Wki

Hoe maak je een jaloezie schoon


Jaloezieën kan lastig zijn om schoon te maken. Jaloezieën variëren van de oudere versies van metaal of kunststof (synthetische polymeren) of de nieuwere, meer funky moderne houten versies. Beiden trekken stof en beide moeten regelmatig afstoffen en periodieke reiniging. Er zijn twee lichte reiniging methoden die hier (voor regelmatige reiniging) en een diepe reiniging methode voor als het vuil opbouw overweldigend (meestal in de keuken of badkamer gebieden) is geworden. Geen gebruik maken van de tweede methode op houten Venetianen, echter, en om deze meer inspannende reiniging routine te vermijden, proberen om meer regelmatig schoon met behulp van een van de lichte reiniging methoden of beide.

Stappen

Hoe maak je een jaloezie schoon. Vóór het reinigen met een van de twee voorgestelde licht reinigingsmethoden, controleer probleem plekken.
Hoe maak je een jaloezie schoon. Vóór het reinigen met een van de twee voorgestelde licht reinigingsmethoden, controleer probleem plekken.
 1. 1
  Vóór het reinigen met een van de twee voorgestelde licht reinigingsmethoden, controleer probleem plekken. Veeg markeringen, vlekken, kleverige gebieden etc. - venster reinigingsspray is behulpzaam. Veeg deze droog met keukenpapier voordat u verder gaat.
 2. 2
  Bind alle gordijnen of andere stoffering rond de blinds.

Lichte reiniging versie 1 - Clean met je handen

 1. 1
  Plaats de blinds in de gesloten positie.
 2. 2
  Verkrijgen van een zachte katoenen handschoen. Als alternatief zou je graag een stof-lokstof handschoen of een wasdroger blad te kopen. Zelfs keuken papieren handdoeken zal indien nodig werken, maar zorg ervoor dat ze regelmatig vervangen als je schoon. Wasdroger vellen zijn groot omdat ze verminderen de statische elektriciteit.
 3. 3
  Houd de handschoen droog voor houten latten. Vette of vochtige handschoenen zullen strepen achterlaten. Voor synthetische polymeren of metalen lamellen, kunt u gebruik maken van een licht bevochtigde handschoen (water, of een niet-kleverige reinigingsspray). Als je een reinigingsspray gebruiken, controleer dan de geschiktheid van de spray voor uw materiaal. Je wilt niet eindigen verlaten kleverige strepen op je blinds die vuil zal aantrekken.
 4. 4
  Laat je vingers zachtjes over de latten. Doe dit van binnen naar buiten, rechts en links. Dit helpt ervoor te zorgen dat de extra stof wordt niet lopen over de gehele lamel van de ene naar de andere.
 5. 5
  Open de blinden en sloot het terug de tegenovergestelde manier. Opnieuw uitvoeren van uw vingers lichtjes over de latten. Als makkelijker, opent u de lamellen en uitvoeren van uw vingers onder de latten.
 6. 6
  Wijzigen of stof van de handschoen of reiniging plaat regelmatig om te voorkomen dat het creëren van verdere opbouw op de latten.

Lichte reiniging versie 2 - Reinigen met de stofzuiger

 1. 1
  Sluiten de lamellen.
 2. 2
  Bereid de stofzuiger. Brengt de zachte plumeau borstel gehechtheid aan het mondstuk. Heb een mondstuk niet zonder deze gehechtheid, zoals u wellicht krassen of chip de latten.
 3. 3
  Houd de blinde met een hand om te voorkomen dat het bonzen als je de stofzuiger mondstuk overheen te bewegen.
 4. 4
  Vacuüm van binnen naar buiten, zowel links als rechts.
 5. 5
  Herhaal tot blind is geëindigd op een zijde. Open en sluit de lamellen de andere kant op en reinig de onderkant.

Diepe reiniging (alleen metallic en synthetische polymeren blinds)

 1. 1
  Zorg ervoor dat de blinds volledig worden neergelaten. Sloot de lamellen.
 2. 2
  Verwijder de blinds. Volg de handleiding van de methode van verwijderen. Zorg ervoor dat u een oogje houden op eventuele losse stukken en ze niet verliezen.
 3. 3
  Plaats de blinden in de basis van een badkuip. Vouw het terug waar het is te lang. Zorg ervoor dat de blinde volledig wordt gedekt door warm water. Voeg een eenvoudige reiniging oplossing zoals afwasmiddel of bleekmiddel.
 4. 4
  Laat het maar aan genieten van een half uur. Schrobben met een zachte borstel. Het blinden lijdt diep opbouw van vuil, kan het nodig nachts genieten.
 5. 5
  Spoel de blinds. Leeg het reinigingswater. Ofwel een emmer aan zoet water klotsen over de blinde of lopen de douche boven de blinde tot alle zeepresten verwijderd.
 6. 6
  Hangen over de rand van het bad of hangen over balustrades enz. Buiten als het mooi weer is. Laten drogen. Indien nodig, kan een föhn ingesteld op koele versnellen het droogproces.
 7. 7
  Terug naar opknoping positie eenmaal droog.

Voor zonnige dagen

 1. 1
  Vul een emmer met warm water en 1/4 kopje afwasmiddel.
 2. 2
  Hamer 2 spijkers in uw afrastering (kies een schaduwrijke plek) om tijdelijk vasthouden van de blinds. Set emmer water, een fles milde reinigingsspray, en een gemeenschappelijke maïs bezem in de buurt. Heb een tuinslang in de omgeving voor het spoelen.
 3. 3
  Open en verhogen de blinds, te verwijderen uit het raam, en mee naar buiten op te hangen op het hek.
 4. 4
  Lager en sluit de gordijnen.
 5. 5
  Royaal spuiten met milde reinigingsspray en laat voor 1 minuut, dan scrub door dompelen de bezem in de emmer zeepsop en schrobben side-to-side.
 6. 6
  Sluit de gordijnen, en heropenen in de tegenovergestelde richting en herhaal de reiniging met milde sprayreiniger.
 7. 7
  Gebruik de tuinslang op alle oppervlakken grondig afspoelen en laten drogen buiten.
 8. 8
  Rehang blinds.

Tips

 • Zet een sok aan elke hand. Een met ammoniak of reinigingsoplossing en andere droge. Was de blinde de natte sok en droog met de droge sok anderzijds.
 • Indien gewenst, kunt u bij uw lokale raam meubels winkel voor aanbevolen reinigingsmiddelen als u gebruik maakt van het weken-in-het-bad-methode. Er zijn een aantal producten die zullen verminderen of elimineren de noodzaak voor schrobben en zal er ook voor zorgen dat de snoeren zijn schoon. Controleer dat deze producten zijn niet schadelijk voor u of uw familie, echter.
 • Niet weg te gooien oude sokken, als ze grote lamel schoonmakers. Gewoon een op je hand, schuif de blinde tussen duim en en veeg de lat heen en weer, het reinigen van zowel de boven-en onderkant van de blinde op hetzelfde moment.
 • Gebruik de droge katoenen handschoen methode of een kleine wollen stofdoek wekelijks om te voorkomen dat ophoping van stof.
 • Gebruik een krukje of trapje om u te voorzien van balans voor het licht reinigingsmethoden. Als u het schoonmaken veel blinds en je hoeft niet goed bovenarm sterkte, het verwijderen van de jaloezieën kan de beste optie, zelfs met het licht reinigingsmethode zijn.

Waarschuwingen

 • Niet diep schoon houten Venetianen - het kan het hout door vocht kromtrekken.

Echter, als het een warme zonnige dag, go for it!