Wki

Hoe maak je een spoel windt

Bij het begin van elk naaiproject, zult u over het algemeen de aanschaf van een spoel van draad in een kleur die past bij uw stof. Om diezelfde draad op de spoel te krijgen, moet u wind it. Elke naaimachine is een beetje anders, maar de basics zijn ongeveer hetzelfde. Hier is hoe.

Stappen

Hoe maak je een spoel windt. Verwijder de spoel van de naaimachine.
Hoe maak je een spoel windt. Verwijder de spoel van de naaimachine.
 1. 1
  Verwijder de spoel van de naaimachine. Als uw machine heeft een vrije arm, dan moet je verwijderen deze eerste. Open de grijperklep om het spoelhuis te onthullen, voor verticaal laden modellen. Als uw machine een drop-in spoel (horizontale belasting) je kan hebben om gewoon schuif de metalen plaat geopend, die zit onder de persvoet
 2. 2
  Til de vergrendeling en trek het spoelhuis uit de machine (voor verticale laders. Maar voor drop-in klossen, gewoon til de spoel uit de behuizing.
 3. 3
  Tip het spoelhuis op en laat de spoel vallen in uw hand. (Sommige spoelhuizen hebben een hendel aan de zijkant, dat toen tilde de spoel releases). Als de spoel heeft een andere kleur draad op, gebruik een nieuwe spoel. Of, als het niet te veel draad, rolt het allemaal af en hergebruiken de spoel. Maar zorg ervoor dat de spoel je de wind begint leeg. (Maar in een snuifje, kunt u een nieuwe kleur draad winden over de oude kleur. Gewoon weten dat je kan hebben om de spoel spoelen vrij snel, als de gewenste kleur draad sneller klaar is.
 4. 4
  Plaats uw geselecteerde draad op de houder en plaats een houder over het, als er een is (meestal alleen op horizontale spindels). Veel machines gebruiken gewoon de zwaartekracht om de draad vast te houden, dus als je spindel verticaal is en je hebt geen dergelijk deel, maak je geen zorgen over.
  • Als dit een nieuwe klos garen, moet u mogelijk het einde te bevrijden. Zoek een kleine inkeping aan een uiteinde van de spoel. Je kan hebben te schillen terug het etiket een beetje te krijgen op it.Then rukken het gratis.
 5. 5
  Lus het vrije uiteinde van de draad op de spoel spanrol en alle haken op. De locatie van dit deel varieert, maar het ziet er over het algemeen ongeveer zo uit.
 6. 6
  Rijg het uiteinde van de draad door de pen gat in de bovenkant van de spoel.
 7. 7
  Druk op de spoel helemaal op de spoel wikkeldoorn. Zorg ervoor dat alle veren of klemmen betrekken. Zet het op, zodat het uiteinde van de draad die u door de pin hole steekt naar u (of omhoog steekt, afhankelijk van of je spoelopwinder is aan de bovenkant van uw machine).
 8. 8
  Maak de naald mechanisme. Veel machines hebben deze controle in de hand wiel. Het kan een push, pull of een draai aan het midden van het handwiel vereisen. Controleer uw naaimachine handleiding om zeker te zijn. De naaimachine kan sneller worden uitgevoerd wanneer het wikkelen van een spoel dan bij het naaien, en u niet wilt dat de naald op en neer bewegen wild.
 9. 9
  Betrek de spoel opwind mechanisme. Op sommige machines, is het gedaan door op de spoelas naar een kant. U moet mogelijk ook de steek selector te verplaatsen naar een opspoelpositie.
 10. 10
  Houd het vrije uiteinde van de draad en het houden van vingers uit de buurt van alle bewegende delen, drukt u op het voetpedaal of knieschakelaar. De spoel spindel zal draaien.
 11. Als je correct hebt de spoel schroefdraad, zal de spoel soepel wind, gelijkmatig en stevig, met misschien een lichte welving in het midden.
Je moet afsnijden het uiteinde van de draad je houdt in je hand (zeer dicht bij de spoel), zodra er genoeg draad op de spoel om zich op zijn plaats, zodat het niet zal glijden. Hiermee wordt voorkomen dat deze draad in de knoop raakt op alle bewegende delen
11
Vul de spoel volledig. Het lijkt misschien een hoop draad, maar je wilt niet opraken te snel terwijl u naait. Veel machines hebben een ingebouwde apparaat te stoppen winden als de spoel vol is, vaak een klein mes dat automatisch snijdt de draad wanneer de wond spoel vol is. Als uw machine over een dergelijk apparaat, laat het u vertellen hoeveel aan de spoel te vullen. Zo niet, vul de spoel niet verder dan de randen.
12
Houd de spoel en de zaak zodat ze georiënteerd zijn zoals getoond. Controleer of de spoel zal tot rust komen in de juiste richting. Zo niet, spiegelen.
13
Plaats de spoel in het spoelhuis.
14
Trek de draad onder de spoel spanner (een dunne metalen vergrendeling). De draad moet vooraf met een beetje weerstand wanneer u eraan trekt bij het. Toestaan ​​dat deze overtollige draad om te hangen
15
Til de vergrendeling op het spoelhuis en houd het zoals afgebeeld.
16
Plaats het spoelhuis in zijn behuizing. Zorg ervoor dat het helemaal bezig (je hoort vastklikken) en dat de richting correct is. Het spoelhuis mag niet draaien en mag niet los komen wanneer u het klepje los. Het moet worden opgesloten inch en het losse einde van de draad moet vrij hangen. Weet de spoel deur sluiten.
17
Opnieuw inschakelen van de naald op het handwiel, maak de spoelopwinder, en zet de machine terug naar een rechte, voorwaartse steek.
18
Rijg de machine in met de bovenste draad zoals gebruikelijk. Zodra de draad door de naald, moet u de onderdraad te trekken. Houd het uiteinde van de draad met uw vrije hand.
19
Draai het handwiel naar u toe. De naald moet naar beneden gaan en de back-up naar de hoogste stand. Een volledige rotatie zou het moeten doen. De bovenste draad passeert rond de spoel.
20
Kijk als de bovenste draad trekt de spoeldraad omhoog door het gat in de plaat onder de naaivoet. Je kunt de gesloten uiteinden van een schaar onder de persvoet te helpen trekken de draad omhoog en naar buiten gaan.
Als de vrije uiteinden niet vooruit een beetje als je ze trek, draai het handwiel een beetje (niet een volledige omwenteling) totdat ze doen. In het algemeen zal de naald moet op zijn hoogste stand.
21
Trek de losse eindjes aan hen uit te breiden, en blijven ze stevig vast te houden, zodat ze niet verstrikt raken als je begint te naaien.
22
Sluit de grijperklep voordat u gaat naaien.

Tips

 • Net als het gaspedaal van een auto, zal uw naaimachine sneller hoe harder je duwt gaan. Als je de slag te gaan en een beetje oefenen, zult u merken dat er geen reden is om een ​​spoel langzaam wind, vooral als je goed hebt losgemaakt van de naald. Als je ervan overtuigd dat alles correct verloopt, ga je gang en verdieping.
 • Wanneer u klosjes kopen, noteer het merk en model van uw naaimachine en neem het mee naar de winkel om ervoor te zorgen dat u de juiste vervangingen aan te schaffen. U kunt ook langs een spoel die met de machine voor grootte vergelijking kwam. De mensen in het weefsel of de naaimachine winkel kan u helpen de juiste maat te vinden.
 • Raadpleeg uw naaimachine handleiding voor meer details over het gebruik van de naaimachine, omdat ze verschillen.
 • Als uw handleiding verloren of je bent nog steeds verward, vraag dan bij een verkoop-en reparatiecentrum of stof op te slaan. Iemand die daar werkt zal waarschijnlijk bekend genoeg met hoe verschillende machines werken om u te sturen in de juiste richting.

Waarschuwingen

 • Naaimachines hebben bewegende delen die kunnen verwonden. Weten welke onderdelen ze zijn en houden handen en andere objecten duidelijk. Vooral, niet je handen onder de naald.
 • Probeer niet om de spoelspanning zelf aanpassen. In het algemeen, het is al goed afgesteld en het is best om de spanning van de bovendraad aanpassen totdat het zelfs.
 • Als je ervaring hebt met naaien op een naaimachine, wees niet bang om veranderingen aan te brengen in uw spoelspanning. De mogelijkheid om wijzigingen in spanning te maken kun je veel verschillende soorten draad gemakkelijk te gebruiken.