Wki

Hoe maak je een halster paard

Een halster is een leer, riem of touw hoofdstel. Het wordt gebruikt met een touw om een ​​paard te leiden uit de grond. Sommige halsters kan ook worden gebruikt om het paard te binden voor het verzorgen of overstag up.If je nieuw bent op paarden zijn en niet weten hoe je een halster op een paard of pony, dan is dit artikel is voor jou.

Stappen

Hoe maak je een halster paard. Hebben het paard in een veilig afgesloten ruimte, zoals een paddock, stal of weiland, waar hij niet zal gewond raken als hij van je weg.
Hoe maak je een halster paard. Hebben het paard in een veilig afgesloten ruimte, zoals een paddock, stal of weiland, waar hij niet zal gewond raken als hij van je weg.
 1. 1
  Hebben het paard in een veilig afgesloten ruimte, zoals een paddock, stal of weiland, waar hij niet zal gewond raken als hij van je weg.
 2. 2
  Neem een kijkje op uw halster en vind de delen ervan, zodat de volgende stappen zinvol. Identificeer het volgende: crownpiece, gesp, cheekpieces, keeluitsnijding en neusriem.
 3. 3
  Unbuckle de gesp op de kroon stuk zodat het halster is klaar om op.
 4. 4
  Benader het paard en zet het touw rond de paarden nek zodat je houvast als hij besluit om af te stappen hebben.
 5. 5
  Staan aan de linkerkant van het paardenhoofd, in dezelfde richting hij is.
 6. 6
  Houd de kroon stuk in je rechterhand en de gesp of de neusriem in je linkerhand.
 7. 7
  Bereiken onder de paarden nek met je rechterhand, die de kroon stuk.
 8. 8
  Begeleiden de neusriem op de paarden neus, zodat de neus band is aan de bovenkant en de kinband is onder zijn neus.
 9. 9
  Voorzichtig (zodat je niet verrast worden, of schrikken de paarden) passeren de kroon stuk over de paarden nek, net achter zijn oren.
 10. 10
  Zet de gesp.
 11. 11
  Neem het touw van rond de paarden nek en je bent klaar om te gaan!
 12. 12
  Hier is hoe het eruit moet zien als je klaar bent.
 13. 13
  Zien hoe je een paard halster aan te passen om ervoor te zorgen dat deze goed past
 14. 14
  Als u gebruik maakt van een touw halster de stappen zijn hetzelfde en ga dan naar hoe je een touw halster om te zien hoe om de knoop te binden!
 15. 15
  De volgende methode werkt alleen als je een halster met een afneembare keel klink.
 16. 16
  Maak de keel klink van het halster, waardoor de kroon stuk vastgemaakt.
 17. 17
  Neem het halster en houd hem bij de kroon met je rechterhand.
 18. 18
  Gebruik uw linkerhand om de neusriem en kinband rond zijn neus te begeleiden als hierboven.
 19. 19
  Schuif de kroon stuk over de bovenkant van zijn oren en let niet op de oren pijnlijk buigen. Als je wilt, buig oren van het paard vooruit door het halster, maar nooit buig ze achteruit of het zal het paard pijn doen.
 20. 20
  Beveilig het halster, of je hebt een clip die kiekjes die sluiten of een gesp.

Tips

 • Sommige paarden zijn getraind om hun hoofd laten zakken. Dit staat bekend als Drop aan de Poll. Als het paard houdt zijn hoofd hoog of als hij is lang, drukt u er voorzichtig op zijn neus of de bovenkant van zijn hoofd en zeggen: 'down'.
 • Sommige paarden houden niet van om aangeraakt over het gezicht of in de neus, in dit geval is het soms handig om halster hem van achter de oren eerste tot hij gewend raakt aan je zijn gezicht (zachte strelen rond zijn gezicht en oren zal helpen) aan te raken.
 • De lead touwen die halsters komen met meestal een clip, maar sommige hebben een sluiting die vereist dat u een sectie naar beneden trekken om het los. Deze zijn niet bijzonder veilig, een slip van je hand en komt uit het touw.
 • Wees voorzichtig dat u de halster over de neus, ogen of oren te slepen. Een ruwe behandeling kan leiden paarden naar hoofd-schuw geworden, waardoor haltering en beteugelen moeilijker.

Waarschuwingen

 • Kijk dat het paard niet gooit zijn hoofd omhoog en je raken.
 • Verwijder nooit een halster waar het paard kan ontsnappen in een weg.
 • Wees voorzichtig aan het halster te passen, zodat het niet de ogen van het paard aanraken.
 • Touw en 'controller' halsters dient te worden gebruikt door ervaren paard mensen alleen, en nooit worden gebruikt om een ​​paard te binden.

Dingen die je nodig hebt

 • Paard
 • Halter voor uw paard