Wki

Hoe maak je een rat temmen

Stel je voor je zit in uw huis tv kijken, motto: uw eigen bedrijf. Plotseling, is uw dak losgetrokken, en je ziet Godzilla bereiken en proberen je te grijpen. Hij kopjes je in zijn enorm grote handen, en houdt je in de voorkant van zijn gezicht. Hij begint het maken van vreemde geluiden op je af, maar je hebt geen idee wat ze betekenen of wat hij wil. Hij ziet er vreemd uit, hij ruikt vreemd, hij klinkt vreemd, en hij is gigantisch! Je bent zo bang dat je je darmen los!

Eng, huh? Dit is hoe het voelt waarschijnlijk voor tamme ratten. Je weet dat je niet van plan om hen te kwetsen, maar ze weten niet dat. Dus je moet om het te bewijzen aan hen met uw acties. Deze instructies zullen u laten zien hoe u een schichtige rat te zetten in een liefdevolle furball.

Stappen

Hoe maak je een rat temmen. Als je geluk hebt om een goede fokker te vinden, zul je ratten die goed werden behandeld vanaf de geboorte.
Hoe maak je een rat temmen. Als je geluk hebt om een goede fokker te vinden, zul je ratten die goed werden behandeld vanaf de geboorte.

Goed gesocialiseerd ratten

 1. 1
  Als je geluk hebt om een goede fokker te vinden, zul je ratten die goed werden behandeld vanaf de geboorte. (U kunt er ook goed behandeld ratten die op veel van uw lokale schuilplaatsen in de steek gelaten.) Binding met deze ratten is eenvoudig en kan gebeuren in de eerste paar dagen. Ze moeten traktaties rechtstreeks te nemen van uw hand de eerste dag en zijn zeer eenvoudig te hanteren (hoewel in gedachten houden dat jonge ratten en vrouwelijke ratten zijn meestal enigszins wiggly, zelfs wanneer ze zijn gesocialiseerd). Als je rat is niet goed gesocialiseerd, ga dan naar een van de secties hieronder eerst, en kom terug naar deze stappen indien nodig.
 2. 2
  Geef je ratten een traktatie elke keer dat je komt om ze te zien in hun kooi. Cheerios werken goed voor dit. Echter, nooit hen te voeden door de tralies van de kooi als deze stimuleert bijten. Openen hun kooi deur, aankondigen dat je er bent, en zorg ervoor dat ze zich bewust zijn van u, zodat u ze niet schrikken, schud de traktatie container, zodat zij associëren dat geluid met het krijgen van een traktatie, geef ze dan de traktatie. Door dit te doen zal ze leren om vooruit te kijken naar uw bezoeken, want het betekent traktaties voor hen! Zeggen elk van de namen van uw ratten 'als je hun traktatie geef elk van hen, en het zal ze leren om hun namen te kennen, (in feite vertel uw ratten hun namen zo vaak als je kunt.) Gebruik dit voor een week. Als een rat doet nip je, slaakte een gilletje of meerdere piept. Houd je piept bij de toon en de toonhoogte aan wat je je voorstellen een geïrriteerde rat te klinken als. Niet schreeuwen uit een gepiep, dat zal oversteken over de lijn van de rat-rat communicatie, in de menselijke-traumatiserende-rat-met-schrik. U niet probeert om serieus schrikken uw rat met schreeuwen, laat de rat weet hij / zij nodig heeft om voorzichtig te zijn. Ratten willen niet hun mensen kwetsen, dus ze willen leren, en zal leren om voorzichtig te zijn.
 3. 3
  Begin nu het maken van uw ratten komen naar de deur om de traktatie te krijgen. Dit zal uw ratten leren om te komen tot de deur als je wilt dat ze, zodat u niet hoeft te jagen naar beneden in de kooi. Schud de traktatie container aan te moedigen om de deur te komen. Als ze niet aan de deur komen, houd de Cheerio voor hun neus en verleiden hen aan de deur met de Cheerio.
 4. 4
  Spelen en obligaties. Wanneer de ratten komen naar de deur, schep een of meer van hen op en breng ze naar een aangewezen, rat-proof speeltuin waar ze kunnen rondrennen en nieuwe dingen te ontdekken.
  • Hoe maak je een veilige speeltuin voor uw huisdier ratten bouwen
  • Om uw ratten leren om naar je toe komen en laat je ze weg als ze gaar spelen, wil je het volgende doen. Schud de traktatie container, waarin ze moeten associëren met het krijgen van traktaties, en wanneer zij tot u komen, pak ze op, geef ze een traktatie terwijl uw bedrijf ze en al snel zette ze terug naar beneden. Doe dit twee of drie keer terwijl ze uit. Dan is het laatste moment waarop je ze oppakt en geef ze een traktatie, zet ze terug in hun kooi. Als je om ze weg te zetten bij de eerste poging, zou de ratten snel leren dat komt voor een traktatie betekent dat ze weg te komen zetten in de kooi, en ze zouden stoppen met komen. Door het te doen willekeurig, meerdere malen gedurende de speeltijd, kunnen ze niet voorspellen wanneer ze weg zouden worden gezet. En als je niet plukken de rat voordat hem de traktatie, zou hij weg te zoomen met de te behandelen voordat je hem kon grijpen.
  • Als je wilde, in plaats van het schudden van de behandeling kan als een marker, zou je zeggen dat de ratten naam en het woord "kom" of "kom hier" als een marker om je ratten om u te komen. Wat u ook kiest, in overeenstemming zijn.

Semi-gesocialiseerde ratten

 1. 1
  Semi-gesocialiseerde ratten werden enigszins behandeld in hun leven, maar zijn schichtig en op hun hoede voor mensen. U kunt nog steeds verwerken en te beheren om deze ratten te houden, maar ze zijn duidelijk bang voor je en wat extra werk om band met. Veel dierenwinkel ratten vallen in deze categorie.
 2. 2
  Leer de rat om een traktatie te nemen van uw hand. Een semi-gesocialiseerde rat zal meestal niet een traktatie te nemen van je hand meteen, dus het eerste wat je nodig hebt om hen te leren is dit.
  • Kies een smakelijke traktatie zoals Cheerios en er wat in de kooi voor meerdere dagen, zodat je ratten kan verslaafd raken aan hen. Als het al een paar dagen en ze zijn niet het eten van de geselecteerde lekkernijen, probeer dan een ander type van droge ontbijtgranen tot je behandelt ze het leuk vinden.
  • Wanneer ze beginnen met het eten van hen gemakkelijk, stop zetten van de lekkernijen in hun kooi en start alleen het aanbieden van ze met de hand. Voer ze nooit door de tralies van de kooi als deze stimuleert bijten. Vanaf nu kunnen ze alleen een traktatie als zij zal nemen uit je hand. (Zorg ervoor dat u dezelfde traktaties u eerst kreeg ze verslaafd aan het gebruik.) Uiteindelijk zullen ze de traktatie te nemen van je hand en dat is een grote stap in het scheppen van een band.
 3. 3
  Volg de bovenstaande stappen gegeven voor goed gesocialiseerde ratten, maar als het gaat om tijd te spelen, tijd doorbrengen met je ratten op een manier die hen dwingt om dicht bij je. Het zal enige tijd duren voor een semi-gesocialiseerde rat om band met jou. Hoe meer tijd je met hen doorbrengen, hoe sneller ze zullen band met jou. Een woonkamer stoel kan een goede plaats om dit te doen.
  • Gooi een oude deken over de stoel om het te beschermen tegen kak / plas. Uiteindelijk zal uw ratten leren om "houden" als ze uit met u en stopt poepen en plassen, zolang u deze terug te nemen naar hun behuizing voor badkamer pauzes wanneer nodig.
  • Neem de ratten uit hun behuizing, en bij hen zitten in de stoel. In eerste instantie de ratten zal dwalen rond de stoel verkennen van het, en ze zullen waarschijnlijk doen voor de eerste paar dagen. (Maak je geen zorgen over hen uit de stoel te springen. Zolang je ze niet laten zien hoe je neer of laat ze klimmen op om het van de grond, moeten ze niet weten hoe ze de stoel te verlaten.)
  • Toon uw ratten die ze kunnen klimmen onder je shirt. Zij zullen daar veiliger voelen. Ratten zijn comfortabeler op donkere plaatsen. (Om jezelf te houden van krassen, slijtage twee overhemden en leiden de ratten in tussen de twee shirts om uw huid te beschermen. Als je ze niet wilt in je shirt, probeer dan het gooien van een deken over jezelf en laat ze kruipen onder die. )
  • Deze nauw contact met u, wordt blootgesteld aan uw geuren, en gedwongen om rechtstreeks op je zal enorm helpen uw ratten krijgen over hun angst voor jullie. Uiteindelijk als je ze uit dat ze zullen rechtstreeks kruipen in je shirt en ga slapen. Na een tijdje kun je beginnen met het hanteren ze meer door het zetten van uw hand onder het shirt met hen en hen aaien.
  • De bank kan ook een goede locatie voor het lijmen zijn, maar heeft niet zoveel intimiteit als de stoel brengt. Het belangrijkste is dat u kiest voor een kleine ruimte om band met hen, zodat je ratten hebben geen andere keuze dan om te communiceren met je. Als je geen andere plek om te gebruiken, kon je lag in je bad met je ratten. Leg een deken naar beneden onder je en misschien gooi een deken over je heen, of nogmaals, laat je ratten in je shirt. Het is niet de meest comfortabele plek om te zijn, maar het dwingt die intimiteit die nodig is voor hen om over hun angst voor jullie.

Unsocialized ratten

 1. 1
  Unsocialized ratten zijn absoluut doodsbang voor mensen en zijn meestal erg moeilijk om vast te houden of zelfs aanraken. Ze kunnen schreeuwen van angst als je probeert en aanraken. Deze ratten zijn niet voor beginners en neem een ​​hoop geduld en ervaring om te socialiseren. Feeder bin ratten worden vaak unsocialized samen met enkele dierenwinkel ratten.
 2. 2
  Krijg je ratten verslaafd aan een traktatie, en leren ze om het te nemen uit je hand, zoals hierboven voor semi-gesocialiseerde ratten geregisseerd. Hier zijn een aantal aanvullende overwegingen voor unsocialized ratten:
  • Als u hebt geprobeerd voor een lange tijd en de ratten nog steeds niet de traktatie te nemen van uw kant, kunt u proberen het uitstellen van een gewone maaltijd en te wachten totdat de rat is enigszins honger. [Needs verwijzing naar standaard laboratoriumonderzoek methode voor de ideale periode om voedsel te onthouden]. Geen voedsel onthouden voor een lange periode als je ratten kunnen benadrukken om een ​​extreme. Ratten kunnen ook prikkelbaar, die tegen u zal werken in uw inspanningen om hen aan te moedigen u vertrouwt geworden. (Absoluut nooit voedsel van jongeren / kinderen houden, omdat hun systemen te kwetsbaar.) Met deze, hopelijk de ratten zal worden geleid om de behandeling te nemen van uw hand.
  • Ook bieden regelmatig uw lege hand voor hen te snuiven, zodat ze niet aannemen dat u een traktatie elke keer dat je je hand in de kooi, als ze zouden beginnen bijten in je hand in de veronderstelling dat het voedsel.
  • Hopelijk zult u uiteindelijk krijg je ratten om een ​​traktatie te nemen van je hand, en wanneer dat gebeurt vieren big time, want het is een enorme stap voorwaarts in het scheppen van een band. Bezoek hun kooi vaak en elke keer dat u bezoekt, geef ze een traktatie of twee, zachtjes met ze te praten, hen te laten weten dat wanneer u bezoekt, het is een goede zaak.
 3. 3
  Begin met het maken hen komen naar de deur van de kooi in om een traktatie te krijgen. Nogmaals, kan dit even duren. Geef ze alleen de te behandelen als ze aan de deur komen. Ze krijgen geen andere lekkernijen. Gebruik een marker voor hen, zoals het zeggen van "kom" of schud de traktatie container signaleren. Dit zal hen leren om naar je toe komen wanneer je ze belt. Zeggen elk van de namen van uw ratten 'als je hun traktatie geef elk van hen, en het zal ze leren om hun namen te weten.
 4. 4
  Lok ze uit de kooi. Unsocialized ratten moeten leren dat de wereld buiten hun kooi is niet de gevaarlijke, enge plek ze denken dat het is.
  • Wanneer uw ratten beginnen binnen te komen om de deur voor een traktatie gemakkelijk, overschakelen van traktaties om babyvoeding. Gebruik het deksel van een melk pet of ander reservoir en vul het met lekkere squash of iets dergelijks. Raken ze verslaafd aan het zoals je deed met de traktaties. Bied het eerst aan hen waar ze ooit zijn in de kooi, dan beginnen waardoor ze gekomen om de deur voor het. De babyvoeding dwingt de ratten om naast je hand zitten om te eten, omdat ze niet kunnen nemen en weglopen en verbergen.
  • Rat proof uw gekozen bonding locatie, een veilige plek waar je kunt beginnen met het onderwijzen van uw ratten te komen van hun kooi. De badkamer is goed omdat het klein en afgesloten, waardoor het veilig voor een rat als ze in paniek raken omdat ze niet overal kunnen gaan en zich bezeren of verdwalen. U wilt uw ratten, in hun kast (of in een reis-kooi), brengen naar deze locatie voor minstens een half uur tot een uur elke dag, zo niet meer. Er is niet zoiets als te veel tijd met je ratten.
  • Gooi een of twee oude dekens op de vloer. Een deken is een uitstekend hulpmiddel bij gebruik in het scheppen van een band. Ratten voelen zich meer comfortabel en hebben meer vertrouwen als ze worden verborgen. Zij zullen houden om te kunnen ingraven in de deken wanneer ze beginnen met het verkennen van de ruimte. Uw rat zal ook eerder bereid zijn te kruipen op je, verborgen onder de deken, dus leg de deken over je benen en schoot om te helpen stimuleren uw ratten om u te verkennen.
  • Breng uw ratten, nog in de kast (of in een reis-kooi), naar de badkamer en deed de deur dicht. Probeer alleen een nachtlampje verlichten de kamer te hebben. Ratten voelen zich beter in het donker. Door het zetten van uw ratten in een kalme, rustige, donkere kleine kamer met u, en het zijn rustige en niet-intrusieve aan hen, bent u met uw ratten dat je geen bedreiging vormen, en dat het zijn met u een gelukkig ervaring zijn. Je uiteindelijke doel is om de ratten te komen en verken de ruimte en uiteindelijk je, maar laat alles op uw ratten termen op het eerste. Laat ze het gevoel dat ze totale controle over de situatie. Dwing ze niet uit de kooi. De volgende stappen kan allemaal gebeuren in een dag, of het zou vele, vele maanden duren. Wees geduldig. Alleen beweeg je ratten naar de volgende stap als ze klaar zijn.
  • Stel kooi je ratten 'aan de ene kant van de kamer, open de deur van de kooi, en plaats een paar snoepjes op de vloer van zijn kooi, zorg ervoor dat uw ratten zie je dit doet, en dan gaan zitten aan de andere kant van de kamer. Je hebt ze verhuisd naar een nieuwe plek dus voor de eerste paar dagen kunnen ze te bang om de lekkernijen te eten. Geef ze de tijd.
  • Zodra uw ratten zal eten de traktaties bij u in de kamer, probeer het opnieuw, maar deze keer zitten halverwege tussen de kooi en de andere kant van de kamer.
  • Zodra uw ratten zijn bereid om de lekkernijen te eten met je halverwege weg, probeer het opnieuw, maar deze keer zitten vlak naast de kooi.
  • Zodra uw ratten comfortabel zal eten traktaties met u zit vlak naast de kooi, de kooi open deur, leg je hand in de kooi, en bied uw ratten sommige traktaties uit je hand. Proberen om ze om de traktaties net buiten hun kooi als je kunt eten. Hopelijk nu ze zijn gegroeid comfortabel met de nieuwe kamer.
  • Zodra uw ratten traktaties zal stelen van je hand en eten ze, ruilen de traktaties voor sommige squash babyvoeding te dwingen uw ratten om daar te blijven door je hand en eet het voedsel.
  • Zodra uw ratten de squash zullen eten uit je hand vrij, het zo maken dat ze moeten komen om de ingang van de kooi om de squash krijgen.
  • Zodra uw ratten naar de ingang van de kooi voor squash zal komen, het zo maken dat ze een stap buiten de kooi voor squash nemen.
  • Blijf dit doen, verder en verder weg van de kooi beweegt de squash tot je aan de andere kant van de kamer kunt zitten uit de kooi en krijg je ratten komen uit de kooi op je schoot op de squash eten.
  • Indien op enig moment de ratten alleen maar besluiten om uit te komen en de ruimte verkennen tijdens dit proces, laat hen zo vrij te doen. Heb bewegingen niet maken ten opzichte van hen, of probeer om hen te stoppen. Gewoon zitten rustig met de pompoen in de hand en laat ze ontdekken. Als ze naar je toe komen en eet het snoepje, laat ze. Als ze beginnen kruipen op je, laat ze doen zo vrij zonder enige bewegingen ten opzichte van hen. Je wilt jezelf helemaal niet bedreigend te maken.
  • Laat uw ratten terug naar hun kooi zo vaak als ze willen. Vergeet niet dat de kooi is hun veiligheidszone. U wilt dat uw ratten om veilig en in controle te voelen. Uiteindelijk uw ratten zullen moedig genoeg om te komen en te ontdekken wat en wie je bent geworden. Bemoei je er niet, zelfs als ze kruipen over je heen. Blijf stil en laat hen gebruik naar uw geur.
  • Vergeet niet om je ratten te bezoeken in hun huis gedurende de dag ook. Praat met hen en open de deur en leg je hand in de kooi voor hen te ruiken, misschien zelfs waardoor ze snel een aai over de bol. Je wilt dat ze worden blootgesteld aan u zo veel mogelijk. Zorg ervoor dat ze wakker zijn en weten dat je er voordat u ze aanraakt. Bieden alleen uw ratten behandelt nu als ze in de bonding gebied wel.
 5. 5
  Zodra uw ratten een bepaald niveau van comfort met u (schichtig nog vrij verkennen van je en bereid om te eten van je schoot) hebt bereikt, moet je beginnen met de interactie met hen.
  • Begin met korte huisdieren, ga dan naar ze even oppakken en zetten ze neer, dan eindelijk op het houden van hen en hen aaien.
  • Op het eerste, je ratten waarschijnlijk niet te worden opgetild of geaaid. Dit is natuurlijk als ze niet worden gebruikt om het. U moet voorzichtig dwingen deze "liefde" op ze in korte tussenpozen te laten zien dat dit een veilige en prachtige ervaring kan zijn. Bieden hen een traktatie elke keer dat je ze oppakt of huisdier hen als beloning.
  • Als je ratten niet zal laten u ze op te halen, moet je jouw moment plukken en hoek hen te doen. Ze echter hoek zo rustig en zo voorzichtig als je kunt. Je wilt niet dat ze laten zien dat wordt opgepikt is een enge ervaring. Nogmaals, zodra je ze in je hand hebt, bieden hen een snelle traktatie en zet ze rechts weer naar beneden.
  • Beginnen ze te dwingen om te verdragen wordt opgepikt en geaaid voor steeds langere tussenpozen naarmate de tijd verstrijkt. Ze zullen het niet leuk, maar je moet om ze er doorheen, zodat ze kunnen gebruiken om het te krijgen. Sommigen worstelen is oke en de verwachte, maar als de rat is gewoon freaking out en huilen, bewegen terug een stap naar snellere interacties.

Gedwongen socialisatie

 1. 1
  De bovenstaande methoden te betrekken waardoor de ratten te dicht bij u te zijn, in de hoop dat ze uiteindelijk veilig en nieuwsgierig zal voelen. Een andere methode is te dwingen de ratten om op je totdat ze niet meer bang. U kunt dit doen in aanvulling op of in plaats van de bonding methoden eerder beschreven.
 2. 2
  Opzetten kooi van je rat, zodat u gemakkelijk kunt hem grijpen. Hij moet nog een slaapgedeelte van een soort, maar zorg ervoor dat er geen waar in de kooi waar je hem niet kunt grijpen. U wilt de rat te denken dat het niet uitmaakt wat hij doet, hij kan niet weg van je.
 3. 3
  Zodra de kooi van je rat is ingesteld, kies een tijd elke dag en neem uw ​​rat eruit. De beste tijd om hem eruit te halen is in het midden van de dag waarop hij het meest moe. Neem je rat eruit en houd hem gedurende 20 minuten. Zorg ervoor dat deze tijd, want het is belangrijk dat je het voor ten minste 20 minuten te doen. Je hoeft niet om uw rat knijpen, niet hem te laten bewegen. Voel je vrij om hem te laten lopen door je handen of zelfs gaan tot aan je schouder. De enige regel is, is dat de rat moet blijven op je, je lichaam, en worden aangeraakt en behandeld door je gedurende 20 minuten. Dit kan zijn op je schouder, in uw schoot, in je shirt, zolang de rat blijft op je lichaam. In het begin zal je rat waarschijnlijk piepen en moeite hebben om weg te komen van je. Laat hem niet. Als je bang bent dat je rat je zou bijten bent, kon je handschoenen te dragen.
 4. 4
  Doe dit 20 minuten ritueel elke dag voor een paar weken. De theorie is dat een rat alleen kan blijven bang voor jullie zo lang en door dominerende hem als dit, maar hem niet kwetsen, zal hij tot u komen te accepteren.

Tips

 • Het gaat heel anders te zijn met elke rat je probeert om binding met. De tijd die het kost je rat om comfortabel met je wordt altijd variëren sterk, afhankelijk van de rat.
 • Vrouwelijke ratten en jonge ratten zullen meer wiggly zijn wanneer u probeert en hen te houden, vooral in het begin. Jonge ratten worden boordevol energie en gewoon graag spelen en rennen rond, vaak niet te willen om stil te zitten, te houden en geaaid en vrouwtjes blijven kittenish grootste deel van hun leven. Mannen, aan de andere kant, hebben de neiging om zacht uit als ze ouder worden en leren lief te worden geaaid. (Dit is de norm, al zijn er enkele meisjes die mellow geworden en een aantal jongens die kittenish kan blijven.)
 • In het algemeen worden alle ratten bang voor plotselinge bewegingen. De stiller en rustiger je kunt om hen heen blijven, hoe comfortabeler ze zullen voelen.
 • Voor de eerste dag, altijd laat uw nieuwe ratten alleen, zodat ze comfortabel met hun nieuwe huis kunnen worden.
 • Ratten kunnen voelen je stemming. Proberen om gelukkig te zijn, positief en rustig terwijl je met hen, en spreek tot hen in een gelukkige zachte stem.
 • Twee of meer ratten wil band met u sneller dan een enkele eenzame rat zou doen. Ratten moediger voelen in aantallen. En een unsocialized rat kan veel leren van het kijken naar een gesocialiseerd rat met u communiceren.
 • Kinderboerderij is een goede zaak, en je moet proberen om het te vaak te doen, zelfs als de rat is niet geïnteresseerd. De meeste mannen als ze ouder worden zullen leren lief geaaid als ze voortdurend worden blootgesteld aan het, en zelfs sommige meisjes zal leren om het ook mooi vinden.
 • Als een rat wordt wiebelen zijn staart als een worm, niet mee omgaan. Het zal je bijten. Dit is een teken van extreme stress of agressiviteit.
 • Als een rat is het maken van schurende geluiden met zijn tanden en zijn ogen zijn verbijsterend in en uit haar hoofd, houdt kinderboerderij het.
 • Dit kan moeilijk om te doen, afhankelijk van de rat te zijn, maar probeer nooit zet je rat naar beneden als hij / zij moeite om weg te komen. Als je dat doet, het leert hen dat worstelt is een goede zaak, omdat het hun vrijheid krijgt. Probeer in plaats daarvan te wachten tot je rat is rustig, al was het maar voor een seconde, en zet ze neer dan. Timing is cruciaal. Zorg ervoor dat het goed te doen als ze zijn rustig. Als je band meer met uw ratten en na verloop van tijd, dan kunt u eisen dat zij rustig voor langere en langere tijd te zijn voordat u ze neergezet.
 • Hoe meer tijd je kunt besteden met uw ratten elke dag, hoe sneller en dichter ze zullen band met jou.
 • Geduld. Geduld. Geduld. U moet uw ratten geven de tijd die ze nodig hebben om u vertrouwt. Je zou het niet vertrouwen Godzilla 's nachts, nu zou je?
 • Houd de kooi in een medium-traffic gebied van het huis, weg van luidruchtige toestellen, maar waar ze mensen op een vrij regelmatige basis zal zien.
 • Sommige dominante bokken zal nooit, nooit willen worden behandeld, maar zal zwerven als verhuurd om te spelen in een veilige omgeving.
 • Ratten die een zeer grote kooi hebben minder waarschijnlijk territoriale worden met andere ratten en mensen.
 • Mannelijke ratten die vrouwelijke ratten (zelfs in een aparte kooi) kunnen ruiken kan heel hyper en agressief geworden, met elkaar vechten en bijten.
 • Korte ontmoetingen zijn beter dan lange. Een rat die net tien keer per dag wordt gekieteld zal sneller zijn dan een rat die wordt gegrepen van de kooi en meegenomen naar een andere plek voor een uur per dag bedwing.
 • Straffen een rat of een huisdier nooit. Straf leert hen alleen dat je onvoorspelbaar bent.
 • Als een rat kreten wanneer u probeert op te tillen, laat het weg te krijgen en te herstellen. Probeer nooit een krijsend rat. Een rustige piepen is soms oke.

Waarschuwingen

 • Houd alle andere dieren uit de buurt van uw ratten tijdens het hechtingsproces als ze kunnen ertoe leiden dat uw ratten om meer angstig.
 • Sommige ratten zal een hand die het dragen van handschoenen bijten. Rubberen handschoenen verleiden vele ratten die al vriendelijk zijn, en ze kunnen schoon bijten door hen. Sommige ratten zal ook chomp een vinger die een pleister op het heeft, maar nooit een blote hand bijten.
 • Als het gaat om traktaties, er zeker van te weinig vet, weinig calorieën behandelt zoals Cheerios of gewoon gepofte rijst om uw ratten voorkomen dat zwaarlijvige gebruiken.
 • Als je bent doodsbang dat je rat je zou bijten, je kunt dragen handschoenen. Maar dit zal sterk effect hebben op uw vermogen om band met je rat.
 • Voordat je dicht bij je rat, maak absoluut zeker dat ze ziekte vrij - vooral wilde ratten kunnen dragen vaak een veelheid van ziekten. Een bezoek aan de dierenarts is niet zo duur, en bespaart u een reis naar het ziekenhuis.
 • Dit zal waarschijnlijk niet werken met wilde ratten. Wilde ratten mag nooit huisdieren, omdat ze niet werden gefokt voor temperament. Zelfs pups die zijn hybride, die volledig in gevangenschap zijn gerezen, hebben meer kans om zijn vervelende bijters.
 • Raak ratten met vuile handen. Vuile handen kan zout smaken en lekker naar de vriendelijkste rat, en als ze zijn gewend om handed traktaties ze kan heel goed fout uw zoute vinger naar voedsel!