Wki

Hoe maak je een spons schoon te maken

Het gebruik van de keuken spons om de tafel, de vuile teller en eventueel de vlekken op de vloer schoon te kunnen bacteriën toe te voegen aan de oppervlakte die u probeert te reinigen. Zelfs sponzen die schoon lijken kan duizenden bacteriën per vierkante centimeter bevatten. Te herbergen kiemen, gisten en sporen in uw sponzen te vermijden, reinig ze minstens om de 3 tot 4 dagen met een van de volgende methoden.

Stappen

Hoe maak je een spons schoon te maken. Wring de spons zo veel mogelijk en leg opzij waar het kan helemaal.
Hoe maak je een spons schoon te maken. Wring de spons zo veel mogelijk en leg opzij waar het kan helemaal.

Dagelijks onderhoud tussen diepe reinigt

 1. 1
  Verwijder eventuele resterende etensresten uit de spons.
 2. 2
  Wring de spons zo veel mogelijk en leg opzij waar het kan helemaal. (Bacteriën houden van vocht.)
 3. 3
  Reinig de snijplank met het, vooral als de snijplank is gebruikt voor rauw vlees.

Magnetron methode (vereist dat je spons geen metaal bevatten)

 1. 1
  Bevochtig de spons volledig en laat het niet aan Voorzichtig drogen:. Sommige sponzen zijn gemaakt van plastic materiaal dat kan smelten in een magnetron, zelfs als de spons is erg nat. Plaats een papieren handdoek onder de spons - als uw spons smelt, zal dit opruimen veel gemakkelijker.
 2. 2
  Zet het in de magnetron, en zet het voor minstens een minuut. Volgens een onderzoek van de USDA, de magnetron voor een minuut verlaagt bacteriën telt en populaties van schimmels en gisten meer dan andere methoden. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat na de magnetron gedurende twee minuten, meer dan 99% van alle levende bacteriën doden zijn.
  • Het is een goed idee om ten minste een half ~ kopje water plaatsen in de magnetron met de te reinigen spons, om uw magnetron zender te beschermen.
 3. 3
  Verwijder en laat afkoelen voor gebruik. Voorzichtig: Het drukken van de spons voor de koeling ernstige brandwonden kan veroorzaken.

Vaatwasser methode

 1. 1
  Plaats deze in het opbergvak van de volgende wasbeurt en droog cyclus. Laat het blijven voor de hele wassen en drogen cyclus.
 2. 2
  Verwijder het na de wasmachine stopt. De spons zal nu 99,9998% minder bacteriën op.

Soak methode

 1. 1
  Een studie suggereert de soaking methode is niet zo effectief als andere methoden. Maar het helpt nog steeds een geweldige deal.
 2. 2
  U kunt wensen om een rubberen handschoen gebruiken om je handen te beschermen tijdens het uitvoeren van deze stappen.
 3. 3
  Reinig de spons zo goed als u kunt met behulp van kraanwater en afwasmiddel. Spoel grondig onder stromend water.
 4. 4
  Maak een oplossing van 10% bleekwater in een kleine kom. Gebruik warm kraanwater om de effectiviteit van het bleekmiddel maximaliseren (Chemistry 101 - warm water maakt de moleculen in het bleekmiddel meer opgewonden, waardoor hun effectiviteit verhogen). Een plastic voedsel container u van plan bent om te recycleren is een goede schaal te gebruiken.
 5. 5
  Week de spons voor 5 minuten, maximaal 10 minuten. Knijp de spons op zijn minst een paar keer tijdens het badderen. Dit helpt ervoor te zorgen het bleekmiddel helemaal doordringt de spons, en helpt het verwijderen van organisch afval (de zeer spullen die je wilt gaan).
 6. 6
  Verwijderen en spoel grondig onder stromend water.

Tips

 • Na gebruik van de spons, wring het uit en wikkel het in een papieren handdoek om overtollig vocht te absorberen. Een milieuvriendelijker en algemeen minder verspillende manier is om een ​​theedoek te gebruiken.
 • Na microwaving de spons, de stoom en vocht geproduceerd in de magnetron los voedsel deeltjes en vlekken. Gebruik een papieren handdoek, theedoek of washandje na het verwijderen van de spons om moeiteloos magnetron vlekken weg te vegen!
 • Gebruik doek keukenpapier op te ruimen dag-tot-dag morsen en messes op werkbladen, vloeren, en tafelbladen. Je zal geld besparen op keukenpapier en verlengen de levensduur van uw sanitair spons.
 • Als u nodig hebt om alle sporen (in plaats van alleen bacteriën) magnetron de spons voor 5 minuten te doden. Wees voorzichtig om zeker te zijn is nog nat, maar, zoals de spons kan in brand vliegen of smelten.
 • In plaats van je spons, gebruik maken van andere materialen op te ruimen rauwe sappen uit vlees. Papieren handdoeken werken goed, maar het kan worden zuiniger en milieuvriendelijke om een ​​aparte vaatdoek of washandje gebruiken.
 • Vervang regelmatig de spons. Het kopen van een spons bestempeld als kiem-resistente kan de hoeveelheid bacteriën te verlagen in uw keuken met 99,9%.
 • Voeg citroensap of niet-ammoniak citroen keuken schoner te bleekwater oplossing te helpen snijden de chloorlucht. Met behulp van een geurende bleekwater is ook een optie. Voor gebruik afspoelen met koud water als u klaar bent
 • Wanneer u klaar bent met de spons, knijp het grondig en laat het volledig drogen tussen toepassingen. Bacteriën zullen sterven in een droge spons. U kunt wisselen tussen twee sponzen om voor langere droogtijd en u kunt de vochtige spons leunen tegen backsplash of afwasmiddel fles om een ​​betere ontluchting / drogen.

Waarschuwingen

 • Bij gebruik van de magnetron methode, aanraken of knijpen de spons voor de koeling ernstige brandwonden kan veroorzaken. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat het krijgen van verbrand.
 • Misschien vindt u uw magnetron ontwikkelt een wasbare stank na zappen een beschimmelde spons.
 • Vóór het reinigen in de afwasmachine, controleer instructies van de fabrikant of de website. Sommige fabrikanten en vaatwasmachine reparateurs deze methode wordt niet aanbevolen voor het reinigen van sponzen als onderdelen kunnen loskomen en in te dienen in het mechanisme.
 • Niet in de microgolfoven een spons voor langer dan 5 minuten. Het zal een brandgevaar geworden.
 • Ons lichaam heeft bacteriën in onze omgeving om gezond te blijven. Ten eerste, omdat sommige bacteriën zijn gunstig. En ten tweede omdat ons immuunsysteem moeten regelmatige lichaamsbeweging om sterk te blijven. Dit artikel is nauwkeurig, maar kunnen gebruikers minder gezond in de praktijk te maken.
 • Niet verwarmen van een droge of licht vochtige spons in een magnetron. De Britse Koninklijke Vereniging voor Preventie van Ongevallen doet voorzichtigheid tegen het gebruik van microgolven om een ​​droge spons schoon te maken. De onderzoekers zeiden mensen moeten alleen proberen om een ​​magnetron een vochtige spons of vaatdoek want als droog, is het misschien een vuur aan te steken.