Wki

Hoe maak je een vloer dweilen

Als het gekregen om een ​​beetje plakkerig met voeten zijn, kan het tijd om te dweilen. Hoewel er is niets ingewikkelds aan dweilen, zal de juiste apparatuur en techniek te maken dweilen effectiever en minder van een karwei.

Stappen

Hoe maak je een vloer dweilen. Plaats de reiniger van uw keuze in de emmer en vul met voldoende warm water op het hoofd van de mop volledig te bedekken.
Hoe maak je een vloer dweilen. Plaats de reiniger van uw keuze in de emmer en vul met voldoende warm water op het hoofd van de mop volledig te bedekken.
 1. 1
  Wis het gebied. Verwijder wat tafels, stoelen, kleedjes en andere obstakels zijn op de vloer.
  • Als je het reinigen van elk van die dingen ook, reinig ze eerst. Op die manier, als er puin op de grond valt, zal het vallen voordat je schoon.
  • Indien u zult schoonmaken, tafelbladen, of andere oppervlakken, reinig die eerste.
  • Stuur iedereen waarschijnlijk lopen over de vloer uit het gebied. Dat geldt ook voor kinderen, echtgenoten, huisgenoten, huisdieren en gasten.
 2. 2
  De vloer vegen of stofzuigen de vloer eerst. Het lijkt misschien overbodig om iets wat je op het punt om schoon te maken, maar mops algemeen doen een vreselijke baan van het oppakken van kruimels, stof, haren en andere vaste afval schoon te maken. Als je mop een unswept vloer, zul je gewoon eindigen duwen dit spul rond. Bovendien kan stof en vuil krassen op de vloer te verlaten als niet eerst verwijderd.
 3. 3
  Plaats de reiniger van uw keuze in de emmer en vul met voldoende warm water op het hoofd van de mop volledig te bedekken. Laat genoeg van de emmer leeg om jezelf aan de mop toe te voegen en de wringer up te houden van het water, als het wordt ingebouwd in de emmer.
  • Gebruik de reiniger volgens de aanwijzingen op de verpakking of fles. Meestal, dat betekent net genoeg om het sop een beetje te maken. Gebruik niet meer schoner dan je nodig hebt. Het zal niet veel voordeel toe te voegen en het kan een residu achter te laten of te beschadigen de vloer.
  • Het is mogelijk gewone afwasmiddel gebruiken. Gewoon een spuit toegevoegd aan het water is voldoende.
 4. 4
  Dompel de mop in de schoonmaak oplossing en laat het de reiniger grondig te absorberen. Soms een stijve, uitgedroogde mop zal moeten laten weken voor een tijdje om los te komen.
 5. 5
  Wring het overtollige oplossing uit de mop. Je wilt het vochtig, niet klef.
 6. 6
  Begin in een hoek van de kamer. Beweeg de mop rond over het gebied dat u wilt reinigen met enige druk op te halen het vuil. Wanneer u hebt gedekt een klein gebied, of wanneer de mop ziet er vies, dompelen en wring de dweil weer en ga naar het volgende gebied.
  • Voor polyurethaned hardhouten vloeren, lopen de mop met de nerf van het hout.
  • Voor gestructureerde vloeren, verplaatst u de mop in kleine cijfer acht cirkels.
 7. 7
  Voor hardnekkig vuil, kunt u een gebied twee keer te bezoeken. De eerste keer, laat de mop een beetje natter dan normaal en gebruik deze om het gebied grondig te temperen. Laat dat zitten voor een paar momenten, terwijl je het volgende gebied temperen. De extra tijd geeft de reinigingsoplossing tijd om de grond te ontbinden. Dan dompel de mop opnieuw en wring hem grondiger. Ga terug over het gebied te halen het water en los eventuele bijzonder hardnekkig vuil.
 8. 8
  Blijven over de gehele vloer op deze manier.
 9. 9
  Werken terug naar een deur en voorkomen intensivering op de gebieden die u net hebt schoongemaakt. Andere fijne stoffen klampt zich vast aan de onderkant van je schoenen blijft plakken aan de vloer en worden modder. Als je dat doet stap op een gebied dat nat is, loopt de mop weer overheen te ruimen deze tracks.
 10. 10
  Laat het gedweild gebied goed drogen. Het openstellen van deuren of ramen voor circulatie zal het proces te versnellen. Het is over het algemeen niet nodig om handmatig te drogen een vloer, tenzij het oppervlak toont strepen slecht. Laat de lucht het werk doen.
 11. 11
  Vervang alle meubels die u hebt verwijderd uit het gebied.
 12. 12
  Hang de mop tot uitdrogen als u klaar bent. Als je in de bak, zal het rotten en beginnen te stinken. Hang het aan de natte eind naar beneden en hang het ergens waar een beetje water eronder niet zal kwetsen.
  • Gooi de vuile mop water in een. Het is een betere plek om iets dat solide sedimenten zou kunnen hebben gebracht, en je zult geen vies te hebben.
  • Hoewel niet strikt noodzakelijk is, is het een goed idee om uw mop spoelen en wring hem nogmaals grondig voordat opknoping het op, zodat de resten van vuil en reinigingsmiddelen niet zitten in de mop de hele tijd.

Tips

 • In smalle stukken zoals gangen en gangen, dweil de plinten eerst en dan de middelste.
 • Wijzig het vuile mop water veel, als je ziet het is vies, het veranderen, anders je uiteindelijk dweilen van uw vloer met vuil water en dat is niet het punt van dweilen.
 • Als hielen hebben verlaten op een vloer, probeer te wrijven hen met de non-marking rubber zool van een andere schoen. Het is niet altijd effectief, maar vaak tilt de scuff als een grote gum.
 • Strengenmoppen, vooral die gemaakt van natuurlijke vezels, zijn nog steeds enkele van de beste die er zijn, hoewel een eenvoudige spons mop beter te kunnen dienen als je in een bijzonder kleine ruimte.
 • Het gebruik van goede deurmatten, binnen en buiten, kan helpen voorkomen dat veel vuil van het krijgen bijgehouden in, in de eerste plaats. Zo heeft de praktijk van het niet dragen van schoenen binnenshuis.
 • Een mop met veel materiaal op het einde ervan, zoals een grote reeks mop, zwaar zal zijn wanneer het vol met water. Kies een maat die beheersbaar zal zijn voor u, vooral als u niet beschikt over veel van de vloer te dekken.
 • Als dweilen u niet sensatie, op de muziek en denk aan het als een vrije training.
 • U kunt de tijd tussen echte dweilen sessies verlengen met spot dweilen, dweilen alleen het zichtbaar vuil vlekken en / of verkeerspatronen. U kunt zelfs scoot een bevochtigd lap om met je voet om kleine gebieden of morsen reinigen gemakkelijk.

Waarschuwingen

 • Vermijd wringen de mop met je handen. Naast veel onaangename vuil, kan dweilen oppikken glasscherven en ander vuil dat uw huid zou kunnen snijden. Hier krijg je een emmer of een dweil met een ingebouwde wringer. Het zal een betere baan toch te doen.
 • Gebruik geen zure reinigers, zoals azijn, op stenen vloeren. Marmer, graniet, leisteen en kan worden beschadigd door het zuur.
 • Mop nooit gewaxte houten vloeren als het water hen kan beschadigen.

Dingen die je nodig hebt

 • Mop
 • Een emmer
 • Een geschikte vloerreiniger
 • Iets om de mop, meestal gebouwd wringen in hetzij de emmer of de mop
 • Heet water