Wki

Hoe maak je een tuin groeien in een fles


Een fles kan worden teruggevoerd om als een miniatuur kas. Dit is een groot project voor de klas of thuis ambachtelijke tijdens de vakantie tijd. Het is creatief, eenvoudig en leuk om te maken. Het resultaat kan zorgen voor een unieke decoratie en een manier om je groene vingers bezig te houden door middel van de winter.

Stappen

Hoe maak je een tuin groeien in een fles. Draai de fles op zijn kant.
Hoe maak je een tuin groeien in een fles. Draai de fles op zijn kant.
 1. 1
  Selecteer uw fles. De fles moet groot genoeg zijn om ruimte te laten voor planten om te groeien. Reinig het en laat de fles goed drogen alvorens het te gebruiken. Hoe groter de opening, hoe gemakkelijker het zal zijn om de tuin te onderhouden.
 2. 2
  Draai de fles op zijn kant. Dit zal de bodem van de fles tuin vormen.
  • Als de pot of container heeft een voldoende grote opening of niet stabiel is op zijn kant, kan je houdt het omhoog.
 3. 3
  Plaats keien en zand op de bodem van de fles. U kunt een kleine lepel gebruiken via de mond van de fles naar de kiezels en zand toe te voegen en hen rond bewegen. Dit zal een goede drainage basis voor de planten. Bevochtig het zand voordat je het in plaats. Onderschat niet het belang van een goede drainage, zoals de fles geen drainage gaten en natte ondergrond kan leiden tot schimmel problemen.
  • Het toevoegen van een dunne laag geactiveerde houtskool bovenop de drainagelaag zal geen geur veroorzaakt door ontleding in de fles te minimaliseren.
  • Een extra dun laagje veenmos wordt voorkomen dat de bodem van de afwikkeling in de drainagelaag.
 4. 4
  Bedek het zand en kiezels met grond. De grond moet van goede kwaliteit zijn en pre-bevochtigd. Als u per ongeluk de bodem aan de zijkanten van de fles, het zicht, kunt u gaas of katoen te koppelen aan het einde van een potlood en bereik in te vegen de grond.
 5. 5
  Plant de tuin. Kies zaden van kleine kamerplanten. Leg de zaden in de bodem met behulp van een pincet, een lange, dunne stok (als je een vaste hand) of stokjes. Doe de zaden in verschillende plekken om het een interessante regeling te treffen.
  • Fles tuinieren leent zich goed voor planten die een goede deal van vocht (bijv. tropische planten) nodig omdat de fles zal vocht val.
  • Niet planten mengen met verschillende eisen, met name op het gebied van water. Het kweken van een dorstige planten naast een cactus zal maken voor moeilijke onderhoud.
  • U kunt ook een aquatisch fles tuin (weergegeven in een vorige stap).
 6. 6
  Kijken naar de planten groeien. De neiging om ze als ze volwassen worden. De planten zullen lucht en vocht nodig. Zorg ervoor dat het deksel of de dop van de fles of pot perforeren, of zet het niet op bij allen. Gebruik een watersproeier om vocht te zetten in de fles. Alleen water wanneer er geen condensatie wordt waargenomen op het glas - het is altijd beter om onder water dan boven water aan de groei van schimmel of schimmel te voorkomen.

Tips

 • U kunt ervoor kiezen om de fles of pot bedekken om verdamping te voorkomen. Als je dit doet als een klasse project, testen wat er gebeurt met flessen die zijn gedekt en flessen die zijn blootgelegd.

Waarschuwingen

 • Plaats de fles in volle zon. Deze miniatuur ecosysteem kan warmen te snel en branden de planten of je vingers! (Laat het niet in het donker de hele tijd niet.)
 • Wees voorzichtig met wat allerlei flessen of potten die u gebruikt. Wees bewust van de omgeving waarin je ze uit. Een weggegooid fles (dwz degene die je vinden aan de kant van de weg) kunnen giftig, giftig of anderszins schadelijk zijn voor je. Wees altijd voorzichtig en voorzichtigheid met afvalstoffen. Zorg ervoor dat hergebruikte materialen grondig te reinigen en ontsmetten van alles wat de fles of pot kan in aanraking zijn gekomen met, inclusief uzelf.

Dingen die je nodig hebt

 • Fles of pot; behoorlijke omvang om de miniatuur tuin om te groeien
 • Zand en / of kiezels
 • Rijke bodem
 • Zaden
 • Pincet of een lange, dunne stok
 • Sproeier