Wki

Hoe maak je een slak vinden

Slakken kunnen vervelend ongedierte, vaak het eten van de bladeren van tuinplanten. Natuurlijk kunnen ze ook nette kleine beestjes te laten zien aan jonge kinderen. Wat de reden ook, hier is hoe om ze te vangen.

Stappen

Hoe maak je een slak vinden. Kijk voor een slak parcours.
Hoe maak je een slak vinden. Kijk voor een slak parcours.
 1. 1
  Kijk voor een slak parcours. Een slak trail is een zilverachtig-glanzende-soms slijmerige lijn over harde oppervlakken. Dit heet slijm. Soms dennennaalden en andere losse ondergrond zal ook een spoor, of vast te zitten in het slijm het meer zichtbaar te maken. Vaak is het het beste om te kijken onder bladeren van planten, en andere semi-blootgestelde gebieden. Slakken graag verborgen blijven, maar uw beste kans op het vinden van een is om te zoeken in toegankelijke gebieden.
 2. 2
  Volg de slak spoor. Dit kan lastig zijn, maar gelukkig is hij niet van plan om snel genoeg te verplaatsen naar je ontlopen.
 3. 3
  Kijk omhoog en naar beneden als het pad lijkt rond te zijn omdat uw steengroeve waarschijnlijk iets heeft beklommen (slakken hebben uitstekende klimmen tractie). Als je de slak gaan over naar de volgende stap, zo niet, begin dan met een nieuwe
 4. 4
  Pak de slak zachtjes door de shell, zal dit bespaart u krijgt slimed. De meeste slakken zullen laten gaan van het substraat bij het optillen door de shell.
 5. 5
  Geniet van de slak. Geniet van het kijken ze rond kruipen, neem het show-en-vertellen op school... de mogelijkheden zijn eindeloos.

Tips

 • Houd een stevige top op de tank met kleine gaatjes voor de lucht. Of gebruik een mesh bovenkant. Slakken willen kruipen en verken onze prachtige wereld.
 • Een land slak kan in een kleine 5 liter grote aquarium gehouden worden met grind erin. Aquarium grind is niet scherp en moet niet zacht lichaam van de slak kwetsen. Voed het een stuk sla (alle soorten) eenmaal per dag. Als de sla is er nog steeds de volgende dag, gewoon overslaan dat het voeden. Sla zal al het water van de slak nodig heeft.
 • Soms slakken kunnen worden opgesloten. Een ondiepe schaal bier trekt slakken, maar ze zullen verdrinken in hen als onbeheerd achtergelaten.
 • Als je de slak te houden, moet u om te lezen over de verzorging en voeding van die specifieke soort van slak.
 • Naar aanleiding van het parcours in zonlicht of fel licht zal het gemakkelijker maken.
 • Kijken naar een slak als het zit op een stuk glas te zien bewegen. Dit is een behoorlijk interessant ding om te doen.
 • Overweeg kijken slakken in hun natuurlijke omgeving in plaats van ze op te pakken.

Waarschuwingen

 • Was altijd uw handen na het aanraken van slakken als ze ziektes kunnen dragen.