Wki

Hoe maak je een kat te stoppen krabben meubels

Klauwen van meubelen en andere huishoudelijke meubels, tapijten, en objecten is destructief gedrag vanuit uw standpunt. Maar toch, vanuit het oogpunt van de kat, het is natuurlijk gedrag, na een biologische behoefte om zijn klauwen in topvorm te houden, alsmede het verschaffen van een vorm van oefening voor zijn schouders, benen en poten door middel van strekken en terugtrekken. Het waarschijnlijk ook voelt echt goed!

Ander motief katten hebben voor krabmeubel is emotioneel. Ze hebben geurklieren in hun poten, niet een sterke geur zoals musk een mannelijke kat maar verschillende aan het individu. Krassen vlekken adverteren aanwezigheid van de kat naar andere katten en andere dieren, grondgebied verklaren. Paradoxaal genoeg, een kat kan klauw je favoriete meubelstuk omdat hij of zij wordt markeren u als zijn of haar menselijke.

Het beschermen van uw meubels en andere huisraad is niet onmogelijk, maar het kan een beetje vindingrijkheid en inspanning van uw rekening te nemen.

Stappen

Hoe maak je een kat te stoppen krabben meubels. Waarderen het doel van krassen of krabben.
Hoe maak je een kat te stoppen krabben meubels. Waarderen het doel van krassen of krabben.
 1. 1
  Waarderen het doel van krassen of krabben. Een kat heeft geen krassen op je verdriet. Een kat krabt omdat het een vorm van oefening voor de spieren van de kat uit de klauwen tot en met de benen en schouders en de rug, en als een middel voor toning. Daarnaast krassen scherpt ook de klauwen en maakt ze schoon. Een kat die niet krassen zal hebben onderontwikkelde spieren, iets dat kan leiden tot andere gezondheidsproblemen. Katten ook krabben aan geur-markering territoriale gebieden met hun poten, die geur klieren gewoonlijk niet te onderscheiden voor de mens, maar zeer duidelijke aan andere katten, honden, en vele andere dieren.
 2. 2
  Kopen ten minste een krabpaal voor uw kat. Een krabpaal is het antwoord op uw krassen probleem, maar het zal tijd vergen om uw kat aan te moedigen om het te gebruiken en bij de aankoop van de krabpaal, zijn er enkele dingen om in eerste instantie te overwegen. Je kan ook een kat krabpaal zelf als je handig bent met elementaire houtwerk bent.
  • Bij het selecteren of het bouwen van een krabpaal, zoeken naar een die is minstens zo groot als uw kat wanneer hij staat op zijn achterpoten. Ervoor zorgen dat het is stevig en kan niet wiebelen wanneer druk wordt uitgeoefend op het door uw kat.
  • Wat u ook kiest, vermijd alles luchtig. Krabpaal Een kat moet zijn als boomschors (hun natuurlijke krabben element), namelijk ruw en grof. Dit is totaal in uw voordeel, omdat de kat zal het geweldig vinden en dat, zo zoet als de pluizige versie zou kunnen kijken, uw kat zal niet zijn gebrek aan taaiheid waarderen. Berichten met sisal touw gewikkeld om hen heen zijn beste en de scratchier het is, hoe minder het uitnodigen van uw erfstuk handwerken stukken zal lijken.
  • Het is echt een goed idee om meer dan een krabpaal hebben, vooral als je boven en beneden gebieden, of je huis is groot. Dit zal het verminderen van de kans dat uw kat zal toevlucht nemen tot meubels in andere kamers zonder krabpalen. Focus vooral op kamers je de meeste tijd doorbrengen in, waar uw kat heeft de neiging om lijst aanvoeren en tijd doorbrengen met u, zoals woonkamers,, speelzalen, zithoeken, enz.
  • Kijk uit voor die meubelstukken de kat heeft gekrabd en hun locaties. Als het is altijd de stoel je zit in de meeste, zoek een krabpaal in de buurt en misschien laat een stuk van je wasgoed op de top voor een tijdje of gebruik de bovenste lade als een druppel plek voor persoonlijke spullen, zodat uw kat ziet het als deel van uw territoriale marker, zoals uw favoriete stoel. Dit is waar, als je het kunt veroorloven, een liefhebber Boom Kat met tapijt planken, krabpalen en verticale kat rusten plekken kan eigen stoel van uw kat te worden. Dit is vooral relevant als uw kat zeer is verbonden aan een persoon in het huishouden, waardoor de krabpaal of krabpaal in nauw contact met de favoriete bank of stoel kan het zelfs nog aanlokkelijker te maken.
  • Een boom log compleet met schors kan een ideale krabpaal maken. Dit kan echter het nadeel van het brengen beestjes in het huis dat in het logboek leefden hebben, dus als je er niet zeker van het logboek of de schors is schoon, wilt u misschien dit reserveren om een ​​plek in de buurt van de achterdeur, of in de buurt van de kat deur, als een soort "hebben een goede kras voordat je invoeren" verleiding.
  • Zie Hoe maak je een kat krabpaal of Hoe een kat krabpaal uit een logboek voor instructies over het maken van uw eigen berichten te maken.
 3. 3
  Train je kat of om gebruik te maken van de krabpaal maken. Conditie van uw kitten of kat naar de krabpaal en niets anders gebruiken voor krassen. Zet de post ergens onderneming dat het niet kan omvallen wanneer de kat of kitten gebruikt het. Een verstandige optie is om de krabpaal te plaatsen naast een meubel dat tot nu toe heeft die het voorwerp van krassen aandacht, of waar het zou kunnen zijn waarschijnlijk dat een nieuwe kat zou proberen te krabben, ware het niet voor de krabpaal. Als u wilt de post meer uitnodigend te maken, wrijf kattenkruid of nevel kattekruid olie op de paal.
  • Moedig uw kat zijn klauwen los te laten op de nieuwe krabpaal door zachtjes hem plaatsen aan de voorkant ervan. Op hetzelfde moment, zachtjes strelen hem en wacht op hem om te reageren op de post voor hem. Iedere keer dat uw kat gebruikt de krabpaal, bieden loven hem en geef hem een ​​schouderklopje. Bash Dibra suggereert dat u uw kat aan te moedigen door voorzichtig zijn voorpoten te plaatsen op de post en zelfs het verplaatsen van de poten op en neer op het, maar Anita Frazier waarschuwt dat veel katten haat gedwongen om iets te doen en dit kan een zeer negatief effect hebben. Het is waarschijnlijk het beste om je kat te ontdekken op het eerste en, als u weet dat uw kat goed genoeg, zult u weten of hij het erg zou vinden je zijn poten te duwen op het of niet, in de meeste gevallen, het is niet een goed idee hoor. Als alternatief zou je zelfs "zien" uw kat hoe te krabben met behulp van uw eigen nagels. Of, bengelen een eroverheen, dat slaat op de paal om de aandacht van uw kat aan de paal te trekken, in vegen het speelgoed, kan hij de vreugde van de krabpaal erachter te ontdekken.
  • Wrap up een nieuwe krabpaal voor een oudere kat gewend om zijn eigen manier. Als u de mogelijkheid om uw kitten trainen om een ​​krabpaal van de grond af (excuses voor de woordspeling) gebruikt niet hebben gehad, zou u graag naar de post wrap up en laat uw kat "ontdekken" dit prachtige nieuwe krassen punt voor zichzelf. Als hij voelt dat hij het gevonden en kan aanspraak maken op het, zult u geen problemen meer overtuigen hem om het te gebruiken.
  • Soms kat rivaliteit kan interfereren met het gebruik van een krabpaal. Indien een kat wordt weggejaagd door een andere, moet u de kat die de dominante positie verloren heeft zijn eigen post in een ander gebied. Elke kat in een multi-kat huishoudens kunnen verschillende persoonlijke territoria en favoriete plekken. Het is hetzelfde als sommige katten die geen gebruik zal maken van een nest pan die andere katten en-gebruik in een persoonlijk hebben.
  • Als u uw kat tentoonstellen nervositeit of afkeer van de krabpaal opmerkt, probeer dan te kantelen op zijn kant, waardoor het kleiner en minder bedreigend, terwijl hij eraan gewend raakt.
  • Een andere methode voor het conditioneren van uw kat te willen zijn krabpaal is om uw begroeting te onthouden bij thuiskomst tot u de krabpaal te bereiken. Staan bij de post en krassen met je nagels, het vertellen van uw kat hoe gelukkig je bent om hem te zien. Als hij komt bij de paal en begint krabben ermee, stop krabben het zelf en start streelde hem terwijl hij krassen de post, al die tijd prees hem omdat ze zo'n goede kat. Anitra Frazier houdt ervan om dit ritueel te begeleiden met de woorden: "Laten we begroeten! Laten we begroeten!" als zij voorschotten aan de krabpaal, waardoor de katten een gewoonte te volgen.
 4. 4
  Gebruik de toon van je. Een scherpe "NO!" wanneer uw kat gaat ergens in de buurt van een klauwde meubel kan helpen om zijn rente te verlagen in het krabben. Als je niet van schreeuwen of klinkende felle, rammelen een blikje steentjes of penningen aan hem schrikken. Dan, pak hem op en leg hem naast de krabpaal als een middel van conditionering hem. Klinken niet boos of gaan in een vervelende tirade tegen uw kat; herinner me dat hij is simpelweg het volgen van instinct en je bent de overkoepelende wezen met de mogelijkheid om uw emotionele uitbarsting te controleren.
  • Schelden nooit uw kat wanneer hij in de buurt van of met behulp van de krabpaal. Hij nodig heeft om de krabpaal met alle dingen prettige en gelukkige associëren.
 5. 5
  Gebruik water. Als je een spray fles water, zou je kunnen proberen spuiten uw kat wanneer hij gaat in de buurt van het meubilair en begint krabben. Streven ernaar om dit te doen voordat hij begint krabben maar zo niet, squirt mid-kras. Dit zal hem geen pijn, maar het zal hem helpen te associëren krabben dat meubel met een minder-dan-aangenaam spritz van water!
 6. 6
  Gebruik een citrus olie mix om uw kat af te schrikken. Sommige katten worden afgestoten door de geur van oranje olie. Meng gelijke delen, over een pet-volledige elk van eucalyptusolie en oranje olie in een spray fles water. U kunt dit testen op uw kat door een kleine hoeveelheid op een vochtige doek en presenteren die dicht bij haar / zijn neus. Er kunnen ook andere geurige oliën die uw kat niet wilt, ga je gang en experimenteren. U moet de inhoud schudden vóór het gebruik als de olie en het water zal scheiden na een korte tijd. Met behulp van deze methode niet alleen helpt om uw kat af te schrikken van het vernietigen van meubels of muren, maar geeft uw huis een aangename en geurige geur ook.
 7. 7
  Bedek probleem meubilair. Sommige stukken lijken gewoon voor speciale krabben behandeling te krijgen omdat ze het gevoel precies goed om uw kat. In dit geval, zijn er verschillende opties die u kunt proberen:
  • Solliciteer dubbelzijdige tape om de meubels. Katten houden niet van de plakkerig gevoel en zal niet blijven hun klauwen houden waar het is plakkerig (de haarloze huid (leer) van poten van de kat is zeer gevoelig voor aanraking. Voor grotere meubels, houden masking tape over de armen, of op de achterkant van het meubilair waar de kat vaak zullen genieten van het spelen (en het verbergen van het water spritzing). Voor een groter gebied, zoals een vloerkleed of tapijt, laat contact sheet plakkerige kant naar boven over het oppervlak je graag beschermen bent. U kunt ook een product met de naam "Sticky Paws" die medische kwaliteit zelfklevende kleverige strips die kunnen gaan over gordijnen, gordijnen, tapijten, en iets anders dat misschien een beetje te verleidelijk voor de poes.
  • Voor katten die lijken uit te leven als je op het werk of weg van huis, hebben betrekking op de meubels in plastic hoezen. Katten zijn niet dol op wandelen over plastic vanwege zijn geur en gevoel. U kunt ook proberen het plaatsen opgeblazen ballonnen verborgen onder een laken over de meubels die zal barsten wanneer klauwde, waardoor de kat een schrik dat met betrekking tot dat stuk van het meubilair zal worden behouden lang nadat de ballon is uitgeklapt.
 8. 8
  Houd uw kat klauwen geknipt. Aangezien een deel van de reden voor krabben is om klauw groei scherpen en zelfs verkorten, kan u helpen met een regelmatige, zorgvuldige afwerking van uw kat klauwen. Als je niet weet hoe je een clip klauwen kat, vraag uw dierenarts om te laten zien hoe dit te doen de eerste keer, omdat het gemakkelijk is om de kat zwaar gewond als je niet wat je doet. Een kat die niet wordt gebruikt om de klauw knippen kan een beetje last van het in eerste instantie maar volharden totdat hij is comfortabel mee. Nogmaals, looft Hem terwijl het trimmen zijn klauwen, zodat hij weet dat je de zorg voor hem.
  • Het is nuttig om "blunt" de uiteinden van de klauwen van een huiskat die nooit toegang heeft tot outdoor bomen. U kunt dit doen met een nagelknipper (gebruik nooit claw clippers gemaakt voor honden), maar je moet de juiste snijlijn weten om te verwonden van de kat. Vraag uw dierenarts om u dit te laten zien voor de eerste keer.
 9. 9
  Sluit deuren naar kamers met zeer speciale meubels, meubels en objecten. Als u antiek of meubels die van grote waarde is voor een of andere reden, dan overwegen verlaten van het in een kat-vrije zone. Ervoor zorgen dat iedereen in de familie is zich ervan bewust dat de katten niet worden verhuurd in dat gebied of ruimte en altijd deuren naar deze gebieden gesloten. Als de kat doet dwalen in, jagen hem abrupt, zodat hij associeert het met zijn "out of bounds" (niet dat elke katteneigenaar is dom genoeg om te geloven dat hij zal respecteren dat natuurlijk, maar in ieder geval als een ander mens is daar hij weet dat hij op de aankondiging). Vraag de mensen in het huis te verzorgen in plaats van te verwachten dat de kat aan het verschil tussen belangrijke meubels en minder belangrijk meubilair weten.
 10. 10
  Laat uw kat wat buiten de tijd waar mogelijk. Als uw kat is al om in en uit het huis te kunnen gaan, is het zeer waarschijnlijk dat hij zichzelf heeft gevonden een boom of twee te krabben op. Moedig dit (tenzij het schaden de boom) en blijven om hem te laten geschikte buiten de tijd hebben, als het gebruik van de natuur voor een krabpaal zal zeker verminderen zijn verlangen om uw meubels te gebruiken als een.
 11. 11
  Wees geduldig en te begrijpen. Je houdt van je kat en de kostbare band jullie beiden delen. Katten weten wanneer je zorg en zal vergelden en doen hun best om hun menselijke metgezellen alstublieft, mits ze weten dat ze gesteund en geprezen. Na verloop van tijd, met herhaalde liefdevolle praktijk, moet uw kat gewend geraakt aan het gebruik van de krabpaal en het verlaten van het meubilair alleen.

Tips

 • Heb geduld met uw kat. Als je voelt dat je gewoon niet meer tegen hen, contact op met uw dierenarts voor advies over een dier gedragstherapeut. Een kat trainer of declawing moet niet nodig zijn als je geduld en toewijding te gebruiken in de opleiding van uw kat.
 • Duidelijke verpakkingstape kan worden toegepast op meubels en deurkozijnen waarop uw kat houdt ervan om hun nagels scherp, ze houden niet van het gevoel en het is bijna onzichtbaar voor u.
 • Dingen uitleggen aan uw kat in een kalme stem. Praat niet neer op hen, net reden met hen. Zij zullen genoeg oppikken tussen uw woorden en lichaamstaal te begrijpen en dit kan helpen veel communicatie problemen op te lossen. Gebaar en demonstreren terwijl uitleggen.
 • Krabben scherpt hun klauwen. Zorg ervoor dat je ze knippen minstens een keer per week, en niet minder dan twee keer per maand.
 • Krabben boards en berichten komen in verschillende maten en toepassingen. Sommige plat op de vloer en sommige zijn opgeheven. Sommige zijn gemaakt van hennep. Probeer verschillende types. Het is beter om teveel hebben rond, dan onvoldoende.
 • Kat bomen met krabpalen, kleine holen en hoge rust platforms zijn bijzonder aantrekkelijk voor katten. Ze zijn een beetje duur, maar kan voldoen territoriale markering instincten evenals scherpen klauwen. Ze bieden ook nog meer oefenen met klimmen en springen. Als de kat van huis is bijzonder aanhankelijk, plaats het zodanig dat een van de rustende schappen is in handbereik terwijl je zittend in de stoel of bank die de ergste klauwen krijgt - en ten minste een van de krabpalen in de assemblage is in handbereik van dat platform.
 • Een andere optie, zet iets stevig en stoer als een cover gemaakt van tapijt op de scharrelruimte, het verwijderen alleen als er gasten zijn. Dit kan ook worden gebruikt voor een iteratieve benadering training - laten ze wennen aan het gemonteerde "tapijt antimakassar" (het gordijnen over de arm en rug van de bank), wordt, zodra dat is al deels klauwde en is gevuld met de geur van de kat, draperen het over een krabpaal zitten vlak naast de bank. Zien of de kat zal houden clawing het tapijt bit in plaats van de bank zelf. Wrijf je handen op de "tapijt antimakassar" een beetje te, zodat het draagt ​​uw geur als de kat van huis is, terwijl het op de arm van de stoel - en huisdier het af en toe terwijl het hing aan de krabpaal.
 • Katten haten citrusvruchten zoals sinaasappels en citroenen. Probeer rond uw meubels met sinaasappelschillen tijdelijk te zorgen dat ze stoppen. Als ze nog steeds doen spuiten sinaasappel en citroen geurende spray op de meubelen.
 • U kunt vinyl nagel caps kopen bij de dierenwinkel om klauwen van uw kat te dekken. Zij zullen geen kwaad uw kat en kan uw probleem op te lossen.

Waarschuwingen

 • Sommige katten kunnen er niet van hun klauwen bijgesneden. Raken ze aan gewend door ze in de put van je arm, terwijl je geknipt met de andere hand.
 • Schreeuwen nooit op een kat. Die alleen dient om de relatie te verzwakken, doen ze het niet begrijpen als straf of vermijdbaar. Zij zien het gewoon als je luid en driftig. Hun gebruikelijke reactie is om gewoon uit de weg totdat je klaar bent wordt gek en gaan doen wat ze gedaan dat je over schreeuwde - ze nemen het persoonlijk.
 • Niet altijd betrekking op de krabpaal met hetzelfde tapijt als die op uw vloer, of het dezelfde stof als enige meubilair in het huis. Doe dat en je bent gewoon vragen om problemen door associatie...
 • Afzien van de gedachte van declawing als een antwoord op het opslaan van uw meubels. Declawing is een wreed proces voor een kat die in wezen resulteert in het verwijderen afweermechanisme van uw kat, waardoor ze fysiek en emotioneel verminkt. Een declawed kat is niet in staat om te lopen of balans goed, zal hij zijn toevlucht tot bijten eerder en vaker dan een kat gekrabd (omdat zijn tanden zijn alles wat hij heeft nagelaten te weren gevaren met), en hij zal nerveus en gespannen geworden zonder hun voor- -lijn verdediging, ongeacht hun indoor of outdoor living-status. De operatie zelf is pijnlijk, langdurig, en is in feite tien complexe en uitdagende amputaties. Terwijl declawing is toegestaan ​​in de Europa en Canada, vele dierenartsen gewoon weigeren uit te voeren declawing als een optie. En in Australië het is verboden als onmenselijk.

Dingen die je nodig hebt

 • Krabpaal
 • Kattenkruid, kattekruid olie / essence
 • Dubbelzijdige tape
 • Kattenspeeltjes
 • Spuitfles met water
 • Deken om te helpen met snijden nagels
 • Oranje olie (optioneel)