Wki

Hoe maak je een ontvoering of gijzeling overleven

Een minuut je krijgt in je auto om te gaan werken, en de volgende je bent gebonden en gekneveld in de achterkant van een rijdende bestelwagen. Voor de meeste mensen worden ontvoerd of gegijzeld is een angstaanjagende ervaring. En het gebeurt dat snel. Soms zo snel dat je niet eens proberen om uw ontvoerder (s) te ontsnappen. Gelukkig zijn de meeste ontvoering slachtoffers ongedeerd vrijgelaten, de meeste vrij snel. Vergis je niet, hoewel: elke ontvoering kan draaien dodelijk, en of het slachtoffer overleeft hangt grotendeels af van beslissingen die hij of zij maakt, terwijl in gevangenschap.

Stappen

Hoe maak je een ontvoering of gijzeling overleven. Probeer na te gaan waarom u zijn ontvoerd.
Hoe maak je een ontvoering of gijzeling overleven. Probeer na te gaan waarom u zijn ontvoerd.
 1. 1
  Poging om de ontvoering te verijdelen. Als u de eerste ontvoering poging kan ontsnappen, je beproeving eindigt daar. Echter, de eerste paar minuten van een gijzeling situatie of een ontvoering zijn het gevaarlijkst, en ze worden meer gevaarlijk als je weerstand. Hoewel in veel gevallen, de mogelijkheid van onmiddellijke escape opweegt tegen het gevaar van resistentie zijn er momenten (als er meerdere gewapende aanvallers bijvoorbeeld) wanneer ontsnappen is niet realistisch en dus niet het risico waard. Rationeel denken en zijn coöperatie in dit soort situaties. De eerste paar minuten zijn vaak de beste tijd om te weerstaan ​​omdat er waarschijnlijk mensen om je heen, afhankelijk van waar je bent. Als dit het geval is en er zijn anderen om je heen, dit is de beste tijd om terug te vechten op een manier die anderen 'aandacht zal krijgen en misschien bieden u hun hulp. Nadat ze hebben u waar ze willen dat je (in een auto of dergelijke) zullen er hoogstwaarschijnlijk niemand die kan reageren op uw verzoeken voor redding.
 2. 2
  Herwinnen uw kalmte. Uw adrenaline zal pompen, zal uw hart worden stampende, en u zal worden doodsbang. Kalmeer. Hoe eerder u uw kalmte te herwinnen hoe beter je zal onmiddellijk en op de lange termijn zijn.
 3. 3
  Te letten. Vanaf het begin, moet je proberen om te observeren en te onthouden zoveel mogelijk in om u te helpen een ontsnapping te plannen, te voorspellen volgende zet van je ontvoerder, of geven informatie aan de politie te helpen bij een reddings-of om te helpen begrijpen en veroordelen de ontvoerder. Je mag niet in staat zijn om je ogen te gebruiken - je kan worden geblinddoekt, maar je kunt nog steeds informatie te verzamelen met je zintuigen van het gehoor, gevoel en reuk.
  • Observeer uw ontvoerder (s):
   • Hoeveel zijn er?
   • Zijn ze gewapend? Zo ja, met wat?
   • Zijn ze in goede lichamelijke conditie?
   • Hoe zien ze eruit en / of het geluid uit? Hoe oud zijn ze?
   • Doen ze lijken goed voorbereid?
   • Wat zijn hun emotionele toestand?
  • Controleer de omgeving:
   • Waar ga je genomen? Visualiseer de route de ontvoerders te nemen. Noteer wendingen, stops, en variaties in snelheid. Proberen om de hoeveelheid tijd te meten tussen points.Try tellen tussen elke beurt, bv 128 links, 12 rechts. Als u bekend zijn met de omgeving kunt u dit geven u een voordeel.
   • Waar ga je gehouden? Neem in zo veel mogelijk details over uw omgeving. Waar zijn de uitgangen? Zijn er camera's in de plaats, een slot op de deur, of andere veiligheidsmaatregelen? Zijn er obstakels, zoals een grote bank? Probeer te achterhalen waar je bent, en informatie die nuttig kan zijn als u besluit om te ontsnappen verzamelen.
  • Observeer jezelf:
   • Ben je gewond of gewond?
   • Hoe bent u gebonden of anderszins arbeidsongeschikt? Hoeveel bewegingsvrijheid hebt u?
 4. 4
  Probeer na te gaan waarom u zijn ontvoerd. Er zijn diverse motivaties voor ontvoering, van aanranding tot losgeld eisen aan politieke invloed. Hoe je omgaat met je ontvoerders, en of u een ontsnapping te riskeren, moet afhangen althans gedeeltelijk op de motivatie van uw ontvoerders '. Als ze zijn bedrijf u voor losgeld of om de vrijlating van gevangenen te onderhandelen, bent u waarschijnlijk veel meer waard om ze levend dan dood. Als u al gevangen genomen door een seriemoordenaar of seksuele roofdier, echter, of als je hebt ontvoerd als vergelding voor een aantal politieke of militaire actie, je ontvoerder waarschijnlijk van plan om je te doden. Uw beslissing of en wanneer aan een ontsnappingspoging moet worden gemaakt op basis van deze informatie.
 5. 5
  Houd een survival attitude. Wees positief. Vergeet niet, de meeste ontvoering slachtoffers overleven - de kansen zijn met u. Dat gezegd hebbende, moet je jezelf voor te bereiden op een lange gevangenschap. Sommige gijzelaars werden aangehouden voor jaren, maar ze hielden een positieve houding, speelden hun kaarten goed, en werden uiteindelijk vrijgelaten. Neem het een dag tegelijk.
 6. 6
  Zet uw Captor op hun gemak. Wees kalm. Samenwerken (binnen reden) met je gijzelnemer. Niet bedreigingen of gewelddadig worden, en niet proberen te ontsnappen, tenzij de tijd rijp is (zie hieronder).
 7. 7
  Houd uw waardigheid. Het is over het algemeen psychologisch moeilijker voor een persoon om te doden, verkrachten, of anderszins schadelijk zijn een gevangene als de gevangene blijft "de mens" in de ogen van de veroveraar's. Niet kruipen, smeken, of worden hysterisch. Probeer ook niet te huilen. Niet daag je ontvoerder, maar laat hem / haar dat je respect waardig zijn.
 8. 8
  Poging tot een verstandhouding met je ontvoerder vestigen. Als je een soort van band kan opbouwen met je ontvoerder, hij / zij zal in het algemeen meer terughoudend om je kwaad.
  • Als uw ontvoerder lijdt aan een vorm van paranoïde psychose, is het best dat je lijkt niet bedreigend, maar ook voorkomen dat iets dat zou kunnen worden opgevat als manipulatie (zoals een poging om hen bevriend) doen, als individuen ervaren paranoïde wanen u waarschijnlijk zal aannemen zijn nog een ander persoon samenzwering tegen hen. Als ze voelen dat ze controle verliezen, kunnen zij met een gewelddadige uitbarsting reageren. Probeer niet om hen te overtuigen dat hun waanideeën ongegrond zijn, omdat ze woedend kunnen worden, en hoe dan ook het is onwaarschijnlijk dat ze zullen je geloven (vanuit hun perspectief, hun waanideeën maken perfect gevoel en lijken de werkelijkheid).
 9. 9
  Vermijd beledigen uw ontvoerder of praten over potentieel gevoelige onderwerpen. U denkt misschien dat je ontvoerder is een zielig, walgelijk persoon. Terwijl gevangenen in films soms wegkomen met te zeggen zulke dingen, moet je deze gedachten voor jezelf houden. Bovendien, zoals in de meeste gesprekken met mensen die je niet kent, de politiek is een goed onderwerp om weg te blijven uit, vooral als je wordt vastgehouden door terroristen of gijzelnemers die politiek gemotiveerd zijn.
 10. 10
  Wees een goede luisteraar. Schelen wat je ontvoerder te zeggen heeft. Maak hem niet betuttelen, maar zijn empathisch, en hij zal voelen zich meer comfortabel om je heen en meer welwillende naar u toe. Een goede luisteraar kan ook helpen u informatie die nuttig zou zijn voor een ontsnapping te verzamelen of om te helpen de politie te arresteren de ontvoerder nadat je bevrijd bent.
  • Beroep op uw Captor familie gevoel. Als je kinderen hebt en je Captor heeft ook kinderen, heb je een sterke band al op zijn plaats. Uw ontvoerder kan waarschijnlijk "zet zich in je schoenen," het realiseren van de impact zijn ontvoering of de dood zou hebben op zijn familie. Als je foto's van je familie bij je hebt, overweeg tonen van een of meer naar uw ontvoerders als het onderwerp ter sprake komt.
 11. 11
  Proberen te communiceren met andere gevangenen. Als u bij andere gevangenen, praat met ze zoveel is veilig mogelijk. Als je kijkt naar elkaar en hebben anderen om mee te praten, zal uw gevangenis zijn gemakkelijker te hanteren. U kunt ook in staat om een ​​effectieve ontsnapping samen plannen. Afhankelijk van de situatie, kan uw communicatie moeten zijn geheime, en als je aangehouden voor een lange tijd kunt u codes en signalen te ontwikkelen.
 12. 12
  Bijhouden van de tijd, en proberen patronen te onderscheiden. Het bijhouden van de tijd kan u helpen routines die zal toelaten om je waardigheid en je geestelijke gezondheid te behouden vestigen. Het kan ook helpen om een ​​ontsnapping te plannen en uit te voeren als je kan detecteren patronen van wanneer uw ontvoerder komt en gaat en hoe lang hij weg is. Als er geen klokken beschikbaar, moet u een bewuste poging om de tijd bij te houden. Als je kunt zien zonlicht, zal het vrij gemakkelijk, maar anders kun je luisteren naar veranderingen in de activiteit buiten, noteer verschillen in bewustzijn niveau van je ontvoerder, probeer verschillende voedsel geuren te detecteren, of kijk naar andere aanwijzingen.
 13. 13
  Blijf mentaal actief. Denk na over wat je gaat doen als je terug naar huis. Gesprekken te voeren in je hoofd met vrienden en geliefden. Deze dingen bewust, en je zal niet gek - u zult worden het houden van jezelf gezond. Gevangenschap kan saai en geestdodend. Het is belangrijk uitdaging je geest, zodat u kunt gezond blijven, maar ook zodat u kunt rationeel te denken over ontsnappen. Doe wiskundige problemen, denk aan puzzels, probeer gedichten die je kent reciteren, doen wat je kunt om jezelf bezig en mentaal scherp te houden.
 14. 14
  Blijf lichamelijk actief zijn kan het moeilijk zijn om te blijven in vorm in gevangenschap, vooral als je terughoudend bent, maar het is belangrijk om dit te doen. Als je in een goede fysieke conditie kan helpen bij je ontsnapping en houden je in een goed humeur tijdens uw gevangenschap. Oefening, zelfs als het gewoon doen jumping jacks, of zelfs duwen je handen tegen elkaar of uitrekken.
 15. 15
  Vraag voor kleine gunsten als je geregeld in voor een lange gevangenschap, geleidelijk aan te vragen voor kleine accommodaties. Aanvragen zwaardere deken, bijvoorbeeld, of een krant. Houd verzoeken klein, althans in het begin, en ruimte te ver uit elkaar. U kunt uw gevangenschap comfortabeler te maken en maak je meer mensen naar uw ontvoerders.
 16. 16
  Mengen in. Als u worden gehouden met andere gevangenen, hoef je niet wilt opvallen, zeker niet als een onruststoker.
 17. 17
  Kijk uit voor waarschuwingsborden. Als uw ontvoerders besluiten om je te doden, moet je zo snel mogelijk weten, zodat u kunt een ontsnapping te plannen. Als ze plotseling stoppen voeden je, als ze behandelen je harder (ontmenselijken u), als ze plotseling lijken wanhopig of bang, of indien andere gijzelaars worden vrijgelaten, maar je ontvoerders lijken niet van plan om u los, klaar om te maken uw beste zet.
 18. 18
  Probeer te ontsnappen alleen als de tijd rijp is. Wanneer is het juiste moment om te ontsnappen? Soms is het veiligst om gewoon te wachten om bevrijd te worden of gered. Echter, als de perfecte situatie presenteert zich - als u een solide plan en zijn bijna zeker dat je succes kan ontsnappen - je moet profiteren van de gelegenheid. Je moet ook proberen te ontsnappen, zelfs als je kansen zijn niet goed, als je er redelijk zeker van dat uw ontvoerders gaan je vermoorden.
 19. 19
  Blijf uit de weg als er een reddingspoging wordt gemaakt. Hooray - de cavalerie is hier! Voordat je te enthousiast, in gedachten houden dat afgezien van de eerste paar minuten van een ontvoering, de reddingspoging is de meest gevaarlijke tijd in een gijzeling. Uw ontvoerders kan wanhopig worden en proberen om u te gebruiken als een schild, of ze kunnen gewoon besluiten om gijzelaars te doden. Zelfs als uw ontvoerders worden genomen door verrassing, kon je worden gedood door de acties van de politie of militairen, kan die explosieven en zware vuurkracht te gebruiken om een ​​gebouw binnen te gaan. Wanneer een reddingspoging voordoet, proberen te verbergen van je ontvoerders, indien mogelijk. Laag blijven, en je hoofd te beschermen met je handen, of proberen om achter een soort van beschermende barrière (onder een bureau of tafel, bijvoorbeeld, of in een badkuip) te krijgen. Heb plotselinge bewegingen niet maken wanneer gewapende redders barstte inch
 20. 20
  Volg de instructies van de redders 'zorgvuldig. Uw redders zullen zijn op de rand, en zullen ze waarschijnlijk eerst schieten en dan vragen stellen. Volg alle commando's ze geven. Als ze iedereen vertellen te gaan liggen op de grond of zetten hun handen op hun hoofd, bijvoorbeeld, doe het. Uw redders kan je zelfs tegenhouden met kabelbinders of handboeien, terwijl ze onderscheiden wie zijn gijzelaars en wie zijn de ontvoerders. Blijf kalm en zet redders op hun gemak.

Tips

 • Als je ontsnappen, contact opnemen met de politie en beschrijven precies wat uw ontvoerders leek. Ze kunnen, in de toekomst, betrapt!
 • Als je in een boomstam, proberen te ontsnappen. Als je niet kunt krijgen, uitrukken of schoppen door het paneel leidt tot de remlichten, en schop de lichten uit. U kunt dan steek je arm uit en waarschuwt automobilisten dat je binnen bent. Als je niet kan duwen de lichten uit, althans Koppel de draden zodat politie hebben meer kans om de auto te stoppen. Bovendien, schreeuwen om hulp en pond op het kofferdeksel wanneer het voertuig stopt of langzaam reist. Probeer om een ​​goede kijk te krijgen op je omgeving te vinden waar je bent.
 • Vergeet niet om samen te werken en inleven in uw ontvoerders, maar alleen binnen reden. In lange periodes van gevangenschap, kunnen gevangenen ontwikkelen wat bekend staat als het syndroom van Stockholm, waarin ze beginnen te identificeren met hun ontvoerders, soms tot het punt van het helpen van hun ontvoerders misdaden plegen of te ontsnappen rechtvaardigheid.
 • Doe wat je moet doen om in leven te blijven.
 • Vermijd worstelen als je tegengehouden. Het is een goed idee om uw obligaties discreet testen, maar niet te veel moeite of je zelf zou kunnen verwonden.
 • Als je gedwongen in een auto, open de deur en stap uit als je kunt. Als je niet kunt krijgen uit het voertuig, probeer jam iets in het contactslot cilinder voordat de ontvoerder voegt de sleutel in het contactslot, of trek de sleutel uit het contactslot en jam iets inch Een knop van je kleren, een stuk van metaal, kan een stok, of de kauwgom in je mond al effectief voorkomen dat de ontvoerder van het plaatsen van de sleutel en het starten van het voertuig.
 • Wees beleefd tegen uw ontvoerders. Ook al heb je misschien niet het gevoel dat ze te laten zien respect, kunnen zij op hun beurt, tonen respect voor je.
 • Als je een vreemdeling in een vijandig land, of als je tijdens oorlogstijd, rekening houden met de gevolgen van een ontsnapping. Voor een ding, als mensen zullen je niet helpen of, erger nog, als ze waarschijnlijk uw ontvoerders te helpen, ben je waarschijnlijk beter af niet een poging om te ontsnappen. Er is ook de mogelijkheid, met name tijdens een actief conflict, dat je veiliger bent waar je bent dan je zou zijn als je ontsnapt. Weeg uw besluit zorgvuldig, omdat het krijgen van uit de buurt van uw ontvoerders kan slechts het begin van uw beproeving zijn.
 • Eten wat je krijgt en vermijd klagen ten koste van alles.
 • Vergeet niet de bochten dat de ontvoerders te nemen en de dingen die je hoort op de manier zoals meeuwen of pneumatische boren.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig praten met andere gevangenen, in het bijzonder over het ontsnappen of over gerubriceerde informatie die u kan hebben. Een medegevangene kan je verraden om de gunst van de ontvoerders, of een van de "gevangenen" in feite een spion voor je ontvoerders zijn hof.
 • Houd in gedachten dat als je heroverde na een eerste ontsnappingspoging bent, zult u zeer waarschijnlijk niet nog een kans om te ontsnappen - maak je ontsnapping tellen.
 • Wees voorzichtig met wat je ontvoerders vertellen. Als ze houden je voor losgeld of voor politieke zekerheden, is het meestal het beste als ze denken dat je rijk of belangrijk bent, zelfs als je niet. Als ze ontvoerd je om je te vermoorden als vergelding voor sommige politieke actie, maar u wilt lijken erg onbelangrijk en niet betrokken, zelfs als je niet. Het is erg belangrijk om uw motivaties ontvoerders 'te bepalen, zodat u kunt bepalen wat ze te vertellen, en wat niet te doen.
 • Probeer niet om een ​​blinddoek te verwijderen, en probeer niet af te nemen van een masker, hetzij uit uzelf of uit een ontvoerder. Als de ontvoerder niet wil dat je om hem / haar te zien, zou het een goed teken te zijn: hij / zij voornemens is aan het loslaten en wil niet dat je in staat zijn om hem te identificeren. Maar als je dan ziet hem / haar, hij / zij kan besluiten om je te doden, omdat je hem / haar kan identificeren.
 • Verwacht er niet opstaan. Een positieve houding is belangrijk, maar als je opgewonden en krijgen dan in de steek gelaten, zal het moeilijk om positief te blijven zijn. Als uw ontvoerders beginnen te praten over uw vrijlating, neem het met een korreltje zout. Niet stel jezelf te worden in de steek gelaten.
 • Je aanvaller zal waarschijnlijk heel gek als je terug te vechten, zeker als je hem / haar letsel veroorzaken. Alleen gewelddadig worden als je denkt dat je een goede kans om te ontsnappen, en dan niet in het bezit terug wanneer u probeert uw aanvaller verwonden - zo wreed en krachtig mogelijk. Het is absoluut noodzakelijk als je eenmaal je stun ontsnappen of onbekwaam de ontvoerder, want als je heroverde bent zal hij / zij zijn / haar woede te nemen op je.