Wki

Hoe maak je een verdwaalde kat te vangen

Je weet dat snoezige kijken zwerfkat die zit en miauwt op uw veranda? Of de tabby dat grollen in je voortuin door het lange gras? Heb je je ooit afgevraagd hoe het te vangen? Nou, lees dan verder.

Stappen

Hoe maak je een verdwaalde kat te vangen. Denk goed na over de vraag of dit een bezeten kat of een verdwaalde.
Hoe maak je een verdwaalde kat te vangen. Denk goed na over de vraag of dit een bezeten kat of een verdwaalde.
 1. 1
  Denk goed na over de vraag of dit een bezeten kat of een verdwaalde. Je moet een bezeten kat, die kan een speciaal dieet medische behoeften waarvan u zich niet bewust bent niet voeden. Ook kan de eigenaar niet blij zijn om te ontdekken dat zijn / haar kat krijgt extra voedsel van u omdat de extra voeding zou de kat veroorzaken te veel te eten en / of krijgen meer kilo's. Echter, als het een zwerfkat die u zeker niemand bezit, het moet wel goed te voeden en te proberen om het te vangen.
 2. 2
  Voordat je gaat naar de verdwaalde kat, breng een kat te behandelen met u in uw hand. Benader de kat langzaam zonder enige plotselinge, onverwachte bewegingen die zou kunnen schrikken van de kat. Vermijd het maken van eventuele onvoorspelbare gebaren voor de kat kunnen ze gelezen worden als een mogelijke bedreiging. Weerhouden jezelf van lopende of snel komen er naar toe want het is meer kans om weg te lopen van je dan wanneer je voorzichtig lopen er naar toe.
 3. 3
  Voorzichtig verbreed uw hand en plaats langzaam de traktatie voor de kat. Hoewel je zou kunnen worden verleid om de kat te eten uit je hand, is het misschien niet comfortabel of veilig dat te doen voelen, en het zou helemaal de traktatie te verwerpen.
 4. 4
  Nadat u de traktatie vastgelegd, langzaam weer weg en loop weg aan een veilige afstand waar u het kunt bekijken. Dit toont aan dat je bedoelt geen kwaad, en u alleen wilde de kat een traktatie te geven. Hou het in de gaten en kijk of de kat eet het of niet. Geef de kat de tijd en geduld voor kan het verwerpen van achterdocht en angst voor potentieel gevaar.
 5. 5
  Vul gerechten met voedsel en water. Plaats ze op uw veranda, zodat de kat kan eten van hen. Ook zet wat extra traktaties uit met het voedsel en water ook. Als de kat accepteert het eten en eet het, blijven herhalen deze stap totdat het is gewend geraakt aan u en het eten.
 6. 6
  Herhaal de bovenstaande stappen 2-3 keer per dag. Op die manier zal de kat beginnen te verwachten dat je om het te voeden en geef het behandelt. Na een week of zo, proberen te halen van de kat, maar doe dit voorzichtig en langzaam, zodat je niet bang of kwaad is. Het is aan te raden je langzaam huisdier de kat eerst zodat het groeit gebruikt om uw aanraking voordat u begint met het op te rapen.
  • Leren op te halen een kat op de juiste manier voordat u probeert om de zwerfkat te behandelen. Dit kan je beschermen tegen toekomstige krassen of bijt.
 7. 7
  Als de kat kunt u het op te rapen, heb je met succes gevangen een zwerfkat. Echter, als dit niet gebeurt, blijf het herhalen van de bovenstaande stappen en probeer het opnieuw een andere tijd. Het kan een tijdje duren totdat de kat kunt u het op te rapen, maar alle katten zijn verschillend. Geef het tijd en geduld als je vastbesloten bent om die kat te krijgen.
 8. 8
  Soms moet u een aantal katten lokaas gebruiken, vooral als uw wijk straat niet is gevuld met katten. Gewoon een plek gevuld met vele zwerfkatten. Voorbeelden zijn:
  • Markten
  • Andere straat
  • Een restaurant dat is vriendelijk voor zwerfkatten
 9. 9
  Overweeg het gebruik van levende vallen om de kat te vangen, want dit zal ze vangen zonder verwondingen. Echter, in gedachten houden dat deze stap niet wordt aanbevolen voor u zou kunnen schrikken en litteken van de kat voor het leven. Ook zal het minder kans om je volledig vertrouwt, en het zou agressief reageren naar u toe. Het beste is om de kat op natuurlijke wijze te vangen en laat het kiezen of het wil bij je zijn of niet.

Tips

 • Als het niet zal laten u het huisdier, probeer waardoor het wat kattenkruid.
 • Wat je ook doet met de kat, neem het niet naar een dierenwinkel. Die zijn vaak verschrikkelijk plaatsen voor dieren een goede verzorging krijgen of vinden van een huis. Verkoop ze niet op het internet of ergens anders ook niet. Geef het aan uw lokale schuilplaats, groep dierenwelzijn of veterinaire kliniek, en laat hen het werk van het geven van zorg en / of het kiezen van een goede thuis te doen. (Gelieve geen last dierenartsklinieken naar zijn huis te vinden.)
 • Als de kat nog steeds laat je niet halen, moet je de volgende dag opnieuw te proberen.
 • Indien een week voorbij zonder resultaat, vraag een vriend die ervaring met katten heeft.
 • Op het einde, kan de kat die je liefde en laat je het oppakt.
 • Katten kunnen niet zoals melk. Het is moeilijk voor hen om het te verteren.
 • Indien gepakt, eerste ding om te doen is om het te laten scannen voor een microchip door uw lokale schuilplaats, dierenarts, of andere dierlijke beroep. Microchips, die gegevens van de eigenaar in een database bevatten, zijn nu gemeengoed en de kat gewoon verloren kunnen gaan en willen haar oude huis terug, geen oude> een nieuwe.
 • OPMERKING: Schuilplaatsen / groepen vaak euthanaseren als overvolle of kat heeft slechte verwondingen. Om deze mogelijkheid te voorkomen, eerst kat gescand voor een microchip met u aanwezig tijdens het scannen zijn. Als er geen bestaat, vindt een thuis voor de kat zelf of geef het aan een 'no-kill' shelter.
 • Als de kat weigert om u te laten ophalen, laat het met rust na een paar pogingen. Sommige katten kunnen liever dwaalt af, en ze misschien niet willen leven met je mee. Kies een andere kat plaats.
 • U kunt ook het voedsel binnen te zetten, zodat de kat kan komen inch Vergeet niet om de deur te openen, zodat het een weg naar binnen
 • Soms moet je een kat te verslaan op zijn eigen spel. Rustig en langzaam bewegen in de richting het. Zodra je in de buurt en zijn aandacht is bezig met iets anders, bespringen snel en pak de kat door het nekvel van zijn nek (de losse huid op de rug van zijn nek).
 • Als stap 2 de eerste keer mislukt, probeer dan andere stappen eerst en laat het "warm" aan u. Als het blijft om weg te lopen van u na een paar weken, laat het met rust en vraag een vriend om vangen, zoals vermeld in de instructies.

Waarschuwingen

 • Zoals eerder gezegd, nooit een bezeten kat voeden, tenzij u toestemming heeft van de eigenaar te hebben. Het zou hebben diabetes problemen of kunnen beginnen om weg te dwalen van waar de buren willen dat de kat om te gaan.
 • Houd in gedachten dat zwerfhonden ziekten zoals Feline leukemie kan dragen. Dus was uw handen en kleding grondig voordat u uw eigen huisdieren. Ook als je de vangst van de verdwaalde, houd het uit de buurt van uw huisdieren en hun spullen, met inbegrip van hun drager, voordat je een kans om het te nemen naar een dierenarts hebben gehad.
 • Als u probeert te vangen een kitten doe het niet in de buurt van haar moeder, of het kan je aanvallen, dus wees voorzichtig.
 • Zwerfkatten kan bijten, krabben, en bespringen, dus kijk uit!
 • Voeden zwerfkatten op uw veranda kan gewoon aantrekken katten.

Dingen die je nodig hebt

 • Zwerfkat
 • Cat behandelt
 • Kattenvoer
 • Kattenvoer gerechten
 • Water
 • Kattenspeeltjes
 • Reismandje
 • Cat geneeskunde