Wki

Hoe maak je een Japanse futon onderhouden

In Japan, futons verschillen van de varianten in vele andere landen. Ze worden niet gebruikt op frames, maar rechtstreeks op de vloer geplaatst en sliepen op, vervolgens tijdens de dag om ruimte te creëren opgeslagen. Ze zijn groter dan de bedden en zijn vaak de voorkeur boven luchtbedden, die de neiging hebben om te laten leeglopen. Aangezien Japanse futons een andere samenstelling en de of een vaak worden geplaatst, worden meer onderhoud. Als u slaapt op een Japanse stijl futon voor de eerste keer, kan je nodig hebt om te leren over de verzorging van het zodat het comfortabel en schoon voor een lange tijd te komen blijft.

Stappen

Hoe maak je een Japanse futon onderhouden. Leg de futon out goed.
Hoe maak je een Japanse futon onderhouden. Leg de futon out goed.
 1. 1
  Leg de futon out goed. Japanse futons komen meestal in sets die een foam pad (matto), een futon (shikibuton), lakens (shiitsu), dekens (Mofu), een dekbed (kakebuton) en een kussen (makura) kan omvatten. De foam pad moet worden aangelegd eerste. Zet de onderste laken op de futon en leg dit op de pad, gevolgd door de sheet en eventuele dekens wilt u misschien. Als je een dekbed gebruiken, gebruikt u de deksel die daarmee gepaard gaat. De ene kant zal worden gemaakt van mesh, dit gaat omhoog.
 2. 2
  Vouw uw futon wanneer niet in gebruik. Het verlaten van uw futon tijdens de dag kan toestaan ​​schimmels of mijten te groeien eronder. De futon en kussen dienen in tweederde worden gevouwen (zorg om ervoor te zorgen dat alleen de onderkant van de futon de grond raakt als je fold) en netjes gestapeld in een kast of de hoek van de kamer. De dekens zijn in vieren gevouwen en geplaatst op de top van de gevouwen futon en pad, en vervolgens het kussen gaat op de top van alles.
 3. 3
  Lucht mogelijk uw futon wanneer. Hang het in het zonlicht buiten tijdens een moment van de dag wanneer de lucht relatief droog. Dit wordt gezegd dat alles wat in kan groeien, zoals schimmel of schimmel, vooral tijdens vochtige periodes van het jaar te doden. De frisse lucht houdt het ook uit ruiken muf. Veel mensen gebruiken ook een klopper (vergelijkbaar met wat je zou gebruiken op een tapijt) te slaan uit stof en andere materialen tijdens het luchten.
 4. 4
  Houd de vloer schoon. Futons worden meestal gebruikt op de tatami vloer, dat is licht verend en vrij een beetje zachter dan harde vloeren. Indien mogelijk, slapen in een kamer met tatami matten op de vloer of tapijt. Echter, zorg ervoor dat niet te lopen in deze kamer met je schoenen aan, en vaak vacuüm. Reinig tatami matten regelmatig.
 5. 5
  Was de dekens en lakens als dat nodig is. Hoewel de praktijk is ongebruikelijk, kan de futon zelf gewassen worden als u toegang tot een dubbel-size wasmachine hebben en gedroogd in een zeer grote droger indien nodig (bv. morsen) of door opknoping om te drogen. U kunt ook brengen naar een stomerij winkel (maar eerst bellen om ervoor te zorgen dat ze schoon futons). Wassen van een futon in een wasmachine kan een effectief middel van het verwijderen kat allergenen zijn.

Tips

 • Als u ervoor kiest om uw futon wassen en zou graag om het te drogen door opknoping, zich ervan bewust dat het enkele dagen kan duren om te drogen. Misschien wilt u iets anders om op te slapen in de tussentijd bereiden.
 • Vouwen van uw futon gedurende de dag heeft de toegevoegde bonus van het geven u extra ruimte tijdens de dag.
 • Als u woont in een bijzonder vochtige omgeving of tijdens vochtige seizoenen, kunt u profiteren van pakjes drooghoudende kristallen speciaal ontworpen voor plaatsing onder futon. Zij zijn net als de kleine pakketjes die komen vaak met schoenen en andere nieuwe producten, maar zijn veel groter. Plaats het onder het schuim mat of tussen de mat en futon. Zorg ervoor dat u het te vervangen wanneer de kristallen hebben zich tot gel.
 • Je mag mist uw futon met een geurende spray, maar zorg ervoor dat het geschikt is voor stoffen en bekleding. Dit is niet gebruikelijk, als je de stappen volgen bovenstaande moet de futon geen verneveling niet nodig.
 • Japanse futons komen in reeksen, en er zijn verschillende sets beschikbaar voor verschillende seizoenen.
 • Als u een gast slapen op een futon, vouw je eigen futon bij het opstaan. Echter, als u verblijft in een herberg, een meid zal waarschijnlijk komen om uw futon weg te zetten in de ochtend en leg het opnieuw in de avond.

Waarschuwingen

 • Houd een oogje op het weer tijdens het luchten van je futon. Als het regent op je futon, kunt u uit strooisel voor meerdere dagen, terwijl het droogt volledig. Als het donker wordt voordat u uw beddengoed in te brengen, is het mogelijk vochtig en onaangenaam om op te slapen.