleiner drogen).
 • Indoor waslijnen maken veel zin in gebieden met 's middags onweer. Sommige families hangen de was binnenshuis als een manier om energie te besparen en om hun huizen te bevochtigen. Who cares als je wasgoed in uw woonkamer terwijl u weg bent op het werk of school?
 • Wanneer opknoping van een waslijn overwegen windrichting. Als de wind in uw regio komt uit het westen, is het het beste om de waslijn gehangen noorden naar het zuiden om te profiteren van een briesje.

Waarschuwingen

 • Kijk uit voor de buurt waslijn politie. Veel huiseigenaren verenigingen en appartementencomplexen verbod of het gebruik van waslijnen strenge beperkingen. Controleer de huidige wetgeving in uw omgeving. Bijvoorbeeld, na de California elektriciteit crisis van de zomers van 1999 en 2000, de staat wetgever een wet voorkomen huiseigenaren verenigingen van straffen waslijn gebruikers. Dat gezegd zijnde, het helpt om esthetiek en plaatsing overwegen wanneer u buiten hang je kleren. Maak niet je buurman vechten hun weg door vochtige vellen of kom face-to-face met iemand bh's en ondergoed.