Wki

Hoe maak je een tijdelijke zonnewijzer bouwen

Heb je ooit wilde weten hoe laat het was, maar had een horloge niet? In plaats van het controleren van uw mobiele telefoon of naar binnen om te kijken naar een klok proberen het bouwen van een zonnewijzer! Hoewel deze instructies zijn gericht op een eenvoudige methode voor het maken van een nauwkeurige zonnewijzer op een patch van een vlakke ondergrond, is er geen reden waarom je niet kunt maken met meer permanente materialen en hebben een discussie stuk in uw achtertuin of tuin.

Stappen

Hoe maak je een tijdelijke zonnewijzer bouwen. Duidelijk een cirkelvormig gebied van kale grond en plaats een stok (gnomon) in het midden.
Hoe maak je een tijdelijke zonnewijzer bouwen. Duidelijk een cirkelvormig gebied van kale grond en plaats een stok (gnomon) in het midden.
 1. 1
  Duidelijk een cirkelvormig gebied van kale grond en plaats een stok (gnomon) in het midden.
 2. 2
  Vinden waar het noorden. Als je steentjes plaatst gedurende een dag op het punt waar de zon werpt een schaduw van de punt van de gnomon, zal de stenen beschrijven een hyperbool en Noord is waar de schaduw het kortst is. Een meer accurate manier zal zijn om uit te vinden oost-west eerst. Teken een cirkel met een verticale stok, op een straal gegeven door 's ochtends een steentje, dan wachten tot de middag toen de schaduw raakt net de cirkel. Een lijn tussen deze twee punten zal verschuldigd zijn oost-west en u kunt een lijn loodrecht trekken om deze aan een echte noord-zuid lijn te vinden.
 3. 3
  Teken een nieuwe cirkel zo groot als u wilt uw zonnewijzer te maken, met het centrum waar je oost-west en noord-zuid lijnen samenkomen. Een goede straal is ongeveer dezelfde lengte als je schaduw stok.
 4. 4
  Maak een teken om de 15 graden op de cirkel (gebruik een kiezel). Begin met het verdelen van de boog tussen het oosten en het noorden in de helft, dan delen elk van deze in drie gelijke stukken. Je moet eindigen met 24 zelfs ruimtes langs de cirkel.
 5. 5
  Vind uw benadering breedtegraad, kunt u het online opzoeken, of een manier om breedtegraad op het noordelijk halfrond te vinden is om te bepalen hoe ver boven de horizon het noorden ster (polaris) ligt. Polaris is aan het eind van het handvat van de kleine dipper. Zodra u weet dat uw breedtegraad, markeert het punt op de cirkel die overeenkomt met die hoek (links) uit het oosten. Als uw breedte is een veelvoud van 15 graden, kunt u gebruik maken van een van de steentjes die je al hebt gebruikt.
 6. 6
  Verleng een loodrechte lijn van de breedtegraad steen aan de noord-zuid lijn
 7. 7
  Teken een ellips met de kleine as op dit punt, en de hoofdas waar de cirkel snijdt de oost-west lijn. Het punt waar de ellips kruist de noord-zuid lijn zal 00:00 zijn. De punten waar de ellips kruist de oost-west lijn zal zijn 06:00 (AM naar het westen, PM naar het oosten).
 8. 8
  Verleng een lijn recht naar het zuiden of het noorden van elk 15 graden teken op de cirkel om de ellips en plaats een steentje op de kruispunten. Deze zullen je uren. Let op de lijnen van oost naar west uitstrekt vanuit de binnenste cirkel in het diagram en naar binnen noord-zuid van de buitenste cirkel, de snijpunten bepalen de uurpunten en in plaats van het tekenen van een ellips, kunt u gewoon vinden deze punten.
  • Uw zonnewijzer moet er zo uitzien (dit beeld werd gedaan in een tekenprogramma en de 15 minuten merken werden toegevoegd, kunt u gewoon verdelen elk uur in 4 met drie kleinere kiezels):
 9. 9
  Sta op een stok in het midden van de cirkel. Het type zonnewijzer u zojuist hebt gemaakt heet een analemmatische zonnewijzer. De exacte positie van de stick (gnomon) moet veranderen met het seizoen (+ / - 23,5 graden) langs de noord-zuid lijn als de zon naar het noorden en zuiden van de evenaar, maar dit is een tijdelijke constructie dus we zullen afzien van die voor nu.
 10. 10
  Kijk voor een schaduw te werpen, ongeacht het aantal dat schaduw wordt geworpen op, dat is uw begin om uit te vinden hoe laat het is. Je moet dan corrigeren voor uw lengte en de vergelijking van de tijd, en de zomertijd (indien aanwezig).
  • Bijgevoegd is een voltooide zonnewijzer met de bouw lijnen verwijderd en een declinatie lijn toegevoegd. De gnomon (stick) moet liggen langs het midden van het in een positie die overeenstemt met het jaargetijde.

Tips

 • Uw zonnewijzer zal de lokale zonnetijd lezen, moet je om uit te vinden hoe ver u van de standaard lengte van uw tijdzone (de standaard lengtes zijn elke 15 graden, vermenigvuldigd met het aantal uren dat uw klok de tijd is verschillend van Greenwich Mean Time). In het Europa, Eastern time heeft de standaard lengte van 75 graden west (GMT - 0500) en de Stille Oceaan is 120 graden west (GMT - 0800). De zon reist 15 graden in een uur, dus als je 7,5 graden ten westen van je tijdzone standaard lengtegraad, zal uw zonnewijzer zijn een half uur langzaam. Als je ten oosten van je tijdzone bent uw zonnewijzer zal snel lopen. Als u niet weet wat uw lengte, kan uw zonnewijzer helpen vinden, zolang je weet de juiste tijd. Vergeet niet dat elke verandering van de tijd ook correcties moeten worden verantwoord.
 • De baan van de aarde een ellips, en de variaties in baansnelheid een extra variatie in de tijd van de lokale mid van + / - 15-16 minuten, afhankelijk van het jaargetijde. Dit staat bekend als de "Vergelijking van de tijd". U kunt een grafiek van correcties door het doen van een zoekopdracht op internet vinden.
 • Een redelijk declinatie lijn kan worden gemaakt door het maken van een cirkel 0,4 (echt sin (23.45degrees) maal de straal van uw ellips hoofdas en verdelen in 12 gelijke zones, in het besef dat de zonnewende (21 juni en 21 december) zijn aan de noord -zuid lijn en de equinoxen (22 september en 20 maart) liggen op de oost-west lijn. Zodra u uitzoeken waar het begin en het einde van de maand zijn, je een loodrechte lijn uit te breiden tot de noord-zuid lijn en je zal eindigen up met iets als de declinatie lijn die u hierboven ziet.
 • Als je de straal van uw bouw cirkel ongeveer gelijk aan uw lengte te maken, kunt u de schaduw stok zijn!
 • U kunt de schaduw te gebruiken door de maan om tijd te vertellen in de nacht. In de nacht van de volle maan, zal uw maanwijzer correct zijn, maar de tijd zal snel of langzaam zijn wanneer de maan niet vol is. Een register bijhouden en zien of ze overeenkomen met de theorie!
 • Dit veronderstelt u in het noordelijk halfrond een redelijke afstand van de evenaar. In Engeland 0:00 is Noord, in Australië 00:00 is Zuid.
 • Aangezien je dit doet gewoon voor de lol, je kunt het vergelijken met een horloge om te zien hoe nauwkeurig uw zonnewijzer werkelijk is! Naast de nauwkeurigheid van de constructie, zijn er verscheidene factoren die deze beïnvloeden.

Dingen die je nodig hebt

 • een vlakke plek van duidelijke gronden
 • vasthouden (voor het gieten van een schaduw)
 • kiezels
 • String (voor tekenen cirkels)