Wki

Hoe maak je een koffiezetapparaat gebruiken

Voor iemand die nog nooit een koffiezetapparaat wordt gebruikt of zag iemand anders te gebruiken is, kan het een beetje moeilijk om erachter te komen hoe om koffie te zetten. Laten we zeggen dat iemand je vraagt ​​om koffie te zetten, of je wilt wat en er is niemand anders in de buurt om het te maken, en je bent geconfronteerd met deze mysterieuze kleine machine. Hier is wat je moet doen.

Stappen

Hoe maak je een koffiezetapparaat gebruiken. Voeg een koffie filter in de mand.
Hoe maak je een koffiezetapparaat gebruiken. Voeg een koffie filter in de mand.
 1. 1
  Voeg een koffie filter in de mand. Terwijl de natuurlijke of gebleekt filters kunnen worden gebruikt, wordt voorgesteld om een ​​niet-generieke gebruiken. Goedkope generieke filters hebben meer kans om de korrels verstoppen.
 2. 2
  Meet het koffiedik. De standaard verhouding is 2 eetlepels voor elke 6 liter water je van plan bent om te brouwen (of een volledige koffiemolen deksel, niet meer). Het is raadzaam om dubbel te controleren uw koffiezetapparaat handleiding op de verhouding tussen koffie maalt en water.
  • Vergeet niet om te controleren om ervoor te zorgen dat u gebruik maakt van een eetlepel. De meeste koffiezetapparaten komen met een schep. Lees de instructies om te zien hoeveel schepjes je nodig hebt.
  • Experimenteer totdat u tevreden bent. Heeft te weinig koffie niet als over-winning van de gronden kan leiden tot bittere koffie.
 3. 3
  Meet het water, op basis van de hoeveelheid koffiedik u gebruikt. U kunt gebruik maken van de lijnen op de koffiepot of de zijkant van het koffiezetapparaat. Giet het water in het koffiezetapparaat. Voor de eerste keer koffiezetapparaat gebruikers, kan het verleidelijk zijn om het water te gieten in de filter mand. Doen dit niet. Giet het mengsel in de ruimte achter het filter mand. Zet de koffiepot terug op de warmhoudplaat.
 4. 4
  Stekker in het koffiezetapparaat en zet hem aan. Sommige makers start automatisch het brouwen van de koffie, terwijl anderen hebben een handmatige tijdsinstelling.
 5. 5
  Wacht tot de koffie volledig wordt gebrouwen voor consumptie. Sommige koffiezetapparaten hebben een instelling "pauze", waar u het brouwproces kan pauzeren en vul een beker voordat het klaar is.
 6. 6
  Onmiddellijk gooi de papieren koffiefilter weg. Als u het koffiedik te laat verwijderen, zal uw pot zijn te bitter vanwege smaken later tijdens het brouwproces vrijgegeven.

Tips

 • Voor 'geavanceerde' technieken, zie Hoe een goede pot koffie te maken.
 • Zorg ervoor dat u de tas van koffiedik goed sluiten na het afmeten van uw terrein. Anders wordt uw koffie gaan muf als gevolg van verhoogde blootstelling zuurstof.
 • Als uw koffie vaak eindigt bitterder dan gewenst, bestrooi 2-3 snuifjes zout op de top van de gronden. Deze praktijk helpt bij het verwijderen van de bitterheid die tijdens het brouwproces (vooral als de koffie die u gebruikt is van mindere kwaliteit). Een paar gebroken eierschalen verzacht ook de smaak. Dit is eigenlijk een praktijk gebruikt bij de Amerikaanse marine.
 • Fijn gemalen kaneel gestrooid op de grond voorafgaand aan het brouwen kan ook bitterheid van sterk gezette koffie te verminderen. Maar wees voorzichtig - in drip koffiezetapparaten, kon meer dan een eetlepel van de fijngemalen kruiden waardoor de machine back-up en overloop hopper het koffiezetapparaat's.

Waarschuwingen

 • Altijd denken aan de koffiepot uit te zetten wanneer u klaar bent met het brouwen. Hoewel zeldzaam, kan elektrische branden gebeuren, vooral als uw koffiezetapparaat niet een automatische uitschakelfunctie hebben. Vergeet niet, nooit zet je koffie pot met geen water in zit, want dat kan leiden tot het kraken van de pot.