Wki

Hoe maak je een kolenvuur in een rooster licht

Het aansteken van een kolen brand in een open haard kan worden door sommigen gezien als moeilijk, maar als je de volgende eenvoudige stappen, moet je een laaiend vuur binnen enkele minuten hebben.

Stappen

Hoe maak je een kolenvuur in een rooster licht. Duidelijk uit de as en sintels uit de laatste brand, waardoor er een dun laagje as op het rooster.
Hoe maak je een kolenvuur in een rooster licht. Duidelijk uit de as en sintels uit de laatste brand, waardoor er een dun laagje as op het rooster.
 1. 1
  Duidelijk uit de as en sintels uit de laatste brand, waardoor er een dun laagje as op het rooster.
 2. 2
  Plaats twee aanmaakblokjes aan de voorkant van de sintels.
 3. 3
  Oprollen strak een krantenpagina, dan buig het in de helft, en draai het strak om zich opnieuw tot het zo'n 8 of 9 centimeter in lengte.
 4. 4
  Herhaal dit met een totaal van 5 of 6 pagina's en plaats ze over de aanmaakblokjes in een piramide patroon.
 5. 5
  Leg het aanmaakhout over de opgerolde krant, ook in een star-shaped/pyramid patroon.
 6. 6
  Plaats de stukken steenkool rond de buitenste randen van de brand, werken binnen en naar de bovenkant van de stapel.
 7. 7
  Vul alle grote gaten met kleinere stukken van kolen, verlaten plaats aan de voorzijde van de brandende lucifer te voegen.
 8. 8
  Staking van de wedstrijd, en steek in de gaten aan de voorkant aan de aanmaakblokje licht. Zodra de firelighter ontbrandt, in de resterende leemten waar vlammen verschijnen met kleine stukjes steenkool losjes vullen. Het papier moet snel branden, die dan licht de stokken, en op zijn beurt zal genoeg aanhoudende warmte aan de kolen licht genereren. Binnen 10 tot 15 minuten, moet je vuur worden laaiend.
 9. 9
  Voeg steenkool, hout, turf (turf), of welke andere lange-brandende brandstof die u nodig heeft om een warme gezellige open haard voor de avond te hebben. Echter, pas op voor verbranden van hout met kolen - dit genereert salpeterzuur die uiteindelijk zal eten het cement houden van uw schoorsteen samen. Een 904 stalen rookkanaal zal helpen dit te voorkomen, maar uiteindelijk zal ook worden beschadigd. Houd kolen kolen.

Tips

 • Als je turf briketten, kunnen deze naast of in plaats van de stokken worden gebruikt. Een goede truc is om de briketten gesplitst in het midden, te eindigen met 2 of 3 briket-vormige (maar dunner) stukken.

Waarschuwingen

 • Gebruik altijd een brand-guard, die aan de voorkant van het vuur moet blijven ten alle tijden.
 • Gebruik nooit lichtere vloeistof of een andere brandbare vloeistof om te helpen bij het ​​aansteken van het vuur, het is te gevaarlijk om te gebruiken in een afgesloten ruimte.
 • Altijd oppassen voor vuur, het is zeer gevaarlijk.
 • Pas op bij het ​​verwijderen van de as en sintels uit oude branden, kunnen ze blijven erg warm voor 12 uur of meer. Om deze reden, altijd gebruik maken van een metalen emmer (of ander onbrandbaar vat) om ze te verwijderen uit de open haard.
 • Plaats geen hete as of as in een plastic vuilnisbak / prullenbak.

Dingen die je nodig hebt

 • Een schoorsteen, met open haard en rooster
 • Sintels (steenkool uit de vorige brand)
 • Aanmaakblokje (s)
 • Krant
 • Kleine takjes of staafjes (ongeveer 6 centimeter in lengte) als aanmaakhout
 • Steenkool
 • Een wedstrijd