Wki

Hoe maak je een kat een injectie te geven

Ooit moest een kat geven een injectie thuis, voor katachtige diabetes, misschien? Hier is hoe het te doen pijnloos... zowel voor u en de kat! Het zit allemaal in de voorbereiding... en in de resterende kalm, dat zal uw kat helpen om hetzelfde te doen.

Stappen

Hoe maak je een kat een injectie te geven. Geef altijd de injecties op hetzelfde tijdstip van de dag, en geef een beetje eten op injectie tijd.
Hoe maak je een kat een injectie te geven. Geef altijd de injecties op hetzelfde tijdstip van de dag, en geef een beetje eten op injectie tijd.
 1. 1
  Geef altijd de injecties op hetzelfde tijdstip van de dag, en geef een beetje eten op injectie tijd. Dit zal helpen de kat associëren de timing van de injecties met voedsel, iets wat ze wil, en haar afleiden.
 2. 2
  Voordat u het voedsel uit, bereiden de injectie. Eerste, zuig wat lucht door het terugtrekken van de zuiger van de spuit. De hoeveelheid lucht die u opstellen moet hetzelfde zijn als de hoeveelheid geneesmiddel die je gaat injecteren zijn - als je injecteren twee eenheden insuline, zou je willen opstellen twee eenheden van de lucht. Swipe de bovenkant van de flacon met een doekje met alcohol. Zonder het aanraken van de bovenkant van de flacon, steek de naald door de rubberen dop en duw op de zuiger om de lucht te injecteren. Zorg ervoor dat het uiteinde van de naald zich boven de vloeistof in de flacon - je wilt niet om luchtbellen te injecteren in de vloeistof. Dit onder druk van de flacon. Nu, Keer de flacon en het opstellen van de juiste hoeveelheid medicijnen, plus een beetje meer. Haal de naald uit de flacon. Houd de spuit met de naald naar boven en tik zachtjes de kant van de spuit om eventuele luchtbellen naar de bovenkant van de spuit. Duw langzaam op de zuiger om de lucht te persen uit de spuit. Omdat u stelde een beetje extra medicatie, moet u in staat om de lucht eruit te komen zonder te hoeven meer opstellen. Zorg ervoor dat u de juiste hoeveelheid medicatie in de spuit. Cap de naald totdat u klaar bent om de injectie te geven zijn.
 3. 3
  Haal het voedsel uit en zet een klein bedrag in een schaal. Uw kat zal komen meestal in op dit moment, de geur van voedsel brengt bijna altijd haar lopen!
 4. 4
  Houd de spuit handig - niet in het bezit van de dop of spuit tussen uw tanden, kunnen de medicijnen schadelijk voor u! - En plaats het voedsel schotel in van uw kat gebruikelijke plek voor het diner. Als ze komt om te eten, beroerte haar rug zachtjes en praat met haar in een zachte, kalmerende stem.
 5. 5
  Als ze comfortabel en begint te eten, zachtjes knijpen een beetje van de losse huid bij de hals. Alle katten hebben dit, en het is de beste plek omdat de kat is niet in staat om gemakkelijk te bereiken van uw hand met haar tanden of haar klauwen.
 6. 6
  In een snelle, zelfverzekerde beweging, pak de spuit met uw vrije hand, verkondigen het, en steek de naald snel in de losse huidplooi die tussen je vingers. Druk de zuiger van de spuit stevig vast, maar niet te snel, waardoor de injectie zo snel mogelijk, maar niet met zo'n kracht dat het pijn doet. Dit komt met de praktijk, kan uw dierenarts te tonen voor u.
 7. 7
  Trek de naald uit en samen te vatten het (voorzichtig, het is nu besmet), dan blijft doorwerken rug en nek van de kat zachtjes, en bieden deze woorden van lof, zoals "dat is mijn goed meisje!" of "Je bent zo'n dappere jongen, die helemaal niet pijn deed, deed het?" en hen in staat stellen om te voltooien eten.
 8. 8
  Gooi de gebruikte naald op de juiste, deze niet vernietigen in het huisvuil! (Naalden zijn een biologisch gevaarlijk afval) Gooi de naald als u zou doen voor een mens. Gefeliciteerd, je bent klaar!

Tips

 • Met de tijd, zal uw kat de injectie proces associëren met voedsel tot het punt waar ze ook mogen komen rennen als ze hoort u de voorbereiding van de injectie!
 • Krijgen alle luchtbellen uit de spuit kan lastig zijn. Misschien wilt u oefenen opstellen van water uit een kom... dit zal ook helpen u meten hoeveel extra vloeistof moet opstellen, waardoor buitensporige verspilling.
 • De beste manier om een ​​naald samen te vatten is om de dop op de grond of op een toonbank leggen en schep de dop omhoog met de naald. Dit voorkomt dat u kleven jezelf terwijl recapping het.
 • Vergeet niet, als je niet zeker genoeg om je kat een injectie kunt u altijd terecht bij uw lokale dierenarts kantoor geven.
 • Snelheid is de sleutel... denkt als je een kans krijgen. Snel betekent pijnloos, terwijl een langzame stick kan marteling zijn. Wees er snel bij en vol vertrouwen, en het proces zal pijnvrij te zijn.
 • Als je gaat op vakantie, zorg ervoor dat er iemand betrouwbaar beschikbaar zal zijn voor de injecties voort te zetten... het houden van een consistent schema is cruciaal. Laat je "vervanging" van de injecties twee of drie keer te geven onder uw toezicht, zodat u ze kunt coachen in de juiste techniek.

Waarschuwingen

 • Als u het geven van een injectie van insuline, zorg ervoor dat u niet de flacon schudden voor het opstellen van de geneeskunde. In plaats daarvan, rol deze voorzichtig heen tussen de palmen van je handen te schudden en opwarmen.
 • Nog voorzichtiger met de spuit nadat u de injectie gegeven heeft... terwijl weinig, kunnen sommige katten ziektes zijn besmettelijk voor de mens, en wil je echt een naald bedekt met kat bloed in je duim plakken?
 • Als de kat probeert weg te trekken, wat je ook doet, laat haar niet wegkomen met de naald nog steeds vast in haar huid, kan dit letsel veroorzaken als het uitvalt of zij probeert om het te verwijderen.
 • Wees voorzichtig met spuiten eenmaal geladen is, wil je niet per ongeluk belanden injecteren van het geneesmiddel in jezelf!

Dingen die je nodig hebt

 • De injectie zelf (de spuit, geladen met medicijnen).
 • Sommige katten eten in een kleine schotel.
 • Wat alcohol
 • De kat, natuurlijk!