Wki

Hoe maak je een terrarium maken

Een terrarium is een mini indoor tuin die in een glazen container. In het glas, de planten vereisen weinig onderhoud en zijn ideaal voor mensen die niet de tijd om te zorgen voor planten buiten glas hebben of gewoon niet over een "groene vingers." U kunt gebruik maken van een breed scala van planten en plaats ze in kleine glazen containers die kan gaan op bureaus, nachtkastjes, en andere plaatsen waar de ruimte beperkt is. Een terrarium zal een beetje van outdoor schoonheid en rust toe te voegen aan elke woonruimte.

Stappen

Hoe maak je een terrarium maken. Beslis over welke planten je zult gebruiken.
Hoe maak je een terrarium maken. Beslis over welke planten je zult gebruiken.

Voor het planten

 1. 1
  Beslis over welke planten je zult gebruiken. Richtlijnen voor het kiezen van planten om te gaan in terraria zijn:
  • Kies een plant, die klein blijft. Je 'zou kunnen' maken een terrarium groot genoeg om een ​​bossige lavendel planten huisvesten, maar het is makkelijker aan de stok met mini planten. Aan de andere kant, kunt u kiezen voor een grote plant en alleen te huisvesten in een terrarium terwijl het jong, maar het is over het algemeen makkelijker om gewoon halen een kleine plant, die klein blijft.
  • Planten die schaduw verkiezen zijn best. Omdat glas kan licht vergroten, planten in een terrarium gehouden moeten tolerant van lage niveaus van licht - als u een zonaanbidder te houden in het donker, zal de plant worden benadrukt en kan sterven.
  • Ga met planten tolerant van hoge luchtvochtigheid. Luchtvochtigheid in terraria stijgen snel, dus uw beste inzet is om planten te kiezen, zoals die van regenwouden of bossen, die boete zal doen, is een dergelijke omgeving, in tegenstelling tot planten, zoals mediterrane kruiden.
  • Als je een beginner bent, kies iets goedkoop en gemakkelijk te kweken. Veilig te zijn, geen spijt - kies een plant die is goedkoop en heeft de neiging om gemakkelijk groeien.
  • In het voorbeeld terrarium gebruikt om deze instructies te illustreren, baby's Tears mos en begonia's werden gekozen.
 2. 2
  Koop een container. Een container zal moeten glas en diep genoeg voor de wortels van uw planten 'te zijn, tenzij u ervoor kiezen om een ​​plant te laten groeien binnen de grenzen van glas. Voorbeelden van containers die u kunt gebruiken zijn:
  • Stolpen - deze zullen hebben hoge niveaus van vochtigheid en de cloche zal moeten af en toe worden verhoogd om planten te geven in een adem van verse lucht.
  • Lantaarn stolpen - al hebben ze een hoge luchtvochtigheid ook, lantaarn stolpen zijn gemakkelijker te ventileren.
  • Bel potten of apothekerspotten
  • Wardian gevallen - beschikbaar voor zowel gesloten en niet luchtdicht.
  • Aquaria - aquaria werken goed als terrariums, en kan open of voorzien van een stuk glas worden gelaten.
  • Vazen, terrines, of compote - terraria kan nog steeds werken hun magie met een open bovenkant, maar u moet wel om de planten water binnen elke container die is niet luchtdicht.
  • In dit voorbeeld werd een glazen kom vergelijkbaar met een goudvis kom gebruikt (afgebeeld).
 3. 3
  Bepaal waar u het terrarium te houden. Dingen om te overwegen zijn:
  • Licht: Alle planten hebben licht nodig, en planten in terrariums zijn geen uitzondering. Echter, omdat glas wordt vergroot, het kiezen van direct licht is roekeloos, in plaats daarvan kiezen voor een locatie waar uw installatie veel indirect licht zal ontvangen. Optioneel kunt u kiezen voor TL-verlichting, maar volg altijd de veiligheidsregels en aankoop tuinieren-specifieke lichten als u besluit om deze route te gaan.
  • Temperatuur: Terrariums moet binnen worden gehouden, in een verwarmde ruimte (mudrooms, onverwarmde veranda's, en andere dergelijke kamers zijn geen optie, tenzij je klaar bent om het terrarium bevriezing riskeren bent). Het bijhouden van een terrarium naast een verwarming of airconditioning unit is ook niet verstandig, vermijd extreme temperaturen of plotselinge veranderingen in temperatuur.
  • Op de juiste oppervlakte: Voorkomen dat een terrarium op fijn of gemakkelijk beschadigd meubilair, daarnaast, vermijd plaatsen waar jonge en energieke kinderen, of huisdieren, toegang hebben.
 4. 4
  Koop uw supplies. Voor het maken van een terrarium, moet u:
  • Potgrond. Kies lichte grond met veel drainage, en bij voorkeur sphagnum / veenmos inbegrepen. Om de drainage lichtjes natte grond te controleren, en houd hem in je vuist: als u uw hand opent, zal zware grond samen hebben samengeklonterd, terwijl lichte grond uit elkaar zal vallen.
  • Keien of grind. Deze bieden zowel drainage wanneer geplaatst op de bodem van de bak, en een nette verschijning wanneer geplaatst op de top van het terrarium. Kies stenen 1/4 van een inch of kleiner voor de afwatering, maar u kunt kiezen wat je wilt voor topdressing.
  • Geactiveerde kool stukken. Tenzij de houder van de fabriek zal worden in een drainage gat, actieve kool stukken, die je kunt kopen van aquarium aanbod winkels of tuincentra, zijn een must-have.
  • Vellenmos. Vellenmos is handig wanneer gevoerd aan de onderkant van het terrarium, omdat het een nuttig "spons" opdweilen overtollig water.
  • Handschoenen. Telkens bij het hanteren vellenmos, moet je dragen van handschoenen en een shirt met lange mouwen voor schimmelinfecties te voorkomen; handschoenen kunnen ook nuttig zijn bij het hanteren van houtskool.
  • Decoratie! Kies wat je wilt toevoegen aan uw terrarium, zolang het niet door blootstelling aan water worden beschadigd. Voorbeelden hiervan zijn miniatuur tuinkabouters, schelpen, stenen, beeldjes of aquarium decor.
   • Opmerking: Vermijd het toevoegen van "beestjes" om uw terrarium, want deze kunnen planten en verspreiden ziekten beschadigen.

Aanplant

 1. 1
  Reinig de glazen container. Als de container die u gebruikt eerder werd gebruikt, was het goed met water en zeep en spoel het volledig aan alle zeepresten te verwijderen.
 2. 2
  Meng de grind / steentjes en een royale handvol houtskool. Leg een laag van ongeveer een centimeter hoog van dit mengsel in het terrarium container.
 3. 3
  Voeg een laag mos. Toevoegen van dit voorkomt de bodem bij het filtreren beneden in de grind en behulpzame verwijdering van water, zoals hierboven vermeld.
 4. 4
  Zet in de bodem. Afhankelijk van de grootte van het terrarium en de lengte van wortels van de planten moet u toevoegen van ongeveer twee of drie centimeter van de bodem. Voorzichtig pak deze naar beneden om luchtzakken te verwijderen en waterpas de oppervlakte. Graven kleine gaatjes in de bodem waar je zet de planten.
 5. 5
  Beginnen met het toevoegen van de planten. Verwijderen van een plant uit het is container en plagen de wortels voorzichtig uit elkaar om overtollig vuil te verwijderen en helpen de plant te verplaatsen zijn wortels in de nieuwe bodem; nestelen het zorgvuldig in een gat u eerder toegevoegd en voeg verhuizing grond eromheen, klopte voorzichtig naar beneden. Herhaal dit met de rest van de planten die u van plan over het toevoegen.
 6. 6
  Voeg de decoratie. U kunt ook mos of kiezels toe te voegen aan de bovenkant van het terrarium neaten.
 7. 7
  Licht water geven uw terrarium en je bent klaar!

Onderhoud

 1. 1
  Als uw terrarium open is, de planten water af. Hoewel dit niet noodzakelijk is voor luchtdicht terraria zal zijn, zal de plant binnen open terrariums moeten een of twee keer per week worden bewaterd. Kunstmest, anderzijds, is niet noodzakelijk.
 2. 2
  Houd uw planten gezond. Als je ziet onkruid, schimmels, of zieke planten, onmiddellijk verwijderen van het getroffen gebied. Je moet ook voorzichtig zijn om verwelking delen van de plant, zoals de oude bloemen verwijderen.
 3. 3
  Als uw terrarium is luchtdicht, af en toe lucht het uit. Maar dit is meestal niet nodig, als je planten verwelken of er condensvorming op de wanden van het terrarium, zodat de lucht te komen (bijvoorbeeld door stutten de container iets open door er een steen onder de rand) kan een goede idee.

Tips

 • Heb een terrarium niet in een donkere hoek, kies een plek met veel indirect licht.
 • Kies alle planten voor uw terrarium in een keer, en kies planten die vergelijkbare groeiomstandigheden nodig.
 • Verwacht niet dat een cactussen groeien in een terrarium, kies een plant die een terrarium omgeving zal passen.
 • Gesloten terraria hoeft alleen water elke maand of zo, of helemaal niet, maar moet planten in de open terraria of twee keer per week worden bewaterd. Controleer het vochtgehalte regelmatig tot je een gevoel krijgen voor hoe vaak u water tijdens de verschillende seizoenen.
 • Veel planten zullen starten vanaf of bladeren. Als je iemand kent die deze planten groeit kennen, vragen om een ​​kleine start te nemen.
 • Gesloten terraria zijn vaak makkelijker te onderhouden.
 • Kies planten op een schaal met uw container. Kleine vetplanten zijn gemakkelijk te kweken en er aantrekkelijk uitzien in combinatie.

Waarschuwingen

 • Dit artikel beschrijft een decoratieve terrarium voor planten. Als u wilt een terrarium van een te houden, of ander dier op te bouwen, zeker om te lezen over de behoeften van dat dier.
 • Niet te water uw planten. Alleen water als de bodem en de zijkanten van het glas droog zijn.

Dingen die je nodig hebt

 • Lichte potgrond met veel drainage.
 • Keien of grind.
 • Geactiveerde kool stukken.
 • Vellenmos.
 • Handschoenen en een shirt met lange mouwen.
 • Decoratie. (Optioneel)