Wki

Hoe maak je een elektrische motor controleren

Wanneer een motor uitvalt, is het vaak moeilijk te zien waarom het is misgelopen gewoon door er naar te kijken. Ook een motor ingeslagen wel of niet werkt, ongeacht de fysieke verschijning. Een snelle check-out kan worden gedaan met een eenvoudige ohm meter, maar er is nog veel meer informatie te verzamelen en af ​​te wegen alvorens daadwerkelijk in gebruik te nemen.

Stappen

Hoe maak je een elektrische motor controleren. Controleer de buitenzijde van de motor.
Hoe maak je een elektrische motor controleren. Controleer de buitenzijde van de motor.

Eerste deel: het controleren van de buitenzijde van de motor

 1. 1
  Controleer de buitenzijde van de motor. Indien de motor voor een van de volgende punten op de buitenkant, kunnen zij problemen die de levensduur van de motor als gevolg van eerdere overbelasting, verkeerde toepassing of beide kan verkorten. Loor voor:
  • Gebroken bevestigingsgaten of voeten
  • Donkere verf in het midden van de motor (met vermelding van warmte)
  • Bewijs van vuil en andere vreemde stoffen te zijn in de motorwikkelingen getrokken door openingen in de behuizing
 2. 2
  Controleer het typeplaatje op de motor. Het typeplaatje is een metaal of een ander duurzaam label of etiket dat wordt geklonken of aangebracht op de buitenzijde van motorhuis genaamd de statorframe. Belangrijke informatie over de motor is op het etiket, zonder dat, zal het moeilijk zijn om de geschiktheid te bepalen van een taak zijn. Typische gegevens op de meeste motoren omvatten (maar niet uitsluitend):
  • Naam van de fabrikant - de naam van het bedrijf het maakte de motor
  • Model en serienummer - informatie die uw specifieke motor identificeert
  • RPM - het aantal omwentelingen van de rotor maakt in een minuut
  • Horsepower - hoeveel werk het kan uitvoeren
  • Aansluitschema - hoe te verbinden voor verschillende voltages, snelheid en draairichting
  • Spanning - spanning en fase eisen
  • Actueel - stroomsterkte eisen
  • Frame Style - fysieke afmetingen en montage patroon
  • Type - beschrijft als frame is geopend, drip proof, totaal ingesloten ventilator gekoelde, enz.

Deel twee: het controleren van de lagers

 1. 1
  Beginnen om de lagers van de motor te controleren. Veel elektrische motor storingen worden veroorzaakt door lageruitval. De lagers kan de as of rotorconstructie om vrij en soepel in het frame zetten. Lagers aan beide einden van de motor ook wel aangeduid bel omhullingen of eindklokken.
  • Er zijn verschillende soorten lagers gebruikt. Twee populaire types zijn messing lagers en stalen kogellagers. Velen hebben fittingen voor de smering terwijl anderen zijn permanent gesmeerd.
 2. 2
  Uitvoeren van een controle van de lagers. Om een ​​vluchtige controle van de lagers te voeren, plaatst u de motor op een stevige ondergrond en leg een hand op de bovenkant van de motor, draai de as / rotor met de andere hand. Nauw kijken, voelen en luisteren voor een indicatie van het wrijven, schrapen of oneffenheden van de draaiende rotor. De rotor moet rustig draaien, vrij en gelijkmatig.
 3. 3
  Vervolgens duw en trek de schacht in en uit het frame. Een kleine hoeveelheid beweging in en uit (de meeste huishoudelijke fractionele types pk moet kleiner zijn dan 1/8 zijn "is toegestaan ​​of zo), maar de dichter aan" none "het beter. Een motor die heeft rekening-gerelateerde problemen bij run zal zijn luid, oververhitting van de lagers, en potentieel catastrofaal falen.

Deel drie: het controleren van de wikkelingen

 1. 1
  Controleer de wikkelingen voor kortsluiting aan het frame. De meeste huishoudelijke apparaten motoren met een kortgesloten wikkeling zal niet rijden en zal waarschijnlijk de zekering of de reis van de stroomonderbreker direct (600 volt systemen zijn open "ongegrond", dus een 600 volt motor met een kortgesloten wikkeling kan lopen en niet trip een zekering of breaker).
 2. 2
  Gebruik een ohmmeter om de weerstand waarde controleren. Met een ohm meter ingesteld op de Weerstand of Ohms Test worden, plaats meetpennen in de juiste aansluitingen, de Common en Ohm aansluitingen. (Controleer de handleiding van de meter indien nodig) Kies de hoogste schaal (RX 1000 of vergelijkbaar) en nul de meter door het aanraken van beide sondes tegen elkaar. Stel de naald 0 indien mogelijk. Zoek een grond schroef (vaak hex hoofd type en groen van kleur) of een metalen onderdeel van het frame (schraap te schilderen als dat nodig is om een ​​goed contact met metal te maken) en druk op een van de test sondes naar deze plek en de andere test-sonde naar elk van de motor leidt, een tegelijk. Idealiter zou de meter nauwelijks bewegen van de hoogste weerstand indicatie.
  • Het kan een behoorlijke hoeveelheid te verplaatsen, maar de meter moet altijd wijzen op een weerstand waarde in de miljoenen ohm (of "megohm"). In sommige gevallen, waarden tot wel een paar honderd duizend ohm (500.000 of zo), * kan * aanvaardbaar, maar een groter aantal wenselijker.
  • Veel digitale meters niet de mogelijkheid om nul te bieden, dus sla het op nul zetten stap als de jouwe is een digitale meter.
 3. 3
  Controleer dat de wikkelingen niet open of geblazen. Veel eenvoudige "over de lijn" eenfasige en 3-fase motoren (die respektievelijk huishoudelijke apparaten en industrie) kan eenvoudig worden gecontroleerd door het veranderen van het bereik van de ohm meter de laagst aangeboden (RX 1), nul zetten van de meter weer, en de weerstand tussen de draden van de motor. In dit geval, raadpleeg het elektrische schema van de motor om zeker te zijn dat de meter meet over elke wikkeling.
  • Verwachten een zeer lage waarde van de weerstand in ohm zien. Lage, eencijferige weerstandswaarden worden verwacht. Waarden groter dan dit duiden op een potentieel probleem en ook significant hoger dan dit aan dat de wikkeling is niet geopend. Een motor met een hoge weerstand loopt niet - of niet lopen met snelheidsregeling (zoals het geval is bij een 3-fase motor kronkelende opent tijdens het hardlopen).

Deel vier: probleemoplossing andere potentiële problemen

 1. 1
  Controleer de start-of uit te voeren condensator gebruikt voor het starten of uitvoeren van een aantal motoren, indien aanwezig. De meeste condensatoren worden beschermd tegen beschadiging door een metalen deksel aan de buitenzijde van de motor. De afdekking moet worden verwijderd om de condensator voor inspectie en beproeving. Een visuele inspectie kunnen wijzen olielekkage uit de bak uitstulpingen in de container, of openingen in de container - alle potentiële problemen.
  • Elektrisch controleren van een condensator kan met de ohm meter. Het plaatsen van de meetpennen op de condensator terminals, moet de weerstand beginnen laag, en geleidelijk te verhogen als de door de batterij van de meter meegeleverde kleine spanning de condensator langzaam laadt. Als kortgesloten blijft of niet stijgt, is er waarschijnlijk een probleem met de condensator en moet worden vervangen. De condensator moet over 10 of meer minuten te ontladen voordat deze test weer.
 2. 2
  Controleer de bel behuizing van de motor achteraan. Sommige motoren hebben centrifugaalschakelaars gebruikt om het begin te schakelen / run condensator of andere wikkelingen in en uit het circuit op een bepaald toerental. Controleer of de schakelaar contacten zijn niet gelast gesloten of zijn verontreinigd met vuil en vet, dat een goede verbinding zou kunnen voorkomen. Gebruik een schroevendraaier om te zien of het schakelmechanisme en elke veer vrij kunnen worden bediend.
 3. 3
  Controleer de ventilator. Een "TEFC" motortype is een "totaal ingesloten, ventilator gekoeld" type. De ventilatorbladen zijn achter een metalen beschermkap aan de achterkant van de motor. Zorg ervoor dat het stevig is bevestigd aan de as en niet verstopt met vuil en ander vuil. De openingen in de achterste metalen beschermkap moeten volledige en vrije luchtbeweging hebben, anders kan de motor oververhit raken en uiteindelijk falen.
 4. 4
  Kies de juiste motor voor de omstandigheden waarin het zal worden uitgevoerd. Controleer dat druipwaterdichte motoren zijn al blootgesteld aan direct water of vocht, en dat een open motoren niet worden blootgesteld aan water of vocht helemaal.
  • Druipwaterdichte motoren kan worden geïnstalleerd in een vochtige of natte plaatsen, zolang ze zodanig zijn gemonteerd dat water (en andere vloeistoffen) kan niet in vanwege de zwaartekracht of niet blootgesteld aan een stroom van water (of andere vloeistoffen) gericht op of daarin.
  • Open motoren zijn, zoals de naam al aangeeft, volledig open. De einden van de motor hebben vrij grote openingen en de windingen in de stator zichtbaar. Deze motoren zouden niet moeten deze openingen geblokkeerd of beperkt zijn en mag niet in natte, vieze of stoffige plaatsen worden geïnstalleerd.
  • TEFC motoren anderzijds, kan worden gebruikt in alle van de eerder genoemde gebieden, maar mag niet ondergedompeld tenzij specifiek ontworpen voor het doel.

Tips

 • Het is niet ongebruikelijk voor een motor windingen om zowel "open" en "kortgesloten" op hetzelfde moment. Op het eerste gezicht, kan dit lijkt een contradictio in terminis te zijn, maar het is echt niet. Een voorbeeld zou een "open" circuit door een elektrische storing veroorzaakt door een vreemd voorwerp dat valt in of magnetisch getrokken in de motor of het voltage dat letterlijk veroorzaakt een draad in de wikkeling te "blazen" of smelten zijn. Dit resulteert in een gebroken path - of "open circuit". Als een van de uiteinden van de draad aan het open punt - of als sommige van de gesmolten koperdraad in contact moet komen met de motor frame of andere geaarde deel van de motor - een "kortsluiting" resultaten. Het gebeurt niet vaak - maar het gebeurt wel.
 • Een NEMA lijst kan geraadpleegd worden voor alle dimensionale motorgegevens.