Wki

Hoe maak je een rechte vorm voor beton te bouwen

Het bouwen van een rechte vorm voor beton is vrij eenvoudig, zolang de juiste technieken worden gebruikt. De diepte en breedte van de betonnen plaatsing bepalen de steunbalken en het vormen van materiaal dat nodig is. Dit artikel zal verwijzen naar een plakvorm, muur vormen hebben totaal verschillende eisen.

Stappen

Hoe maak je een rechte vorm voor beton te bouwen. Leg de hoek posities van de plaat met behulp van palen en touw lijnen.
Hoe maak je een rechte vorm voor beton te bouwen. Leg de hoek posities van de plaat met behulp van palen en touw lijnen.
 1. 1
  Leg de hoek posities van de plaat met behulp van palen en touw lijnen. Het niveau van een bouwer is ideaal voor het vaststellen van de rang van de top van beton, maar een goedkope line level zal behoorlijke resultaten te geven op korte overspanningen.
 2. 2
  Meet diagonaal vierkante en rechthoekige platen van hoek tot hoek, verschuiving parallelle zijden tot de diagonale afstanden gelijk zijn, terwijl de lengtes van de zijden blijft de gewenste breedte. Voor eenvoudige vormen en kleine formaat platen, deze "werkende lijn" is voldoende, maar voor complexe vormen en grote kritische layouts, "beslag boards" moet worden gebruikt, zodat de vastgestelde rooilijnen beschikbaar om opnieuw controleren layout als deel vordert zal zijn.
 3. 3
  Plaats de vorm pension vanaf een hoek langs de string lijn, staking het naar beneden ongeveer 1/8 inch van de lijn met de aangescherpte houten palen. De dikte van de plaat wordt de afstand van de ringen, en de nominale maat van de vormende hout bepalen. Als voorbeeld, een 1X4 pine bord is meestal stijf genoeg om een ​​4 inch beton plaatsing (pour), waar een 8-12 inch plaatdikte 2 inch afmeting hout met een breedte gelijk aan de hoogte vereist ondersteunen. Om het gemak van de vorming te verzekeren, selecteert u rechtdoor, plat hout met minimale knopen bij de houthandel.
 4. 4
  Inzet 4 inch platen minimaal 32 cm op center en diep genoeg om stevig ondersteunen vorm, afhankelijk van de stabiliteit van de grond onder de vorm. Voor dikkere platen, verlagen uw inzet tussenruimte, een 12 inch plaat moet niet worden ingezet meer dan 24 centimeter op centrum. Spijker de formulieren om de inzet niveau en bijna aanraken van de string lijn.
 5. 5
  Verpak de grond rond de inzet om het formulier te leunen in of uit indien nodig aan te passen aan de string lijn, en als het nodig is, plaatst u een eindmaat de string uit de buurt van de vorm vast te houden en peilen naar de vorm met regelmatige tussenpozen te verzekeren de vorm is recht.
 6. 6
  Rijd een andere rij van palen achter de vorm 2 tot 3 voeten voor dikkere platen, en nagel een kicker of 2x4 boord van de verrekening van het spel aan de kant van de paal genageld aan het formulier om het stabiel te houden. Bij het plaatsen van het beton, kunt u restring elke kant om te controleren of het gewicht van het beton is niet gebogen in de vorm, en die aandelen kunnen worden ingeklemd uit om eventuele strikken corrigeren.

Tips

 • Controleer de uitlijning van de formulieren door de schatten van hen, dat is, bukken zodat u zicht langs de rand van de vorm.
 • Gebruik een moker die bij je past. £ 20 sleeën zijn veel te zwaar voor de meeste mensen, een £ 8 is een gemeenschappelijke keuze, en veel mensen snijd de hendel omlaag naar 30 centimeter of minder voor een betere controle.
 • De rechtere het hout dat u gebruikt om te vormen, hoe makkelijker het zal zijn om het uit te lijnen.
 • Snijd stakes lang genoeg om een ​​goede grip in de bodem te krijgen, en scherpen de uiteinden met een lange taps naar een scherp punt om het rijden te vergemakkelijken.

Waarschuwingen

 • De enige gevaren normaal aangetroffen in dit soort werk zijn splinters, miste slagen met de hamer en spijkers vliegen. Op de werkplek, veiligheidseisen raden handschoenen, lange broek, laarzen, en een veiligheidsbril bij deze operatie.