Wki

Hoe maak je een lopende bamboe planten

Bamboe kan mooi zijn en productief. De meeste bamboes een lange tijd te krijgen vastgesteld, en zijn onmogelijk te bewegen zonder het tenietdoen van de vooruitgang die zij in hun vorige locatie zou hebben gemaakt. Hier zijn de stappen in de richting van het planten van een lopende soort van bamboe, waar en hoe het zal de meeste kans hebben om te gedijen.

Stappen

Hoe maak je een lopende bamboe planten. Identificeer de bamboe die u wilt planten.
Hoe maak je een lopende bamboe planten. Identificeer de bamboe die u wilt planten.
 1. 1
  Identificeer de bamboe die u wilt planten. Als u nog niet hebt gekozen, ga dan naar uw lokale tuinieren slaan om te zien wat het beste zou groeien waar je woont. Als u een niet geïdentificeerde bamboe ontvangen van een vriend, vraag bamboe-vriendelijke kwekerijen of online nieuwsgroepen voor hulp bij het identificeren van het.
 2. 2
  Leer de eisen en wensen voor de bamboesoorten u van plan bent om te planten. Bamboe hebben een breed scala aan temperaturen en zon eisen. Sommige zijn meer of minder tolerant van droogte of water verzadigde condities. Het kennen van de behoeften van uw installatie is cruciaal voor uw succes in het kweken van het.
 3. 3
  Denk aan de waterbehoefte van de bamboe. Bamboes meestal graag zoveel water als een gezond gazon. Sommige, zoals de reusachtige soort, hebben behoefte aan een beetje meer. Het zal het onderhoud een stuk gemakkelijker als je je bamboe buurt van de rand van een beek, of op een plaats waar het water wordt al behandeld. Merk echter op dat bamboes niet kan verdragen wordt drassig gehouden. Ze zullen niet groeien in het moeras of andere verzadigde gebieden. Het ideaal is om een ​​hoge drainage bodem met regelmatig water hebben.
 4. 4
  Beschouw het zonlicht behoeften van uw bamboe. Bijna alle bamboes groeien in de halfschaduw, maar de grootste bamboes wordt belemmerd door een gebrek aan volle zon. Andere bamboes kunnen beschadigd raken en belemmerd door te veel zon. De zon voorkeur van bamboe wordt meestal beoordeeld op een schaal 1 tot 5 waarbij 1 staat vol schaduw en 5 is volle zon.
 5. 5
  Denk aan de ruimte eisen van uw bamboe. Hardlopen (leptomorph of monopodiaal) bamboes hebben veel ruimte. Het ideaal is om een ​​gebied zo groot rond als de plant groeit typische hoogte hebben. Voor sommige rassen, zou dit 400 vierkante meter van de grond! Echter, de grote houten bamboe in een meter pleinen op de luchthaven van San Francisco laat zien dat je kunt hebben goede resultaten met veel minder. Maar om te helpen de bamboe echt gedijen, probeer 4 vierkante meter grond voor kleine lopen bamboe, en 10 vierkante meter te vinden voor het grootste lopende bamboes.
 6. 6
  Beslissen of de bamboe moet ingedamd worden. Hardlopen bamboes kan invasief, vooral in warme of vochtige klimaten. Tenzij je een groot gebied dat je wilt dat het uit te groeien tot, zie de Google op "Hoe de verspreiding van Bamboo Controle".
 7. 7
  Voordat u deze te starten (of een ander) graven project, call 811, een nieuwe, federaal mandaat nationale "oproep voordat je graven" nummer. 811 is gemaakt om mensen te helpen te beschermen tegen onbedoeld raken van ondergrondse nutsleidingen tijdens het werken aan het graven projecten.
 8. 8
  Bereid de bodem. Het is veel moeilijker bodemverbeteraar zodra de bamboe geplant. Tot aan de grond en meng er zo veel organisch materiaal als je kunt veroorloven. Tot de helft van de bodem kan worden vervangen door veenmos of compost en mest sturen. Los van de bodem en voeg organisch materiaal tot een diepte van 30 tot 45 cm (12 tot 18 inch) als u in staat bent.
 9. 9
  Graaf het gat voor de bamboe te gaan. Maak er ongeveer een centimeter dieper dan de bodem in de pot het komt uit.
 10. 10
  Bevochtig het gat grondig. Het is oke om een ​​beetje een soupy puinhoop te maken.
 11. 11
  Zeer voorzichtig om te voorkomen beschadiging van uw soft nieuwe scheuten of halmen de plant zou kunnen hebben, neem de plant uit de pot en zet het in het gat.
 12. 12
  Als de plant had geen halmen erop te wijzen in een ongewenste richting, het is fijn om het recht tot verticaal op dit punt. Vul dan in rond de plant, zorg ervoor om vaste grond contact met de grond en wortels uit de pot.
 13. 13
  Nogmaals, zorg dat u geen nieuwe scheuten te breken, drukt u stevig op de plant om een goed contact in de bodem van het gat te verzekeren. Het is goed als de plant eindigt een paar centimeter onder het maaiveld, want het zal zichzelf pas de diepte, en wordt diep in het begin zal het wat extra beschutting in zijn eerste zomer of winter te geven.
 14. 14
  Maak een berm aan direct water te helpen om te blijven rond de plant. Dit moet ongeveer tweemaal de diameter van de pot de plant kwam uit en 2-3 cm hoog.
 15. 15
  Vul de berm met mulch. Kleine schors chips, stro of gras stekken maken goede mulch. Echter, schors chips hebben doorgaans een stuk minder wiet zaad vermengd met hen.
 16. 16
  Water het weer bamboe te helpen de verschillende bodemlagen samen te voegen en te verbinden met de wortels. Maar laat het komen waar het is alleen vochtig alvorens weer water geven. Het bijhouden van een bamboe te nat is niet goed voor het, en moedigt rot.

Tips

 • De beste tijd om te planten is in het voorjaar, voordat er nieuwe scheuten zijn zeer lang. Dit helpt op twee manieren. Ten eerste zal de plant hebben een lange tijd om zich te vestigen voordat de winter komt. Ten tweede, nieuwe scheuten zijn tender voor maanden, en dit zal u helpen voorkomen dat ze te beschadigen.

Waarschuwingen

 • Bel altijd 811 voordat je graven. Een telefoontje naar 811 krijgt uw ondergrondse nutsleidingen gemarkeerd gratis - het helpen redden van schade, letsel, en boetes. Zie http://www.call811.com voor details.
 • Running bamboe kan invasief, althans aan de omvang van de gemiddelde tuin. Besteed aandacht aan stap 6.

Dingen die je nodig hebt

 • Een bamboeplant.
 • Een plek voor een potentieel zeer grote plant
 • Een schop
 • Gecomposteerd sturen mest en / of veenmos
 • Bodem bebouwen apparatuur zoals een rotor-helmstok of een tuin wezel.