Wki

Hoe maak je een teslarol maken

Ontwikkeld in 1891 door Nikola Tesla, werd de Tesla spoel gemaakt om experimenten uit te voeren in het creëren van high-voltage elektrische ontladingen. Het bestaat uit een voeding, een condensator en spoel transformator zo ingesteld dat spanningspieken afwisselend tussen de twee, en elektroden instellen zodat vonken springen tussen hen door de lucht. Gebruikt in toepassingen van deeltjesversnellers tot televisies en speelgoed, kan een Tesla spoel worden gemaakt van elektronica winkel apparatuur of van overtollige materialen. Hier is hoe het te doen.

Stappen

Hoe maak je een teslarol maken. Denk aan de grootte en de plaatsing van de tesla coil voordat je bouwen.
Hoe maak je een teslarol maken. Denk aan de grootte en de plaatsing van de tesla coil voordat je bouwen.

Het plannen van een teslarol

 1. 1
  Denk aan de grootte en de plaatsing van de tesla coil voordat je bouwen. U kunt bouwen aan een zo groot Tesla spoel als uw budget het toelaat, maar de bliksem-bout-achtige vonken Tesla coils warmte en uitbreiden van de lucht om hen heen (in wezen het creëren donder). Hun elektrische velden kunnen ook schade aanrichten aan elektronische apparaten, dus je zult waarschijnlijk wilt uw Tesla spoel te bouwen en uit te voeren in een out-of-the-way plaats, zoals een garage of een andere workshop.
  • Te achterhalen hoe groot een vonkbrug kunt u tegemoet te komen, of hoeveel stroom je nodig hebt om het te laten werken, verdeel de lengte van de vonkbrug in inches met 1,7 en plein aan het ingangsvermogen in watt te bepalen. (Omgekeerd, om de vonk spleetlengte vinden, vermenigvuldig de vierkantswortel van het vermogen in watt per 1.7.) Een Tesla spoel die een vonkbrug van 60 inch (1,5 meter) creëert zou 1246 watt nodig. (Een Tesla spoel met een 1-kilowatt energiebron zou een vonkbrug van bijna 54 centimeter, of 1,37 meter genereren.)
 2. 2
  Leer de terminologie die u moet weten. Het ontwerpen en bouwen van een Tesla spoel vereist inzicht in bepaalde wetenschappelijke termen en eenheden van de maatregel. Hier zijn enkele van de termen die u moet weten:
  • Capaciteit is de mogelijkheid om een ​​elektrische lading of de hoeveelheid elektrische lading opgeslagen voor een bepaalde spanning te houden. (Een apparaat ontworpen om een ​​elektrische lading vast te houden wordt een condensator.) De meeteenheid voor de capaciteit is de farad (afgekort "F"). Een farad is gedefinieerd als 1 ampère-seconde (of coulomb) per volt. Gewoonlijk wordt gemeten capaciteit in kleinere eenheden, zoals microfarad (afgekort "uF"), een miljoenste van een farad, of picofarad (pF en soms afgekort gelezen "puff"), een biljoenste farad.
  • Inductantie of zelfinductie is hoeveel spanning een elektrische schakeling draagt ​​per de hoeveelheid stroom in het circuit. (High-spanning hoogspanningsleidingen, die een hoge spanning, maar een lage stroom te voeren, hebben een hoge inductie.) De meeteenheid voor inductie is de henry (afgekort "H"). Een henry is gedefinieerd als 1 volt-seconde per ampère. Gewoonlijk wordt inductie gemeten in kleinere eenheden, zoals millihenry (afgekort "mH '), eenduizendste henry, of microHenry (afgekort" uH "), een miljoenste van een Henry.
  • Resonantiefrequentie of resonantiefrequentie is de frequentie waarbij de weerstand tegen overdracht van energie is minimaal. (Voor een Tesla spoel, dit is optimale werkpunt voor het overbrengen van elektrische energie tussen de primaire en secundaire spoelen.) De maateenheid voor de resonantiefrequentie is de hertz (afgekort "Hz"), gedefinieerd als 1 cyclus per seconde. Vaker wordt de resonantiefrequentie in kilohertz (afgekort "kHz"), met een kilohertz gelijk aan 1000 hertz.
 3. 3
  Verzamel de onderdelen die je nodig hebt. Je zult een voeding transformator, een hoge-capaciteit primaire condensator, een vonkbrug assemblage, een lage-inductantie primaire inductor spoel, een high-inductantie secundaire spoel spoel, een lage capaciteit secundaire condensator en iets te onderdrukken behoefte, of stikken, de hoogfrequente ruis pulsen gemaakt wanneer de Tesla spoel functioneert. Voor meer informatie over de onderdelen, zie de volgende sectie, "Het maken van een Tesla Coil."
  • Uw stroombron / transformator voedt macht door het spoelen van de primaire, of de tank circuit, dat de primaire condensator verbindt, primaire spoel spoel en vonkbrug assemblage. De primaire inductor spoel is geplaatst naast, maar niet aangesloten op de inductiespoel van het secundaire circuit, dat is verbonden met de tweede condensator. Zodra de secundaire condensator heeft opgebouwd voldoende elektrische lading, streamers van elektriciteit (bliksemschichten) ontslag uit het.

Het maken van een teslarol

 1. 1
  Kies uw voeding transformator. Uw voeding transformator bepaalt hoe groot je je Tesla spoel kan maken. De meeste Tesla coils werken met een transformator die steekt een spanning tussen de 5.000 tot 15.000 volt bij een stroom tussen de 30 en 100 milliampère. U kunt een transformator van een hogeschool overschot winkel of via het internet te verkrijgen, of kannibaliseren de transformator van een neonreclame.
 2. 2
  Maak de primaire condensator. De beste manier om deze condensator te maken is een aantal kleine condensatoren in serie draad zodat elke condensator behandelt een gelijk deel van de totale spanning van het primaire circuit. (Dit vereist dat elke afzonderlijke condensator dezelfde capaciteit als de andere condensatoren in de reeks.) Dit soort condensator is een multi-mini-condensator of MMC genoemd.
  • Kleine condensatoren, en hun bijbehorende bloeden weerstanden, kan worden verkregen bij de elektronica aanbod winkels, of u kunt bietsen voor keramische condensatoren uit oude televisietoestellen. U kunt ook de condensatoren uit vellen van polyethyleen en aluminium folie.
  • Om het vermogen te maximaliseren, moet de primaire condensator kunnen zijn volledige capaciteit elke halve cyclus van de frequentie van de werking van de zender bereiken. (Voor een 60 Hz voeding, betekent dit 120 keer per seconde.)
 3. 3
  Het ontwerp van de vonkbrug assemblage. Als u van plan bent op een vonkbrug, zul je metalen bouten tenminste een kwart-inch (6 mm) dik is om te dienen als de vonkbrug om de warmte die door de ontlading van elektriciteit tussen de vonken weerstaan ​​nodig. U kunt ook meerdere vonkenhiaten draad in serie, gebruikt u een roterende vonkbrug of blaas perslucht tussen de vonken om de temperatuur te matigen. (Een oude stofzuiger kan worden gebruikt om de lucht te blazen.)
 4. 4
  Bouw de primaire spoel spoel. De spoel zelf wordt gemaakt van draad, maar je zult iets nodig om de draad wikkelen in een spiraalvorm. De draad moet geëmailleerd koperdraad, die u kunt krijgen van een elektrische voeding winkel of door kannibaliseren de uitlaat los van een afgedankt apparaat zijn. Het object de draad omlopen kan zowel cilindrisch, zoals karton of plastic buis of conisch, zoals een oude lampenkap.
  • De lengte van de kabel bepaalt de inductantie van de primaire spiraal. De primaire spoel moet een lage inductie, dus je zult gebruiken relatief weinig bochten in het maken ervan. U kunt gebruik maken van niet-continue secties van draad voor de primaire spoel, zodat u secties samen als nodig is om de inductie te passen op de vlieg kunt aansluiten.
 5. 5
  Sluit de primaire condensator, vonkopening assemblage en primaire inductorspoel samen. Hiermee is het primaire circuit.
 6. 6
  Bouw de secundaire spoel spoel. Net als bij de primaire spoel, je bent wikkelen draad rond een cilindrische vorm. De secundaire spoel moet dezelfde resonantiefrequentie hebben als de primaire spoel van de Tesla spoel om efficiënt te werken. Wel moet de secundaire spoel groter / langer dan de primaire spoel, omdat het moet een grotere inductie dan de primaire spoel hebben, en ook om eventuele elektrische ontlading te voorkomen dat de secundaire circuit stakingsrecht en bak het primaire circuit.
  • Als u niet over de materialen om de secundaire spoel hoog genoeg te maken, kunt u dit compenseren door het bouwen van een staking spoor (in wezen een bliksemafleider) aan het primaire circuit te beschermen, maar dit zal betekenen dat het grootste deel van de lozingen van de Tesla spoel zal de staking spoor geraakt en niet dansen in de lucht.
 7. 7
  Maak de secundaire condensator. De secundaire condensator, of ontlading terminal, kan elke ronde vorm zijn, met de 2 meest populaire zijn de torus (ring of donut vorm) en de bol.
 8. 8
  Bevestig de secundaire condensator naar de secundaire spoel spoel. Hiermee is het secundaire circuit.
  • Uw secundaire circuit moet apart worden geaard uit de aarding voor uw huishouden schakelingen voeding van de transformator tot een stroom van elektrische stroom verhinderen reizen van de Tesla spoel om de grond voor uw huishouden schakelingen en eventueel frituren alles aangesloten op deze verkooppunten. Het besturen van een metalen punt in de grond is een goede manier om dit te doen.
 9. 9
  Bouwen de pols chokes. Chokes zijn eenvoudige, kleine spoelen, die de impulsen die door de vonkspleet assemblage van vernielen de voedingstransformator te houden. U kunt een te maken door kronkelende dunne koperdraad rond een smalle buis, zoals een wegwerp balpen.
 10. 10
  Monteer de onderdelen. Plaats de primaire en secundaire circuits naast elkaar, en sluit de voeding transformator aan de primaire kring via de chokes. Zodra u de transformator in steekt, je Tesla spoel is klaar om te draaien.
  • Als de primaire spoel is van voldoende grote diameter, kan de secundaire spoel worden ingesteld binnen het.

Tips

 • Om de richting van de streamers uitbarstende uit de secundaire condensator, plaats metalen voorwerpen in de buurt, maar niet aanraken, de condensator controleren. Het zal streamer boog van de condensator aan het object. Als het object is voorzien van een licht, zoals een gloeilamp of een TL-buis, zal de energie, afkomstig van de Tesla spoel maakt het oplichten.
 • Ontwerpen en bouwen van een efficiënte Tesla spoel vereist het werken met tamelijk complexe wiskundige vergelijkingen. Deze vergelijkingen, en online calculators om de betrokken wiskunde doen, is te vinden op http://deepfriedneon.com/tesla_frame6.html.

Dingen die je nodig hebt

 • Voedingstransformator (teken van het neon transformator of paal varken)
 • Keramische condensatoren
 • Metalen pennen
 • Ventilator of blower (optioneel)
 • Geëmailleerd koperdraad
 • Cilindrisch of conisch vormgeven van formulieren
 • Ring-of sferische-vormige metalen voorwerp
 • Aarding spike
 • Strike rail (optioneel)
 • Impuls chokes