Wki

Hoe maak je een ohmmeter gebruiken

Een ohmmeter is een elektronisch apparaat dat weerstand meet in een elektronische component of circuit. Het bestaat uit een geregeerd schaal indicator naald of digitale display, een bereikschakelaar en twee probes. Dit artikel zal de basiswerking van een uit te leggen.

Stappen

Hoe maak je een ohmmeter gebruiken. Volledig te onderbreken en / of schakel alle stroom naar het circuit u test.
Hoe maak je een ohmmeter gebruiken. Volledig te onderbreken en / of schakel alle stroom naar het circuit u test.
 1. 1
  Volledig te onderbreken en / of schakel alle stroom naar het circuit u test. Je moet een volledig dode draad of circuit hebben om de nauwkeurigheid in de meting, evenals uw eigen veiligheid te garanderen. Uw ohmmeter levert de spanning en stroom voor uw circuit dus GEEN andere kracht noodzakelijk is. Als de instructies voor onze Blue Point volt / ohmmeter toestand, het testen van een elektrische schakeling kan "schade aan de meter, circuit veroorzaakt, en * u *."
 2. 2
  Selecteer een ohmmeter geschikt is voor uw project. Analoge ohmmeters zijn erg basic en goedkoop, en meestal variëren van 0-10 tot 0-10.000 ohm, kunnen digitale apparaten hebben soortgelijke reeksen of "auto-range", het lezen van de weerstand van uw apparaat of circuit en het automatisch selecteren van het juiste bereik.
 3. 3
  Controleer de ohmmeter om te zien of het heeft een batterij. Als je net gekocht een ohmmeter, kan de batterij zijn gekomen vooraf geïnstalleerd op uw apparaat, of apart verpakt met instructies voor de installatie van het.
 4. 4
  Sluit uw meetsnoeren in de aansluitingen op de meter. Voor multi-functionele meters, ziet u een "gemeenschappelijke", of negatieve stekker, en een "positieve" plug. Deze kunnen ook worden gekleurd rood (+) en zwarte (-).
 5. 5
  Nul uw meter als deze is uitgerust met een nul wijzerplaat. Merk op dat de schaal leest in de omgekeerde richting van de meeste conventionele meetlatten, dat wil zeggen minder weerstand naar rechts, en meer weerstand naar links. Nul weerstand geboden bij uw sondes rechtstreeks verbonden zijn met elkaar, en u kunt dit aanpassen door ze aan elkaar en het draaien van de "aanpassing" draaien tot de naald op de weegschaal op nul ohm.
 6. 6
  Kies het circuit of elektrische apparaat dat u wilt testen. Voor de praktijk, kunt u bijna alles die elektriciteit geleidt, uit een stuk aluminium folie om een ​​potlood teken op een vel papier te gebruiken. Om een ​​idee van de nauwkeurigheid van uw metingen te krijgen, koop een paar verschillende weerstanden bij elektronicawinkels, of een ander apparaat met een bekende weerstand waarde.
 7. 7
  Raak een probe aan een uiteinde van een keten, de andere aan de andere kant, en let op de lezing van het instrument. Als je een 1000 ohm weerstand gekocht, kunt u een sonde plaatst op elke geleider op de weerstand, en selecteer de 1000 of 10.000 ohm bereik, lees dan de meter om te zien of het inderdaad leest 1000 ohm.
 8. 8
  Isoleer componenten in een bedrade elektrische circuit hen individueel testen. Als u dit leest de ohm op een weerstand in een printplaat, moet u unsolder of losmaken van de weerstand om te verzekeren dat u niet krijgen van een valse lezen via een ander pad in het circuit.
 9. 9
  Lees de weerstand van een run van draad of een tak van een circuit om te zien of er een korte of openlijke breuk in het circuit. Als je 'oneindig ohm "gelezen, er is geen pad voor de elektrische stroom te volgen, en in eenvoudige termen, dit suggereert een verbrande out component ergens in het circuit, of een gebroken dirigent. Omdat veel circuits bevatten "gate" apparaten (transistoren of halfgeleiders), diodes en condensatoren, maar je kan niet lezen continuïteit, zelfs wanneer het volledige circuit intact is, wat het moeilijk maakt om complete circuits te testen met slechts een ohmmeter.
 10. 10
  Schakel de ohmmeter uit wanneer deze niet in gebruik is. Af en toe de meetsnoeren wordt kortgesloten terwijl het apparaat is opgeslagen te worden, dat de accu ontlaadt.

Tips

 • Als u belegt in een ohmmeter voor algemeen gebruik, koop een goede kwaliteit "multimeter" (multi-tester), die andere elektrische waarden zoals spanning en stroomsterkte kan testen.
 • Probeer een verschillende experimenten met elektrische geleidbaarheid. Teken een lijn op een vel papier met een grafiet potlood, en raak de sondes aan elk uiteinde, moet u het doet, inderdaad, geleiden een elektrische stroom.
 • Het is goed om te weten dat, hoewel een weerstand zegt dat het 1000 ohm het wel uit de voeten met maximaal 150 ohm beide manier. Kleinere weerstanden zal af zijn door kleinere hoeveelheden, grotere door grotere hoeveelheden.
 • Om het bereik van uw ohmmeter leren, koop een verscheidenheid van verschillende weerstanden en test elk volgens zijn opgegeven weerstand.
 • Vertrouwd te raken met elektrische en elektronische terminologie en printplaat schema, evenals het lezen van schema (of bedrading) diagrammen.

Waarschuwingen

 • Bij het testen van een elektronisch circuit, zorg dan dat deze niet leven. Dit betekent dat de stekker, 'en ontladen van eventuele condensatoren in het circuit. Televisies en andere elektronica met beeldbuizen en magnetrons kunnen condensatoren opgeladen met duizenden volts, zelfs wanneer losgekoppeld hebt. Dergelijke artikelen zijn dodelijk gevaarlijk en moeten professioneel worden behandeld.

Dingen die je nodig hebt

 • Ohmmeter.
 • Monster geleiders of weerstanden om te oefenen met.