Wki

Hoe maak je een elektromagneet maken

Hoe maak je een elektromagneet met wat koperdraad en een spijker te creëren.

Stappen

Hoe maak je een elektromagneet maken. Verwijder wat isolatie.
Hoe maak je een elektromagneet maken. Verwijder wat isolatie.
 1. 1
  Verwijder wat isolatie: Sommige van de koperdraad blootgesteld dient te worden, zodat de batterij een goede elektrische verbinding kan maken. Gebruik een paar draad strippers tot enkele centimeters isolatie van elk uiteinde van de draad te verwijderen.
 2. 2
  Wikkel de draad rond de nagel. Netjes wikkel de draad rond de nagel. Hoe meer draad wikkel je rond de nagel, zal het sterker je elektromagneet zijn. Zorg ervoor dat je laat genoeg van de draad afgerold, zodat u kunt de batterij bevestigen. Wanneer u de draad wikkel rond de nagel, er zeker van dat je de draad al verpakken in een richting. U moet dit doen omdat de richting van een magneet veld is afhankelijk van de richting van de elektrische stroom het maken ervan. De beweging van elektrische ladingen een magnetisch veld. Als je het magnetische veld kon zien rond een draad die elektriciteit stroomt door het heeft, zou het eruit zien als een reeks van cirkels rond de draad. Wanneer een elektrische stroom vloeit rechtstreeks naar u, het magnetisch veld gecreëerd door het cirkelt rond de draad in een tegen de klok in. Indien de richting van de elektrische stroom wordt omgekeerd, het magnetisch veld keert ook en omcirkelt de draad met de klok mee. Als u wikkel enkele draad rond de nagel in een richting en een aantal van de draad in de andere richting, de magnetische velden van de verschillende secties tegen elkaar en opheffen, waardoor de sterkte van de magneet.
 3. 3
  Sluit de accu. Bevestig een uiteinde van de draad met de positieve pool van de batterij en het andere uiteinde van de draad op de minpool van de accu. Als alles goed is gegaan, wordt uw elektromagneet werkt nu!

Tips

 • Hoe meer je de draad wikkel rond de nagel hoe meer macht zal hebben.
 • Maak je geen zorgen over welke uiteinde van de draad u hecht aan de positieve pool van de accu en welke je hechten aan de negatieve pool. Uw magneet zal net zo goed in beide richtingen werken. Wat zal veranderen is de polariteit van uw magneet's. Het ene uiteinde van uw magneet zal de noordpool zijn en het andere einde zal zijn zuidpool zijn. Omkeren van de manier waarop de accu is aangesloten zal omkeren van de polen van de elektromagneet.

Waarschuwingen

 • Magnetische velden kunnen tv's en computers beschadigen.
 • Wees voorzichtig bij het werken met elektronica.

Dingen die je nodig hebt

 • Een ijzeren spijker vijftien centimeter (6 inch) lang
 • Drie meter (10 ft) van 22 gauge geïsoleerde, gevlochten koperdraad
 • Een of meer D-cell batterijen
 • Een paar van draad strippers