Wki

Hoe maak je een samenklontering bamboo planten

Je hebt misschien gehoord dat bamboe is een invasieve plant die over je tuin en uiteindelijk woede uw buren zullen nemen. Dit hoeft niet waar te zijn voor een bepaald ras van bamboe, maar is vooral lasterlijke voor klonteren bamboe. Bamboes zijn variëteiten van gras. En net als andere grassen, zijn er enkele die overal lopen, en anderen die netjes klonten vormen. Hier zijn de stappen om planten klonteren bamboes hen de beste kans om te gedijen op te geven.

Stappen

Hoe maak je een samenklontering bamboo planten. Identificeer de bamboe die u wilt planten.
Hoe maak je een samenklontering bamboo planten. Identificeer de bamboe die u wilt planten.
 1. 1
  Identificeer de bamboe die u wilt planten. Als u nog niet een gekozen, overwegen het lezen van de Google op "How to Bamboo voor tuin of landschap Kies" (Coming soon!). Als u een niet geïdentificeerde bamboe ontvangen van een vriend, vraag bamboe-vriendelijke kwekerijen of online nieuwsgroepen voor hulp bij het identificeren van het. Bamboe hebben een breed scala aan temperaturen en zon eisen. Sommige zijn meer of minder tolerant van droogte of water verzadigde condities. Het kennen van de behoeften van uw installatie is cruciaal voor uw succes in het kweken van het.
 2. 2
  Denk aan de waterbehoefte van de bamboe. Bamboes meestal graag zoveel water als een gezond gazon. Sommige van de grotere soorten hebben een beetje meer. Het zal het onderhoud een stuk gemakkelijker als je je bamboe buurt van de rand van een beek, of op een plaats waar het water wordt al behandeld. Merk echter op dat bamboes niet kan verdragen wordt drassig gehouden. Ze zullen niet groeien in het moeras of andere verzadigde gebieden. Het ideaal is om een ​​hoge drainage bodem met regelmatig water hebben.
 3. 3
  Beschouw het zonlicht behoeften van uw bamboe. Bijna alle klonteren bamboes zal goed groeien in de halfschaduw. Velen van hen kan ernstig worden geschaad door te veel directe zon. Echter, de grootste klonteren bamboes nodig volle zon tot hun volle omvang bereiken. De zon voorkeur van bamboe wordt meestal beoordeeld op een schaal 1 tot 5 waarbij 1 staat vol schaduw en 5 is volle zon.
 4. 4
  Denk aan de ruimte eisen van uw bamboe. Samenklontering (pachymorph of sympodiale) bamboes zijn vrij compact. De meeste rassen zal niet vullen een vierkante meter grond voor 20 jaar of langer. Echter, de grootste van de tropische soorten kunt tot halmen 15cm of meer in diameter, en zal een gebied 2 of meer meter rond op de vervaldag nodig.
 5. 5
  Bereid de bodem. Het is veel moeilijker bodemverbeteraar zodra de bamboe geplant. Tot aan de grond en meng er zo veel organisch materiaal als je kunt veroorloven. Tot de helft van de bodem kan worden vervangen door veenmos of compost en mest sturen. Los van de bodem en voeg organisch materiaal tot een diepte van 30 tot 45 cm (12 tot 18 inch) als u in staat bent.
 6. 6
  Graaf het gat voor de bamboe te gaan. Maak er ongeveer een centimeter dieper dan de bodem in de pot het komt uit.
 7. 7
  Bevochtig het gat grondig. Het is oke om een ​​beetje een soupy puinhoop te maken.
 8. 8
  Zeer voorzichtig om te voorkomen beschadiging van uw soft nieuwe scheuten of halmen de plant zou kunnen hebben, neem de plant uit de pot en zet het in het gat.
 9. 9
  Als de plant had geen halmen erop te wijzen in een ongewenste richting, het is fijn om het recht tot verticaal op dit punt. Vul dan in rond de plant, zorg ervoor om vaste grond contact met de grond en wortels uit de pot.
 10. 10
  Nogmaals, zorg dat u geen nieuwe scheuten te breken, drukt u stevig op de plant om een goed contact in de bodem van het gat te verzekeren. Het is goed als de plant eindigt een paar centimeter onder het maaiveld, want het zal zichzelf aanpassen zijn diepte, en wordt diep in het begin zal het wat extra beschutting in zijn eerste zomer of winter te geven.
 11. 11
  Maak een berm aan direct water te helpen om te blijven rond de plant. Dit moet ongeveer tweemaal de diameter van de pot de plant kwam uit en 2-3 cm hoog.
 12. 12
  Vul de berm met mulch. Kleine schors chips, stro of gras stekken maken goede mulch. Echter, schors chips hebben doorgaans een stuk minder wiet zaad vermengd met hen.
 13. 13
  Water het weer bamboe te helpen de verschillende bodemlagen samen te voegen en te verbinden met de wortels. Maar laat het komen waar het is alleen vochtig alvorens weer water geven. Het bijhouden van een bamboe te nat is niet goed voor het, en moedigt rot.

Tips

 • De beste tijd om te planten is in het voorjaar, voordat er nieuwe scheuten zijn zeer lang. Dit helpt op twee manieren. Ten eerste zal de plant hebben een lange tijd om zich te vestigen voordat de winter komt. Ten tweede, nieuwe scheuten zijn tender voor maanden, en dit zal u helpen voorkomen dat ze te beschadigen.
 • Zones 6 tot en met 11 zullen ondersteunen gematigde lopen bamboes (zoals "MOSO"), terwijl de zones 4 tot en met 11 zullen tal van bamboe, variërend van gematigd lopers tot tropische clumpers (dwz "Black Bamboo") te ondersteunen. Neem contact op met uw lokale bamboe samenleving om zeker te zijn kan de extreme temperaturen overleven in uw zone.

Waarschuwingen

 • Bamboe, vooral de mooiere klonteren rassen, zijn duur. Zorg ervoor dat uw klimaat zal uw keuze van bamboe te ondersteunen voor de besteding van het grote geld op.

Dingen die je nodig hebt

 • Een bamboeplant.
 • Een schop
 • Gecomposteerd sturen mest en / of veenmos
 • Bodem bebouwen apparatuur zoals een rotor-helmstok of een tuin wezel.