Wki

Hoe maak je een sprinklerinstallatie installeren

Een gazon sprinklerinstallatie installeren zal je een groene, weelderige tuin te genieten, zelfs als het droog weer verdort de buren geven. Dit is niet een taak voor amateurs, maar met een beetje onderzoek en hard werken, kan het worden gedaan.

Stappen

Hoe maak je een sprinklerinstallatie installeren. Teken een diagram, op schaal, indien mogelijk, van uw gazon en de tuin gebieden die u wenst te irrigeren.
Hoe maak je een sprinklerinstallatie installeren. Teken een diagram, op schaal, indien mogelijk, van uw gazon en de tuin gebieden die u wenst te irrigeren.
 1. 1
  Teken een diagram, op schaal, indien mogelijk, van uw gazon en de tuin gebieden die u wenst te irrigeren. Dit zal u toelaten om de routering van pijpleidingen en plaatsing van plannen sprinklerkoppen, zodat u uw materiaal kunt kopen.
 2. 2
  Verdeel de gebieden in rechthoeken (indien mogelijk) van ongeveer 1200 vierkante meter elk. Deze zullen uw "zones", of gebieden die zal worden besproeid als een eenheid. Grotere gebieden zullen speciale koppen en een hoger volume van water dan je normaal kunt krijgen van een residentiële watersysteem nodig.
 3. 3
  Koos de juiste sprinklerkoppen uw zone dekken, met behulp van pop-up impuls of tandwielaangedreven koppen voor grote grasvelden, struiken hoofden of bubblers voor struiken en bloemen, en vaste pop-up heads voor locaties grenzend aan gebouwen of verharde terreinen zoals opritten en straten.
 4. 4
  Markeer de locatie van elke hoofd in overeenstemming met het spuiten afstand van de koppen die u kiest. Rainbird R-50's, een gemeenschappelijke goede kwaliteit hoofd, zal een boog spuiten, halve cirkel, of een volledige cirkel ongeveer 25-30 meter in diameter, dus koppen kunnen worden geplaatst op ongeveer 45 meter van elkaar tot op zekere overlap laten.
 5. 5
  Tel het aantal koppen die u op een zone te gebruiken, en voeg de liter per minuut volume voor elk een. Je vindt de typische tandwielaandrijving hoofd kan worden geschat van 1,5 gpm tot 4 gpm, afhankelijk van de diameter van de spuitmond. Vaste pop-ups lopen over het algemeen ongeveer 1 gpm. Voeg het totaal van gpm van de hoofden van de zone, en gebruik dit nummer om de grootte van je pijp. Als vuistregel geldt, moet een zone met 5-7 koppen nodig ongeveer 12-15 gpm, met de waterdruk op een minimum van 20 psi (pounds per square inch) geleverd. Om deze zone leveren u een een inch hoofdleiding (lijn), met 3/4 of 1/2 inch zijlijnen uit je hoofd nodig.
 6. 6
  Teken de belangrijkste lijn van de locatie waar uw plan om uw regelkleppen installeren, tijd (indien automatisch bediend) en terugslagklep.
 7. 7
  Trekken zijlijnen van de hoofdlijn aan elk hoofd. Hierbij kunt u een aftakking naar meer dan een hoofd als je een 3/4 inch pijp te gebruiken, maar twee zou de limiet zijn. Verder langs de lijn, kunt u de grootte van de belangrijkste tot 3/4 inch verlagen, ook, omdat in de buurt van het einde zal het leveren van slechts 2 of 3 koppen.
 8. 8
  Gebruik deze lay-out om de locaties te markeren voor je pijp sloten en hoofden, en deze markeren met behulp van markers, survey vlaggen of linten vast aan de grond met grote spijkers. Het graven van de greppel hoeft niet precies te zijn als u gebruik PVC (polyvinylchloride) pijp, omdat dit materiaal zal vrij gemakkelijk buigen.
 9. 9
  Graaf je sloten. Gebruik een bijl of rooien schoffel aan de grasmat te snijden, en zorg ervoor dat gereserveerd in groepjes zodat het kan worden vervangen als u klaar bent. Gebruik een schep graven naar de sloot minstens 6 centimeter onder de vorst-niveau voor uw gebied te graven. De sloot moet minstens 12 centimeter diep op de buis te beschermen, zelfs in warme klimaten.
 10. 10
  Spreid je pijp langs uw sloten, samen met "T-stukken", "ellebogen", en de bussen voor het verminderen koelleidingdiameters en het inpassen van de sprinklerkoppen. "Grappig pipe" is een flexibele butyl rubber buis gebruikt in sprinklersystemen, die zijn eigen unieke inrichting die glijden in de leidingen zonder lijm of klemmen en adapters om het draad in de PVC zijlijnen en de sprinklerkoppen heeft. Dit product maakt het mogelijk de koppen moeten worden gecorrigeerd voor de hoogte, en is vergevingsgezind als u gevoelig bent om te rijden over het hoofd met een rijdende grasmaaier of voertuig zijn.
 11. 11
  Installeer uw "risers" waar elke sprinkler hoofd zal worden gevestigd, zorg ervoor dat de terminal fitting is de juiste maat van de schroefdraad voor het hoofd.
 12. 12
  Bind de belangrijkste lijn naar de verdeler op de kleppen timer of controle, met de juiste afsluiter voor het type besturingselement dat u gebruikt.
 13. 13
  Bind de waterleiding in het spruitstuk aan de aanbodzijde. Zorg ervoor dat u een terugslagklep dus gebruik dat als het water systeemdruk verliest u geen water tappen uit de sprinklerinstallatie in het drinkwater, waardoor een mogelijke besmetting.
 14. 14
  Draai de regelklep op dat uw zone levert, en laat het aan de leidingen van vuil of vuil die is er met hen door te spoelen. Dit duurt slechts een minuut of twee, maar dit te doen voordat u uw sprinklerkoppen zullen later voorkomen verstopte koppen.
 15. 15
  Installeer uw sprinklerkoppen. Plaats de hoofden, volgens uw plan, waar je hebt gekozen dat ze gaan. Begraven het hoofd diep genoeg dat de bodem ze steunt en zij zullen iets uitsparing onder de bovenkant van de grasmat bij de gewenste maaihoogte. Verpak de grond stevig rond de hoofden om ze in positie te houden.
 16. 16
  Draai je zoneventiel weer op, en observeren de spray dekking en richting van elke hoofd. U kunt de totale rotatie van tandwielaandrijving koppen te veranderen van O graden tot 360 graden, en het spuitpatroon en de afstand met de instelmogelijkheden ontworpen in uw specifieke hoofd. Omdat dit sterk kan verschillen van fabrikant tot fabrikant, lees de literatuur die wordt geleverd met uw hoofden.
 17. 17
  Loopt de lengte van uw sloten te controleren op waterlekkage, en als je tevreden bent er niet zijn, zet de kraan uit en opvulling uw sloten, inpakken van de bodem in stevig.
 18. 18
  Vervang de zode u verwijderd en opgeslagen bij het ​​begin van uw greppel graven operatie, en hark de overgebleven wortels, stenen, etc. Omhoog.
 19. 19
  Ga naar uw volgende zone, als je je eerste succes hebben afgerond.

Tips

 • Houd alle sproeierhoofd instelgereedschappen, sleutels, enz. en reserveonderdelen voor toekomstig gebruik.
 • Als u een geautomatiseerd sprinkler systeem te gebruiken, installeer een vochtsensor of regen detector. Er is geen behoefte om uw sprinkler systeem te draaien tijdens of na een goed inweken regen.
 • Houd alle blootgestelde leidingen, afsluiters en aanverwante artikelen beschermd tegen de weersomstandigheden, in het bijzonder zonlicht, dat zal breken sommige kunststoffen, en invriezen, die buizen kunnen barsten.
 • Veel thuis centra en leveranciers sprinkler bieden complete sprinkler ontwerp als je een goede tekening (plan) van het gebied dat u irrigeren. Dit zal komen met een lijst van benodigdheden, metingen, waterverbruik berekeningen, en sprinklerkop eisen.
 • Noemen de "geen bezuinigingen" ondergrondse nut locator voorafgaand aan het graven.
 • Gebruik laagwaterlijn, droogte resistente planten waar mogelijk, en probeer voor de inheemse soorten die moet worden gewend om uw locatie en zal dus minder water nodig gebruiken.
 • Niet over het water uw gazon. De meeste deskundigen raden water ongeveer 1 centimeter per 3 tot 7 dagen, afhankelijk van de grondsoort en de weersomstandigheden. Watering lichtjes en moedigt regelmatig uw gazon te ondiep, zwak wortelstelsel groeien.

Waarschuwingen

 • PVC lijm is licht ontvlambaar.
 • Stel het nieuwe sprinklerinstallatie met een middel om het winterklaar in koude klimaten, anders wordt de leidingen, afsluiters, en hoofden kunnen barsten wanneer het water erin bevriest en uitzet.
 • Graven zorgvuldig, het vermijden van uw huis waterleidingen, buitenverlichting circuits, en afval en rioolleidingen.
 • Zorg ervoor dat alle ondergrondse nutsvoorzieningen voorafgaand gelegen aan het graven zijn. Zelfs een schop kan snijden een glasvezelkabel of telefoonlijn, en zonder dat deze zich, de persoon graven is verantwoordelijk voor de kosten van downtime op het systeem, en reparaties.

Dingen die je nodig hebt

 • Schop
 • Axe of rooien schoffel
 • Meetlint
 • Sprinklerkoppen
 • Buizen en hulpstukken
 • Lijm (voor kunststof leidingen)
 • Ijzerzaag voor het snijden van PVC of een andere kunststof buis.