Wki

Hoe maak je een koffer schoon

Het is al met u op trektochten door Turkije, sleepte langs de stranden van Costa Rica, en... behandeld door beveiliging van de luchthaven. Niet je arme koffer verdient een beetje verwennerij? Hier is hoe het te reinigen.

Stappen

Hoe maak je een koffer schoon. Bepaal of de koffer is waard schoonmaken.
Hoe maak je een koffer schoon. Bepaal of de koffer is waard schoonmaken.
 1. 1
  Bepaal of de koffer is waard schoonmaken. Als de koffer is niet erg vuil is, niet de moeite te reinigen, of gewoon legen en stofzuigen het af. Immers, het doel van de buitenkant van een koffer te beschermen wat erin zit. Afhankelijk van het materiaal, het schoonmaken van uw koffer kan beschadigen. Een beetje stof of vuil voegt gewoon karakter. Als het een vreselijke koffer van het begin en het is nu aan flarden en gescheurd, of de klink of wordt hopeloos vastzit, kan het gewoon tijd voor een vervanging. Aan de andere kant, als de schade is al erg genoeg, je hebt niets te verliezen door te proberen om het schoon.
 2. 2
  Leeg de koffer. Alles uit de vreemde, oude rondreizen, overgebleven weefsels. Verwijder ook alle voorgaande bagagelabels. Je wilt niet dat uw koffer reist naar waar je vorige maand ging, toch.
 3. 3
  Verwijder het stof. Borstel de oppervlakken, met name de stof degenen met een droge borstel of bezem om stof los te maken. Gebruik vervolgens het afstoffen of bekleding beslag op een stofzuiger om alles wat los halen. Vergeet niet om vacuüm in alle kleine zakken aan de binnen-en buitenkant van de koffer. Dit is een geweldige manier om de kleine puin en afval dat wordt achtergelaten in de zakken verwijderen. Vergeet niet om rond te voelen eerst, zodat je niet opzuigen eventuele ontbrekende oorbellen of manchetknopen. Afhankelijk van hoe vies uw koffer is, kan dit een goede voorbereiding voor het niet maken van modder op de vervolgstappen zijn. Aan de andere kant, als het verwijderen van de stof is genoeg, je bent klaar.
 4. 4
  Test alles nat op een klein gebied. Neem een vochtige doek en, als je wilt, een beetje zeep of milde vloeibare reinigingsmiddel, en probeer te wrijven zachtjes in een kleine, onopvallende plaats aan de buitenzijde van de koffer. Als de test succesvol is, veegt de rest van de zak, veranderen poetsdoeken noodzakelijk. Follow-up met een vochtige doek om zoveel zeepresten mogelijk te verwijderen.
  • Voor een lederen koffer of tas alleen, veeg de buitenkanten met zadel zeep of olie zeep geformuleerd voor leer. Gebruik deze producten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voorkomen dat je lederen oppervlakken nat.
  • Voor een hard-zijdige koffer, probeer een mild sprayreiniger. Spuit het gewoon op en veeg het af met een doek. Follow-up met een vochtige doek om resten van het reinigingsmiddel te verwijderen.
  • Probeer een Mr Clean Magic Eraser of een mild schuurmiddel zoals Bon Ami of zelfs tandpasta te slecht slijtplekken te verwijderen op een hard-zijdige koffer. Probeer een klein gebied op het eerste, om ervoor te zorgen dat je niet te maken het nog erger. Follow-up met een vochtige doek om eventuele resten te verwijderen.
  • Vergeet niet dat het doel is over het algemeen een oppervlakte reiniging, geen inweken.
 5. 5
  Handwas in een mild schoonmaakmiddel. Als u een volledig soft-zijdige tas, zoals een plunjezak, of je zeker weet dat het water elke kartonnen schotjes of metalen ritsen of drukknopen niet zal beschadigen, proberen onder te dompelen je tas in koud water met een beetje mild wasmiddel ( zoals Woolite) of zelfs een beetje shampoo. Swish het rond in een dishpan, of (indien nodig) badkuip vol deze oplossing. Vervolgens, spoel en droog de zak goed af.
  • Vergeet niet dat een zitbad heeft meer kans om de tas beschadigd, laat het gekreukeld of schade of verwijder ingebouwde waterdicht dan andere methoden, dus probeer deze stap alleen als je denkt dat je nodig hebt om.
  • Niet of in de droger elke tas die een plastic of rubberen voering heeft. In plaats daarvan, opnieuw vorm te geven en laat het drogen aan de lucht.
 6. 6
  Laat de koffer goed drogen voordat u het opbergt.
 7. 7
  Reinig de binnenkant. Als de binnenkant van de koffer is bekleed met kunststof, veeg het af met een schone, vochtige doek (niet degene die u gebruikt aan de buitenkant) en, indien nodig, een mild schoonmaakmiddel. Voor stof, gewoon stofzuigen het of u het met een droge doek.
 8. 8
  Spuit met een geur-verloopstuk, zoals febreze. Als u liever minder geur, try Smells Begone.
 9. 9
  Laat het verluchten. Open de koffer en al de zakken je kunt en laat de zak lucht uit voor een paar dagen voor of na gebruik. Het zal helpen om uw kleding uit ruiken, net als uw koffer.
 10. 10
  Bewaar uw koffer goed. Kans groot dat het leeft in een of zolder of onder het bed wanneer niet in gebruik.
  • Waar je ook opslaan, dek het losjes om het stof af te houden, en probeer het te laten ademen.
  • Als je wilt, zet in een droger blad of een ongebruikt stuk zeep voor een beetje geur.
  • Als alternatief, plaats enkele ceder kogels of chips binnen. Gebruik een lichte stof of net, of zelfs een schone, oude sok om de chips bevatten. Cedar heeft een milde, natuurlijke geur die de neiging heeft te ontmoedigen. Kijk voor het overal benodigdheden worden verkocht, of de aanschaf van een tas van cederhout chips bij een dierenwinkel (verkocht voor het bekleden van dierlijke kooien).
  • Als u liever uw koffer hebben geen geur helemaal niet, probeer het slaan met een houtskool zakje of gewoon een prop van zwart-wit krant binnen om te helpen absorberen vocht en geurtjes. Als u woont in een zeer vochtige omgeving, overwegen het opslaan van de koffer met een droogmiddel zakje erin. Clean is ook goed voor het absorberen geurtjes en vocht.

Tips

 • Stel een stomerij. Als je het niet erg betalen van een paar dollar, zien als een stomerij in uw buurt iets kunnen suggereren of het reinigen van de tas voor u.
 • Kies een donker gekleurde koffer. Het zal minder vuil zien. Zwart is zeer gebruikelijk en kan in de war raken bij de bagage claims. Probeer in plaats daarvan donkergroen, blauw, kastanjebruin, of iets dergelijks. Een beetje een patroon of ontwerp voor de buitenwereld kan ook helpen om vuil te verbergen.
 • Reinigingsmiddelen en technieken aangepast aan de, ook. Stof kan gewoon borstelen. Vettig of olieachtig bodem zal iets vet kan oplossen (zoals zeep of vetafsnijdende sproeireiniger), enzovoort vereisen.
 • Reinigingsmiddelen en technieken geschikt om het materiaal (s) u bent reinigen.
 • Begin met de mildste reinigingsmethoden en werk van daar, als dat nodig is.
 • Kies een stevige koffer en zoeken naar een die zal in ieder geval houden de wereld van vuil goed gescheiden van de inhoud van uw tas.
 • Sommige vlekken of strepen kan iemand ervan weerhouden uw koffer. Overwegen om fel gekleurde duct tape (niet de grijze) op uw bagage. Het maakt het makkelijker voor u te vinden, en moeilijker voor iemand anders om het te sluipen.
 • Overweeg stoffering schoonmakers. Kijk rond voor producten die zijn ontworpen om bekleding schoon te maken als u een soft-zijdige tas. Veel van deze zijn geformuleerd om stoffen te reinigen zonder dompelen hen of ze uit de instellingen. Opnieuw testen in een klein gebied.
 • Waterdichte uw tas. Wanneer uw tas is zo schoon als je het kan krijgen, en vooral wanneer het is nieuw, het gebruik van een spray-on waterdichtmakende om de vacht van de buitenkant. Lees de instructies om ervoor te zorgen dat uw spray is compatibel met de zak materiaal.
  • Als u verwacht te reizen naar zeer regenachtige plaatsen waar uw tas nat zal krijgen, dragen een plastic vuilniszak om te gebruiken als een geïmproviseerde deksel of uitchecken backpacken en outdoor sportieve winkels voor meer-permanente regen dekt.
 • Probeer het reizen met slechts een zak, zodat de bagage-afhandelaars raak nooit uw bagage.
 • Niet te veel zorgen te maken over het uiterlijk van uw koffer. Het zal, na verloop van tijd, mengen en eenvoudig karakter toe te voegen.
 • Doe dit alles schoonmaken ergens waar het een wereld ter waarde van vuil zal niet vies iets anders. Een veranda of garage zou een goede keuze zijn, bijvoorbeeld.

Waarschuwingen

 • De meeste koffers zijn exclusief schoonmaak instructies, dat doen alleen de stappen die je nodig hebt, en ga voorzichtig. Onderzoekt de materialen die u bent reinigen en doe je best om juiste, compatibele schoonmakers kiezen. Als een test op een klein gebied zorgt ervoor dat de kleur te bloeden of beschadigingen van het materiaal op enige wijze, te stoppen.
 • Hoe pijnlijk het ook is, moet je stoppen en overwegen als uw bagage is niet meer te helpen. Doneren aan een goed doel en gaan winkelen voor een andere koffer. Deze keer niet vergeten om Scotchgard of spuiten met een ander waterdicht spuiten geschikt is voor het materiaal van uw koffer voordat u het gebruikt.