Wki

Hoe maak je een no dig tuin te creëren

Weg met onkruid-besmette gebieden op de gemakkelijke manier. Maak nieuwe bloem / veggie bedden in gebieden met een slechte bodem door opbouw daarvan. U kunt zelfs wieden of zode verwijdering overslaan. Geen Graven!

Stappen

Hoe maak je een no dig tuin te creëren. Sla uw kranten, waaronder lokale en vrije pers papieren, die je recyclen.
Hoe maak je een no dig tuin te creëren. Sla uw kranten, waaronder lokale en vrije pers papieren, die je recyclen.
 1. 1
  Bouwen van een verhoogd bed eerste, als u dat wenst. U kunt ook uw bed later af te maken, als je dat liever.
 2. 2
  Sla uw kranten, waaronder lokale en vrije pers papieren, die je recyclen. Gebruik niet de glanzende, gekleurde, reclamefolders, gewoon krantenpapier. Gebruik papieren van je buurman, ook.
  • Een andere optie voor de onderste laag karton, zoals getoond in de foto. Gebruik gewoon, bruin karton. Een beetje druk is ok, maar vermijd glanzende of glanzende dingen. Het is meestal geplastificeerd. Ook verwijdert tape, nietjes, en zelfklevende etiketten. U kunt de kartonnen eerste bevochtigen of gewoon laten krijgen regende op.
 3. 3
  Krijg genoeg mulch van uw lokale kinderdagverblijf (kleur / textuur naar uw wens) om het gebied te dekken tot een diepte van drie centimeter.
  • Als je niet de zorg over het uiterlijk van uw mulch, verzamel bladeren in de herfst en die te gebruiken. Zij zullen geleidelijk afbreken en voeden de bodem eronder, en terwijl ze dat doen, zullen ze houden vocht in en onkruid in toom.
 4. 4
  Tempo uit het gebied dat u wilt converteren. U wordt met betrekking tot deze ruimte met karton of natte krant drie of vier vellen dik met een paar centimeter overlappen all round. Hier krijg je een ruw idee van hoeveel u zal vereisen. Dit is geen rocket science.
 5. 5
  Nauw maaien of snijden het gebied in voorbereiding, waardoor alles op de grond liggen. Een schoffel is een andere optie. Indien u dat wenst, scatter "bloed en botten" of een goede multi-voeding in poedervorm of korrelvorm.
 6. 6
  Water het gebied goed, of laat de volgende regenbui het werk doen. Een no-dig tuin kan behouden water eronder vrij goed, maar het kan ook de neiging om water veroorzaken vandoor, vooral terwijl het wordt steeds gevestigd.
 7. 7
  Vul een kruiwagen of een andere container met kranten en bedek ze met water.
 8. 8
  Open de natte kranten en lagen ze op de grond drie of vier vellen dik, overlappen een paar centimeter aan de randen. Als de ondergrond oneffen is, gebruiken meer papier.
  • Verspreid dik genoeg is, zal het papier en ander materiaal licht te blokkeren om wat onkruid of zode u bedekken met het. Wat je op de top van het papier wordt het papier houdt, verberg het papier uit het zicht, en maak iets nieuws die groeit op de top veel gemakkelijker te trekken.
  • Bepaalde onkruiden, zoals Bermuda gras, niet bijzonder goed reageren op verstikking en lijken te komen door middel van zo ongeveer alles. Als je krant voor dergelijke onkruid proberen, gebruik extra en zorg ervoor dat de gewraakte onkruid blijven begraven aan alle zijden ten minste twee jaar.
 9. 9
  Voeg een beplanting laag of lagen. Spreid een dikke laag van afgewerkte compost. Deze stap is optioneel, maar het zal u toelaten om sneller en hoger te planten, in plaats van via de krant. Deze optie werkt goed met een verhoogd bed, als je ervoor kiest om er een te bouwen.
  • Wormenkeutels en gecomposteerde mest herbivoor (konijn, koe, paard) kan ook worden gemengd met deze laag als je ze hebt.
 10. 10
  Spreid de mulch. Een dikke laag zal de krant te houden als je niet zet een beplanting laag bovenop. In ieder geval, mulch helpt bevatten het vocht in je bed, houdt het onkruid naar beneden, en geven een afgewerkt uiterlijk.
 11. 11
  Afwerking van de randen, als je niet een verhoogd bed eerst op te bouwen. Hoe u klaar bent met de randen is uw keuze. U kunt gebruik maken van grote rotsen, betonblokken of houten randen, afhankelijk van welke materialen beschikbaar zijn en wat kijk je wilt het bed te hebben.
 12. 12
  Wachten negen tot tien maanden (als je een beplanting laag niet toe) en vervolgens gaten door de mulch / papier en beginnen met het planten. Als u een beplanting laag van ten minste 12 centimeter in een verhoogd bed toegevoegd, niet doorboren de krant te planten. Gewoon plant op de top van het. De krant zal uiteindelijk breken, maar tegen die tijd je bed te worden vastgesteld.

Tips

 • Voor ideeën van andere lagen die u kunt toevoegen aan een no-dig tuin, kijk omhoog "lasagna" tuinieren.
 • U kunt de wachttijd overslaan door het leggen van grond of compost uit uw plaatselijke kwekerij op het papier en het zetten van de mulch op de grond.
 • De meeste kranten deze dagen gebruiken soja-inkt voor afdrukken in kleur, die niet schadelijk zijn voor planten. Toch kan de plaatselijke krant te gebruiken op basis van aardolie gekleurde inkt, dat is giftig, dus wilt u misschien krant voorkomen met kleuren inkt.
 • Vele combinaties en verhoudingen zal werken, dus wees niet te opgehangen op exacte formules. Probeer in plaats daarvan naar materialen die u hebt rond gebruikt of kunnen gemakkelijk en goedkoop te verkrijgen.
 • Als je genoeg tijd om te wachten, dan kunt u uw compostering doen in zijn plaats. Zette de kranten, verspreiding plantaardig materiaal (zoals getrokken onkruid die nog niet zijn gegaan naar zaad, grasmaaisel, en gevallen bladeren) in zo dik een laag als u wilt, hou het een beetje vochtig, en laat het daar ontleden waar jullie zullen planten. Dit heet blad composteren en het is vergelijkbaar met hoe compostering werkt niveau, zoals bladeren vallen en onkruiden afsterven. U kunt doorgaan met het toevoegen van biologisch afbreekbare materialen zoals mulch aan de top als je het gebied tuin.
 • Als je wormen, mieren of andere graven wezens rond, zullen ze helpen verspreiden de organische stof die u toevoegt in de bovenste lagen van de bodem.
 • Plan paden naast uw bed, zodat u kunt voorkomen dat het lopen in het. Lopen op grond comprimeert, wat niet wenselijk is in planten gebieden. Bij het maken van een bed dat je zal moeten regelmatig onderhouden, zoals een plantaardige bed, gebruik je bereik te bepalen hoe groot het te maken. Vier poten is een goede breedte als je toegang tot alle kanten hebben.

Waarschuwingen

 • Gebruik NOOIT hond, kat, of menselijke uitwerpselen in uw tuin bedden. Deze bevatten ziekteverwekkers die kunnen leven voor een lange tijd, zelfs in een composthoop. En gebruik alleen eerder gecomposteerd koe of paardenmest. In tegenstelling tot een composthoop, zal deze methode niet bereiken de temperaturen nodig zijn om alle bacteriën te doden in de mest.