Wki

Hoe maak je een keuken of badkamer kraan te vervangen

Is het tijd voor een update voor uw kraan? Als het is gewoon druipen, kun je meestal gewoon vervangen van een wasmachine of andere afdichting. Indien u graag om de hele zaak te vervangen, maar, maak je geen zorgen. De procedure is vrij eenvoudig, zeker als je de juiste tools.

Stappen

Hoe maak je een keuken of badkamer kraan te vervangen. Kijk naar uw gootsteen.
Hoe maak je een keuken of badkamer kraan te vervangen. Kijk naar uw gootsteen.
 1. 1
  Kijk naar uw gootsteen. Controleren om te zien hoeveel openingen er zijn en hoe ver ze zijn. Je kan hebben om te kijken eronder om zeker te zijn. Voor badkamerstapkranen name de twee handvaten een eenheid met de tuit of ze kunnen worden gespreid van af. U heeft deze informatie nodig om de juiste vervanging te kiezen.
 2. 2
  Schaf een nieuwe kraan. Je zult waarschijnlijk met behulp van deze kraan een lange tijd, dus het is de moeite waard te investeren in een goede kwaliteit kraan.
  • Het is mogelijk om overal te brengen van ongeveer 15€ tot 375€ en op een kraan. Lees reviews en beslis zelf hoeveel van wat je betaalt is voor de kwaliteit en hoeveel is voor designer namen / styling en fancy features.
 3. 3
  Lees de instructies die bij de kraan. Ze kunnen variëren van gedetailleerde en behulpzaam te minimaal en frustrerend. Als je twijfelt, stellen de instructies van de fabrikant in plaats van die u elders vinden.
 4. 4
  Overweeg de aanschaf van een wastafel sleutel voor minder dan 15€. Het is een tool ontworpen om weg te komen van achter uw gootsteen en verwijder de twee grote moeren aan elke kant van de kraan die de kraan dicht tegen het aanrecht te houden. Als u niet gemakkelijk los te maken van de moeren met de hand of met de tools die u bij de hand hebt, kan een wastafel sleutel het werk gemakkelijker te maken.
 5. 5
  Verwijder alles van onder de gootsteen en bewaar deze goed uit de weg.
 6. 6
  Zorg voor voldoende licht onder uw gootsteen, zodat je kunt zien wat je doet daarboven. Schik alle draagbare lamp of gebruik een druppel licht als je er een hebt.
 7. 7
  Schakel het water aan de kraan. Onder de gootsteen, ziet u twee aanvoerlijnen die uit de muur en gaan tot uw kraan. Er moet een afsluiter op elk, een voor warm en voor koud. Draai beide kleppen af ​​door te draaien ze de klok mee alsof ze kranen.
 8. 8
  Draai de buis moer dat is net boven de klep aan elke buis en til de buizen uit de kleppen. Water zal komen van elke buis nu zoals ze uitlekken terug uit de kraan, zodat je een handdoek nodig hebben om te genieten van dit water.
  • Het is een goed idee om de aanvoerlijnen te vervangen wanneer u de kraan te vervangen, als ze oud zijn, vooral als ze waren de flexibele soort. Als je stevige slang, is het niet nodig, tenzij het niet de nieuwe kraan te komen. Als je niet de aanvoerlijnen vervangen, kan je alleen maar om ze te ontkoppelen aan de top. Een gevlochten, roestvrij staal versterkt toevoerleiding zal vrijwel de mogelijkheid van overstromingen van de lijn uiteenspatten elimineren.
 9. 9
  Verwijder de grote moeren die de kraan op zijn plaats houden. Dit is waar je wilt een wastafel sleutel gebruiken als je er een hebt. U kunt een, twee, of zelfs drie noten. Uw gootsteen kan er anders uitzien, omdat ze hard plastic, messing, of zilverkleurig metaal kan zijn. Dit kan het moeilijkste deel van het werk te zijn, aangezien de draden zijn vaak heel lang en ze kunnen zo worden aangetast dat de noten zijn moeilijk te draaien. Hang in there! Het wordt gemakkelijker vanaf hier.
 10. 10
  Til de oude kraan omhoog, buizen en al, recht uit de gootsteen.
 11. 11
  Nu, onderzoekt de buizen zorgvuldig. Als ze beschadigd of andere manier, neem een ​​met u naar de winkel waar u de sleutel gekocht en kopen twee, nieuwe, grijze plastic buizen dezelfde lengte. Ze komen met nieuwe noten en bevestigingen.
 12. 12
  Voor de installatie van uw nieuwe kraan, geef de wastafel een goede reiniging waar de oude kraan gemonteerd was. Je kan hebben om te schrapen en schuren te verwijderen hard water afzettingen, hoewel afhankelijk van de nieuwe kraan, kan een deel van het gebied worden bestreken. Probeer azijn of een zure reiniger te helpen bij het oplossen hard water afzettingen.
 13. 13
  Controleer uw nieuwe kraan basis en zien of ze opgenomen een zachte kunststof pakking. Je moet iets als dit te dichten rond de basis om water te houden van het krijgen eronder. Zo niet, koop stopverf sommige loodgieters '. Het is grijs van kleur en is iets als kauwgom. Plak een kraal van het rond de basis voordat je de nieuwe kraan te monteren. Wanneer u vastdraaien die twee grote noten, zal het een beetje van dit stopverf squeeze-out, maar het is makkelijk om schoon te maken met alcohol.
 14. 14
  Bevestig de nieuwe buizen naar de nieuwe kraan voordat u het in de gootsteen te installeren.
 15. 15
  Monteer de nieuwe kraan. Soms is er een aparte flens of plaat die over de bodem glijdt. Als u wilt dat deze flens is geïnstalleerd, of als er geen extra slangen te monteren, doe dat dan nu.
 16. 16
  Schuif de nieuwe kraan door het gat (s) in de gootsteen.
 17. 17
  Draai de nieuwe moer (s) van onder de gootsteen, maar stoppen als je in de buurt.
 18. 18
  Voordat je die twee grote moeren strak, neem een kijkje op uw nieuwe kraan, zien of het rechte of schuine ene of de andere kant op, dan eindigen de aanscherping van de moeren.
 19. 19
  Plaats de buizen in de kleppen onder de gootsteen en draai de buis moeren.
 20. 20
  Weer op het water en controleer op lekkage. Wacht tien minuten en controleer op lekkage opnieuw. Als alles in orde is, bent u klaar, zo niet, draai de fittingen een beetje meer en controleer op lekkage opnieuw.

Tips

 • Sommige keuken kranen hebben een aparte sproeier slang aan de kant. Als u wilt een kant spuitslang elimineren, verwijder de oude spuit uit de oude kraan en verwijder de hardware rond het gat in de gootsteen, dat het kwam uit. Reinig de opbouw van hard water rond dit gat en steek een chromen knop die op zijn plaats vastklikt. De meeste aanpassingen levering winkels bieden deze knoppen in verschillende maten. U wilt een kraal van loodgieters 'stopverf onder het toe te voegen, zodat het water buitensluit.
  • Een alternatief is om een ​​ander apparaat, zoals een instant warm water spigot of een ingebouwde zeep pomp te installeren.
 • U kunt het werk een beetje meer comfortabel te maken door het neerzetten van een aantal oude handdoeken of karton als opvulling om aan te leggen.

Waarschuwingen

 • Afhankelijk van de leeftijd van het gebouw en het water pH, de waterleiding in de wand kan worden aangetast, dun en dus zeer zwak en gemakkelijk beschadigd. Wees voorbereid op deze door te weten waar de belangrijkste afsluiter is voordat je begint.
 • Soms is de oude afsluiters onder de gootsteen zijn zo gecorrodeerd of gegomd met deposito's die ze niet meer werken of dat ze gaan lekken. Als je deze tegenkomt, moet je af te sluiten al het water op de belangrijkste afsluiting en vervang ze. Als u dat doet, is het wel het geld waard om een ​​paar extra dollars te besteden voor een kogelkraan. Niet alleen zijn ze gemakkelijker te gebruiken, is er slechts een kwartslag om aan en uit te zetten, maar ze zijn veel minder kans op problemen langs de lijn veroorzaken wanneer je echt de klep aan het werk moeten. Ook als de ruimte krap is onder de gootsteen, kunt u kogelafsluiters krijgen met verkooppunten die uitkomen op verschillende hoeken.
 • Draag een veiligheidsbril. Zelfs als het is vrij onwaarschijnlijk dat veel van iets zal vliegen, zal het je ogen te beschermen tegen vallen voorwerpen en alle losse rommel die chips af en valpartijen.

Dingen die je nodig hebt

 • Vervanging kraan
 • Vervanging aanvoerlijnen met hulpstukken (meestal meegeleverd)
 • Loodgieters 'stopverf (tenzij pakking wordt meegeleverd met nieuwe kraan)
 • Wastafel sleutel
 • Verstelbare steeksleutel
 • Lamp of flitslicht
 • Rag handdoeken
 • Verf schraper voor het verwijderen van oude stopverf en andere opbouw