Wki

Hoe maak je een leven van uw keuze te ontwerpen

Veel van ons hebben de neiging om het leven voor lief nemen, "nemen het leven zoals het komt" en dit gebruiken om passiviteit of lethargie te rechtvaardigen. Wij denken dat tegen de tijd dat we in onze jaren '40 of '50, dat alles zal hebben op zijn plaats vanzelf gedaald. De waarheid is, voor de meeste mensen, pas na 20 of 30 jaar werken, ontdekken we wat we niet willen, zonder een idee wat we echt willen in het leven.

Bijna iedereen wil een droom leven, maar weinigen weten waar te beginnen, en uiteindelijk alleen het nemen van de weg die het meest zorgeloos. Dit omvat na de menigte, waar iedereen eindigt net als iedereen. Na enkele jaren langs de lijn, dit te doen zorgt ervoor dat we te stoppen en vraag me af wat er is gebeurd met ons leven, plotseling realiseren dat de weg die we hebben afgelegd ons niet leidt tot de gewenste bestemming, en het is te laat om het te corrigeren.

We weten allemaal dat we iets willen. Woorden als financiële vrijheid, rijkdom en levensstijl zijn steekwoorden die iedereen gebruikt. Maar weten we wat het eigenlijk betekent? Weten we wat er nodig is om dat te bereiken? Weten we hoe of waar het te krijgen? Het verschil is, tussen waardoor het leven te dicteren aan ons, en het ontwerpen van het leven om te draaien als per ons dicteert. Het is essentieel om het leven dat je wilt leven te ontwerpen. Is het mogelijk? Ja het is en hier is hoe om te gaan over.

Stappen

Hoe maak je een leven van uw keuze te ontwerpen. Hoeft je leven niet voor lief nemen.
Hoe maak je een leven van uw keuze te ontwerpen. Hoeft je leven niet voor lief nemen.
 1. 1
  Hoeft je leven niet voor lief nemen. Het is een menselijke neiging om het leven te drijven, en om alles te settelen en in totale harmonie met de leeftijd van 40-50 jaar verwachten. Wilt u een goede kwaliteit vruchten plukken bij 40, zaaien kwaliteit zaden in je twintiger jaren. Je twintiger jaren zijn de vormende jaren van je carrière, je dertiger jaren zijn de consolidatiefase en de veertig zijn de periode om te profiteren van de arbeid van uw vorige twee decennium, een tijd om te bouwen op de voordelen om activa te creëren. Dit geldt voor uw persoonlijke leven, professionele leven, het sociale leven en geestelijk leven, dat je leven uiteindelijk zal maken in jaren vijftig veel meer voldoening.
 2. 2
  Wees specifiek over wat je wilt in het leven en van het leven. Als uw doel is om de Mount Everest te beklimmen, moet je weten waar het zich bevindt, de hoogte, de zuurstoftoevoer, bergbeklimmen technieken, beste tijd, het weer, en de uitrusting. Ook moet je specifiek over wat je wilt van het leven te zijn, waar en hoe je het kan krijgen, wat zijn de inspanningen die u nodig hebt om aan de behoeften te voldoen, en de tijd en de apparatuur die nodig is. Niet uitrukken blindelings zonder doelen en wegwijzers of worden toegerust.
 3. 3
  Nemen, maar niet verlaten dingen aan het toeval over. Het is een bekend feit dat zonder wagen en risico's nemen, niet veel kan worden bereikt. Het is goed om risico's te nemen, maar voordat het nemen van risico's, maken een objectieve beoordeling van de voor-en nadelen, de winsten en verliezen, de investeringen, het rendement, en de tijd die nodig is. Vergeet niet dat u niet terug te krijgen van de verloren tijd, kun je niet ontspannen de klok. Tijd is het een bron waarvan er altijd genoeg, maar die nooit worden hersteld nadat doorgegeven kan.
 4. 4
  Volg mensen moeite volgen. Het is gebruikelijk voor mensen om de weg van de minste weerstand te volgen. Het is een pad dat bijna iedereen volgt, want het is gebruikelijk om de menigte te volgen en te doen wat anderen doen. Helaas, vaker wel dan niet, het publiek mag niet weten waar het naartoe gaat, en zo ja, dan is iedereen eindigt net als iedereen, zich afvragend wat er is gebeurd met hun leven vele jaren op de weg! Het publiek wordt verwend met zulke frivoliteiten als reality-tv en sitcoms, bestsellers, en de conformiteit van rages, die het concurrentievermogen bevordert, en vaak een extreme focus op plezier en exhibitionisme met zelden een moment voor reflectie - maar een beetje verwennerij van deze soort is onderhoudend, het toont ons zelden de diepere betekenis van het leven en hoe we onze eigen gevoel van richting te vinden. Daarom is het verstandig om goeddunken gebruiken, zelfs tijdens het volgen van goede mensen.
 5. 5
  Besteed tijd om kalk uit het pad van je leven. Vergeet niet dat je maar een leven, en het is geen generale repetitie, het is alleen maar een keer gebeuren. Er is geen ruimte om te zeggen "Cut, laten we beginnen weer helemaal over." Neem de tijd nu uit te werken een ontwerp voor uw leven. Als het leven een film, en jij was de producer en acteur, welke rol zou je willen spelen en hoe zou de plot ontvouwen? Het ontwerpen van uw leven is als het maken van een film. Je moet in staat zijn om het einde in het begin voor ogen. Het kan beginnen een beetje vaag, maar als je verder aan werken, zal het duidelijker en duidelijker geworden. Je hebt om het script, zet in de personages te schrijven. Gebruik je fantasie, laat je creatieve sappen stromen. De meeste van de tijd, kan de meest creatieve ideeën leiden tot de meest verstandige uitkomsten, als je laat jezelf hen volgen.
 6. 6
  Maak concrete plannen, maar houd ze flexibel genoeg om te kunnen om ze te veranderen naar gelang de behoefte en de situatie. Als de producent van uw leven, kunt u wijzigen, verwijderen of toevoegen in alles wat je wilt in je project. Maar in ieder geval door te gaan door middel van deze oefening van het ontwerpen van je leven, je bent in controle van uw omstandigheden, in plaats van jezelf toestaan ​​om een ​​slachtoffer van hen te worden. Dus aarzel niet om je pad te wijzigen, indien de omstandigheden dit rechtvaardigen.

De oefening voor het ontwerpen van uw leven

 1. 1
  Zoek een mooie rustige plek waar u ongestoord gedurende tenminste 20 minuten zal zijn.
  • Rust jezelf uit met een potlood en een nieuw kladblok of boekje dat je "Life Book" zal worden.
 2. 2
  Teken een tijdslijn over een pagina, vanaf nu dus vijf jaar op.
 3. 3
  Aan de linkerkant van de tijd lijn, schrijf "huidige staat", aan de rechterkant, schrijf "gewenste toestand". Aan de linkerkant, zo nauwkeurig als je kunt je huidige staat. Stel vragen als:
  • een. Wat doe ik nu?
  • b. Wat is mijn inkomen, indien van toepassing?
  • c. Heb ik graag wat ik doe?
 4. 4
  Aan de rechterkant, onder gewenste toestand, beschrijf zo duidelijk als je kunt wat je zou willen vijf jaar zien vanaf nu. Vraag jezelf af, als ik het niet kan mislukken...
  • een. Wat wil ik echt wil worden?
  • b. Wat wil ik hebben?
  • c. Wat zal mijn leven zijn?
 5. 5
  Tussen de huidige toestand en de gewenste toestand, markeren op de tijdslijn. Vraag dan:
  • een. Wat moet ik doen om te krijgen wat ik wil?
  • b. Wie kan mij helpen?
  • c. Welke vaardigheden heb ik nodig?
  • d. Welke middelen heb ik nodig?
 6. 6
  Merk op dat de eerste keer dat u deze oefening, kunt u niet alle antwoorden krijgen die je wilt. Als je deze oefening dagelijks voor enige tijd, zal je eindigen met een vrij goed ontwerp voor je leven. Je zult weten waar te krijgen wat je wilt, wat je moet doen, die u kan helpen (en die u kunnen helpen), en ga zo maar door.

Tips

 • Denk goed na over wanneer te settelen en kinderen hebt. Kinderen worden het centrum van het leven van de meeste mensen als ze eenmaal aankomen en zal de vraag enorm veel tijd en middelen.
 • Het is niet altijd over dingen of geld, maar geld is belangrijk. De kans groot dat wat je wilt doen is iets wat je een aantal natuurlijke voordelen in als je erover nadenkt. Sterk of lenig mensen worden aangetrokken tot sport, zijn die niet zo fysiek talent aangetrokken tot de sport in de richting van iets anders op een andere manier of mager. Het is van vitaal belang om te begrijpen wat je moet doen om je hart doelen echt te maken, het heeft niets te maken met de vraag of andere mensen denken dat je het kan doen.
 • Nooit stoppen met werken aan uw project om je leven te ontwerpen. Je houdt terug te gaan naar de "Life Book" u hebt gemaakt, het is een "project in progress", voor de tijd van je leven.
 • Leeft ergens dat je liefde. Hoeft je leven niet verspillen aan een klimaat die je haat of in een regio die u niet passen inch
 • Neem de leiding over je leven nu. Zo niet nu, wanneer?
 • Ga er niet vanuit dat je de juiste levenspartner vindt in het geplande jaar of dat de relatie goed zal komen. Het hebben van een plan voor wanneer te beginnen op zoek is alle controle die je hebt op dat gebied van het leven.
 • En als het je lukt, schrijf een "How to" artikel en helpen ladders bouwen voor andere succes, op basis van uw ervaring en wat werkte voor u. Mensen die echt willen hun leven te verbeteren zal luisteren.
 • Talent is enthousiasme, hoewel sommige dingen moeten fysieke vereisten zoals gezondheid of het gezichtsvermogen, de meeste dingen die mensen doen echt nodig hebben jaren van opleiding en praktijk. Een passie voor het werk zelf is wat er nodig is om de persoon die wel verkopen van een roman of krijgen in de films of gaan rond het doel zijn.
 • Als je doel een leven te bereiken, doen het opnieuw. Je zult beter zijn in het en het zal nog steeds dat leuk zijn. Er zijn altijd nieuwe uitdagingen.

Waarschuwingen

 • Herhaalde mislukkingen kan je frustreren. Je nodig hebt om een ​​pauze te nemen en beginnen met het werk als je weer fris bent.
 • Je moet heel geduldig. Ideeën kunnen niet komen op de eerste poging. Blijf het herhalen van de oefening.
 • Het leven gebeurt. Kinderen komen langs, of doelen je leven partner klinkt interessanter dan die van jou deed, of ontdek je wat je eerst wilde onbevredigend was toen je daar kwam. Dit laatste is heel gebruikelijk als je je gedraagt ​​op doelen door andere mensen te stellen, is het mogelijk om hele decennia besteden nastreven van doelen die niet passen en terug te kijken om te beseffen dat is niet wie je bent helemaal. Het is nooit te laat om te beginnen over totdat je dood bent. Dit planningsproces is een goede manier om te gaan als je in je jaren vijftig te kijken naar het wrak van een leven dat iemand anders het plan gevolgd.
 • Je prestaties kan soms niet het overeenkomen met de in de plannen normen. Houd het beoordelen van uw prestaties, werken aan verbeteringen en proberen om het dichter bij uw doelen in het leven te boek te brengen.
 • U dient niet te worden geïntimideerd door de enorme aanvankelijke succes. Het is mogelijk dat het in je leven boek doelen nederig kunnen zijn in het beginstadium.

Dingen die je nodig hebt

 • Een notebook
 • Potlood / pen