Wki

Hoe maak je een hond te wassen

Heeft uw hond stinkt, of is voortdurend krabben? Hier zijn enkele tips voor het wassen van uw hond. Het hebben van een regelmatige bad tijd is belangrijk vanuit puppy-leeftijd omhoog. Uw hond kan weerstaan ​​op het eerste, maar al snel zal hij of zij zich verheugen op bad tijd.

Stappen

Hoe maak je een hond te wassen. Bereid uw werkruimte.
Hoe maak je een hond te wassen. Bereid uw werkruimte.
 1. 1
  Bereid uw werkruimte. Verzamel alle items die je nodig hebt, handdoeken, hondenshampoo, hond conditioner (indien nodig) en spons en leg het uit, dus het is dicht bij de hand als dat nodig is, maar niet in de weg van het krijgen geschopt en bespat door de hond. Trek dan de slang of zet het water voor het bad. Bij het vinden van de juiste temperatuur, in gedachten houden dat honden hebben meer gevoelige huid. Houd het een lauwe tot warme temperatuur.
  • Zoek een helper als je denkt dat je een nodig hebt.
 2. 2
  Borstel de vacht van de hond grondig. Dit is een goed moment om te inspecteren voor elke huid / vacht / gezondheidsproblemen tijdens het ontspannen en het tonen van uw hond wat liefde. Als u een teken zien, kunt u naar een dierenarts te krijgen verwijderd zien of.
 3. 3
  Kies een goede shampoo. Als uw hond krassen veel, beslissen of de krabben is van parasieten, allergieën, of eenvoudige huidirritatie. Het uitzoeken van een goede vlo of een specifiek probleem shampoo bij een dierenwinkel of winkel. Enkele algemene hond shampoos zijn geformuleerd met havermout te helpen verminderen algemene irritatie. Als je een puppy, controleren om ervoor te zorgen dat hij oud genoeg is voor de shampoo die u hebt gekozen.
  • De sleutel tot het terugdringen van irritatie is om uw hond goed na het bad spoelen. Je zou een snap-on slang gehechtheid ontworpen om u te helpen uw hond grondig spoelen krijgen. Deze snap-on hulpstukken zijn beschikbaar voor zowel een wastafel (voor de kleine honden) of voor de douche voor grotere honden. Spoel altijd de hond met schoon water, geen spoelen bekers nodig. Sommige van de snap-on attachments hebben mooie lange slangen en sproeiers, zodat u kunt gewoon houd de spuit ondersteboven onder de hond om de buik te spoelen. Uw hond zal denken dat het in de spa! Als het in de zomer, kunt u alleen uw hond te wassen buiten met de slang.
 4. 4
  Krijg vacht van uw hond lekker nat, breng de shampoo. Begin met het hoofd. Zorg ervoor dat massage shampoo in al zijn plooien, of op rollen, net onder zijn voorpoten en nek. Voor het beste resultaat, gebruik uw duim of vingers te masseren in een cirkelvormige beweging. Zorg ervoor dat u grondig schrobben gebieden die altijd lijkt te vies.
 5. 5
  Was het hoofd en gezicht. Dit is erg belangrijk als uw hond heeft of heeft gehad vlooieninfestaties. Het zal hen te wassen op het lichaam en dus het gemakkelijker maken om zich te ontdoen van zoveel als hier onverhoopt je hond shampoo niet is gemarkeerd "zal niet steken de ogen," krijg je een warm vochtig washandje en onder zijn kin zachtjes zijn gezicht wrijven en. Gebruik warmer water voor deze, omdat het ook schokken geen vlooien, ook helpen bij het wegwerken van hen. Zorg ervoor dat u NIET shampoo in je honden ogen, neus, oren of mond.
  • Binnenkant van de oren is een favoriete schuilplaats voor vlooien, maar rassen met grote oren (Shih-tzu, Bloodhound, de Maltese, enz. zijn vatbaar voor infecties als hun oren zijn natte binnenkant. Voor deze honden, binnenstebuiten wassen alleen met een licht vochtige washandje, of gebruik vochtige Q-tips.
  • Houd de shampoo op uw hond voor zo lang als de fles vraagt.
 6. 6
  Uw hond Spoel totdat het water uit zijn vacht helder is. Spoel daarna nog een keer. Als uw hond terugschrikt van spoelen zijn gezicht, gebruik je hand om het water te brengen uit de kraan naar zijn gezicht herhaaldelijk te spoelen. U kunt ook gebruik maken van een nat washandje en afwassen het water met kleine cirkels.
 7. 7
  Hier krijg je een kleine of grote handdoek, leg het over de rug van uw hond, en wrijf uw hond droog. Zorg ervoor dat u droog de ​​binnenkant van zijn oren ook. Instinct Een hond is om zichzelf te schudden als het nat is, hoewel, dus wees voorzichtig. In de winter, of voor kleine honden bijna de hele tijd, lag een droge handdoek op de vloer en het gebruik van een föhn en hond borstel te drogen en borstel je hond.
 8. U kunt ook om wat parfum spuiten voor honden op uw hond. U kunt deze krijgen op uw gewone hond te slaan. Wees voorzichtig met het parfum; sommige honden allergisch kunnen zijn, dus raadpleeg uw dierenarts of een professionele trimmer voordat u deze op uw hond.
Voor honden gevoelig voor oorontstekingen, gebruik 2 druppels van een dierenarts-geleverde spoel die zal helpen droog de ​​oren. een hond is niet goed gewassen totdat de haartjes in zijn oren werden uitgetrokken, dit geldt met name voor honden gevoelig voor oorontstekingen. (Uw dierenarts of commercieel hondentrimmer doet dit en zal blij zijn om u te laten zien hoe het te doen.)
8
Afgewerkt.

Tips

 • Begin met het hoofd van de hond eerst... Zo draait het vuil op het lichaamsdeel dat wordt gewassen volgende plaats van het reinigen van het lichaam en dan krijgt het vuil weer. Start vanaf de bovenkant en werk naar beneden.
 • U krijgt nat! Dus draag geen een van uw favoriete outfits alleen maar om je hond te wassen. Je kan gewoon wilt wat oude jeans en een tank top of een oude t-shirt te dragen.
 • Na een bad, geef je hond een traktatie, belonen hem of haar voor de samenwerking in het bad.
 • Vergeet niet om water / zeep te krijgen in uw hond neus, mond, oren en ogen.
 • Je kan je hond in de badkuip te leiden met een traktatie of een zoete vooral als het een grote hond kun je niet tillen in het bad.
 • Als het een vrij grote hond u misschien de voorkeur buiten het wassen van de hond met een slang.
 • Er zijn zuignappen die werken voor middelgrote en kleine rassen die helpen de hond te controleren. Soms kunt u de riem gebruiken om de hond te binden aan de spon als het groter is. Als u zich buiten wil je je hond aan een paal vastbinden of een teken.
 • Praat met je hond om hem te troosten.
 • Bijna alle honden proberen om een ​​bad op het eerste weerstaan. Binnenkort komen ze echt te genieten, hoewel sommige zal tolereren, maar nog steeds niet genieten van het bad. De sleutel is om het een tijd om te praten en communiceren met je hond als je hem of haar een bad, belonen met lekkernijen en krassen te maken. Binnenkort uw hond zal zich realiseren dat het bad zich ontdoet van die geur. Mensen zijn niet de enigen die niet graag ruiken slecht, honden haat ruiken slecht.
 • Overweeg het gebruik van spray-on paard shampoo, omdat het gemakkelijker dan de traditionele shampoo kan zijn om gelijkmatig over de hele vacht van uw hond verspreiden
 • Kleine honden kunnen gemakkelijk worden gebaad in een gootsteen en een bad.
 • Borstel je hond na het wassen om rechtzetten van de vacht na de shampoo.
 • Tijdens het bad, hebben een ander familielid het huis schoon zodat Fido zal geen pick-up een nare vlooien, teken, of vuil. Het is altijd nodig om beddengoed van uw hond te veranderen uit, want het is een uitstekende omgeving voor het op te halen vlooien. Als u een gevestigde baden regime, doe dit elke keer dat u uw hond in bad. Anders, doe het maar een keer per maand.
 • Als uw hond klein is, pak je hond zachtjes en zet het langzaam in het bad.
 • Nadat uw hond helemaal droog is, borstel zijn vacht om het een gezonde look.
 • Je moet je hond minstens een keer per week te wassen.
 • Borstel je hond vóór en na het baden hen en het zal niet gematteerd en verward.

Techniek voor honden die haar en geen vacht hebben

 • Borstel de hond voordat u wassen, zal deze vreemde deeltjes en knopen / verwarde haren te verwijderen.
 • Bij de toepassing van shampoo niet werken het heen en weer zoals je zou doen met de haren op je hoofd, dit draagt ​​bij aan matten en knopen. Beneden nat de hond (zoals hierboven beschreven blijven concentreren op de gebieden die u bezig bent en niet spuiten soap over de hond) en breng de zeep om het gebied dan 'stroke' het in het haar. Blijven streelde het in totdat het schuimt, laat staan ​​per shampoo richtingen, daarna spoelen gebied totdat het water helder is.
 • Bij het drogen van de hond niet de handdoek zal dit nieuwe knopen maken wrijven. Blijven maken van de 'strelen', knijpen de haren, en klopte methoden voor het beste resultaat.
 • U kunt de magnetron de handdoek voor een minuut om het te warmen als de omgevingstemperatuur in de ruimte is ook cool. De hond zal u dankbaar zijn en zitten strak terwijl je droog.
 • Besteed speciale aandacht aan de honden anale en lies gebieden te zorgen dat ze schoon zijn en vrij van haren. Indien nodig zorgvuldig trimmen dat haar zodat de hond netjes kan gaan naar de badkamer.
 • Borstel de honden tanden! Laat uw dierenarts tonen u de techniek.
 • Borstelen van de hond wekelijks zal de noodzaak om het te wassen te verminderen, maar als de hond blijft ruiken of heeft 'dingen' in het haar / vacht van een bad kan noodzakelijk zijn.
 • Bij krabben en spelen met je hond zorgvuldig omgaan met hun oren, poten, staart, en het gezicht / tanden. Dit laat de hond wennen worden behandeld. Uw dierenarts en trimsalon zullen u dankbaar zijn en het zal laat de hond worden comfortabeler en minder gestrest!
 • Vraag uw dierenarts om advies en dingen te zoeken bij het wassen van uw hond. Er kunnen ras en grootte specifieke items die moet in gedachten worden gehouden.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat u een bepaalde vorm van gebruik: shampoo speciaal voor honden, en niet dingen die je gewoon gebruikt om uw eigen haar te doen, kan het de hond een ernstige medische aandoening veroorzaken.
 • Als uw hond ontwikkelt een uitslag, of enig ander teken van een allergische reactie, contact op met uw dierenarts onmiddellijk.
 • Probeer niet te wassen van de vacht in de buurt van de kont.
 • Uw hond kan worstelen, dus je moet vasthouden aan hem of haar.
 • Zorg ervoor dat u alle aanwijzingen en waarschuwingen op de fles shampoo te lezen voordat u het op uw hond.
 • Nooit shampoo in de oren van de hond tenzij dit uitdrukkelijk door een dierenarts. Er zijn brouwsels gemaakt voor de oren om ze schoon te maken mocht dat nodig zijn. U kunt de gehoorgang met een grote katoenen bal te blokkeren, maar nooit iets opgemerkt als een wattenstaafje in het oor gezet, zoals je kon doorprikken het trommelvlies.
 • Zorg ervoor dat je niet het gezicht van uw hond te wassen, kan de zeep in hun ogen krijgen en ongemak veroorzaken.
 • Was uw handen.

Dingen die je nodig hebt

 • Een bad of wastafel (als de hond is klein)
 • Een schone handdoek
 • Pet Shampoo
 • Water
 • Spons
 • 2 katoenen ballen of een vochtige doek voor de oren
 • Een handdoek
 • Hond borstel en een lepel / beker (optioneel)