Wki

Hoe maak je een geluiddichte wand of plafond

Iedereen wil graag een beetje meer rust en stilte in hun huizen, maar de meeste mensen zijn onzeker over hoe om te gaan over het maken van dit gebeuren. De volgende technieken zijn ideaal voor nieuwbouw, maar de meeste wanden en plafonds kunnen worden ingebouwd in de geluidsisolatie technieken te accepteren. U kunt deze instructies voor geluidsisolatie gemeenschappelijke muren gelden tussen appartementen en flats, geluidsisolatie van een home theater of zelfs slaapkamers.

Stappen

Hoe maak je een geluiddichte wand of plafond. Begin met een kale muur met de houten stijlen blootgesteld.
Hoe maak je een geluiddichte wand of plafond. Begin met een kale muur met de houten stijlen blootgesteld.
 1. 1
  Begin met een kale muur met de houten stijlen blootgesteld. De gipsplaten mag niet in de plaats nog.
 2. 2
  Voorzichtig vul de holte tussen de noppen met een glasvezel of steenwol bat isolatie zoals r13. Gebruik afhankelijk van welke is goedkoper, als hun akoestische prestaties is vergelijkbaar.
 3. 3
  Sluit de achterkant van de verkooppunten in de muur met stopverf pads of akoestische kit omdat kleine scheurtjes kan slaakte een groot deel van de hoge frequenties.
 4. 4
  Voeg massa aan uw muur, want in eenvoudige natuurkunde massa zal de lucht geluidsgolven zoals conversatie, televisie ruis, rinkelende telefoons en wekkers blokkeren. Er is een massa geladen vinyl product beschikbaar via diverse akoestische bedrijven die £ 1 per vierkante meter weegt, maar is slechts 1/8 "dik, echter standaard gipsplaten werkt ook.
 5. 5
  Gebruik een akoestische kalefateren om alle open voegen en omtrek afdichting rond de muur.
 6. 6
  Isoleren of zweven je gipsplaten af van de nopjes met veerkrachtige kanaal of geluidsisolatie clips. Dit zal de framing ontkoppelen, waardoor voor een betere lage frequentie isolatie. Houd in gedachten dat veerkrachtig kanaal is gevoelig voor storing, en wordt niet bepaald door de Steel Stud Manufacturers Association, dus wees voorzichtig.
 7. 7
  Eindig de muur met een dubbele laag van gipsplaten, bij voorkeur 5/8 "als gevolg van de grote massa.
 8. 8
  Damp de afgewerkte gipsplaat sandwich met een hoge kwaliteit demping compound.

Tips

 • Het plaatsen van een deur op een muur die is goed geluiddicht zal een zwakke plek dat geluid zal lekken zijn. Als je dit moet doen, moet u overwegen het installeren van akoestische deurrubbers (of afdichtende strips) voor de deur.
 • Bij het controleren van de muren of het plafond op scheuren of lekken die moeten worden caulked, vergeet niet dat als licht of water kan krijgen door dan geluid door te komen.
 • Zorg ervoor dat de deur is zo zwaar mogelijk, vermijd het gebruik van deuren met glas inserts.
 • Dicht de ruimte achter de deur behuizing (gieten) waar de gipsplaten aan de deurstijl, vervang dan de portierbekleding.

Waarschuwingen

 • Er zijn veel verschillende producten op de markt die mensen zullen beweren te zijn geluidsdicht, zorg ervoor om gedegen onderzoek te doen bij de aankoop van producten. Bevoegde producten hebben onafhankelijke Transmission Loss testen na ASTM E-90 protocollen.
 • Er zijn verschillende gradaties en verwachtingen op geluidsisolatie een muur. Houd in gedachten dat als je de hoeveelheid ruis kan verminderen van passerende door die muur met 10 decibel dat je de hoeveelheid ruis die met 50% kan worden gehoord hebben gesneden.
 • Penetraties in de wand of het plafond kan toestaan ​​geluid te sluipen (flank) via uw nieuwe wand of plafond. Voorkomende problemen kunnen komen van verzonken in het plafond kan verlichting, plafond ventilator, ventilatiekanalen, stopcontacten, enz.