Wki

Hoe maak je een eenvoudige kippenhok te bouwen

Het bouwen van een achtertuin kippenhok zal toestaan ​​om biologische eieren te oogsten, kippen voor vlees, recycle uw voedselresten en de ontwikkeling van hoogwaardige meststoffen uit kippenmest. Hier is hoe het te doen.

Stappen

Hoe maak je een eenvoudige kippenhok te bouwen. Ontwikkelen van een plan.
Hoe maak je een eenvoudige kippenhok te bouwen. Ontwikkelen van een plan.
 1. 1
  Stel doelen. Ontwikkel een plan voor uw kippenhok gebaseerd op de huidige of toekomstige behoeften. Vraag jezelf af hoeveel kippen je van plan bent om te blijven, hoeveel ruimte je hebt, en met welk doel je het houden van kippen. Uw antwoorden op deze vragen zal invloed hebben op hoe je je kippenhok te bouwen.
 2. 2
  Ontwikkelen van een plan. U kunt kippenhok plannen te kopen, of maak een van uw eigen. Hier is een lijst van fundamentele overwegingen bij het ontwerp voor de meeste hokken:
  • Hoogte. De meeste kippenhokken worden verhoogd twee of drie meter boven de grond. Verhoogde hoogte maakt de kippen minder toegankelijk voor roofdieren. Na uw coop te dicht bij de grond kon ook over voldoende ruimte voor knaagdieren te nestelen.
  • Isolatie. Afhankelijk van waar je woont, kan uw coop min of meer isolatie van buitenaf elementen vereisen. Selecteer uw materialen op basis van hoeveel bescherming tegen de elementen uw kippen zal vereisen.
  • Ventilatie. Omdat uw kippen zullen elimineren binnen de coop, moet u blijven lucht doorheen stroomt. De meeste openingen bestaan ​​uit scharnierende kleppen aan de zijkanten van de coop die worden gestut, met de openingen bedekt met kippengaas.
  • Voedsel en water. Uw kippen zullen toegang tot voedsel en schoon water in de coop nodig, weg van het nest. Het systeem dat u gebruikt voor deze kan eenvoudig of uitgebreid zijn, afhankelijk van uw behoeften.
  • Zitstokken. Zitstokken in de coop zal een plek bieden voor uw kippen op stok 's nachts. Vergeet niet dat kippen liever slapen op een baars, en dat de zitstokken moeten ver genoeg uit elkaar dat de kippen niet zal worden volledig in contact met elkaar zijn.
  • Strooisel. Omdat kippen niet hun eliminaties beheersen, moet je een soort van zwerfafval te bieden onder de zitstokken, zoals stro of houtkrullen. Het hebben van het afval aan vulmiddel zal de samenwerking gemakkelijker te maken om schoon te maken, daarnaast kan gebruikt strooisel uitstekende meststof.
  • Nestkasten. Uw nestkast moet een kleine, ondiepe ruimte waar uw kippen eieren kan leggen zijn. Voorkomen dat het te ruime of comfortabele, zodat de kippen niet worden aangemoedigd om daar te lang blijven. Sommige hokken zijn zodanig ontworpen dat de eieren van de nestkast is toegankelijk via een kleine deur aan de buitenkant van de coop.
  • Oprit. Om de verhoogde coop te verlaten, zal uw kippen een kleine helling naar beneden naar de werf nodig. Verf de oprit met een mengsel van zand en verf om het minder glad te maken, en voeg kruis strips (zoals frets op een gitaar) voor de kippen te gebruiken als kleine stappen. Als uw oprit gaat niet in een afgesloten binnenplaats, wil je in staat zijn om te sluiten 's nachts om de kippen veilig te houden in de kippenren.
 3. 3
  Assembleren materialen en gereedschappen. Op een minimum, moet je hout of triplex in verschillende maten, nagels, kippengaas, scharnieren, schroeven en strooisel nodig. Als u het bouwen van een meer gecompliceerde coop, moet je meer gevarieerde materialen. Daarnaast krijg je een meetlint, schuurmachine, elektrische zaag, hamer, boormachine, werkbank, gezichtsmasker en lederen handschoenen nodig. Je zou in staat zijn om deze items te kopen van tweedehands winkels.
 4. 4
  Beginnen met de bouw. Als je de bouw van de coop, proberen op te bouwen methodisch, zodat u niet hoeft terug te gaan en fouten te herstellen.
  • Word lid van de bodem frames eerst, dan de zij frames en ondersteunende kaders. Bij de samenstelling van de frames, waar ze worden verbonden, gebruik houtlijm om ze te houden op zijn plaats en boor zeer kleine pilot gaten voor de nagels. Om ervoor te zorgen dat de nagels gaan in een rechte, boor piloot gaten. Beter nog, gebruik een verstek of het einde lapvoeg. De lapvoeg en de verstek zijn de twee meest voorkomende verbindingen die u moet gebruiken bij de opbouw van uw kippenhok om de stabiliteit en robuustheid van uw project te waarborgen.
  • Doe de zijlijnen (triplex en / of kippengaas) en de dakbedekking van het kippenhok toen het frame klaar is. Zorg ervoor dat u de lengte van het hout steunen en de grootte verdubbelen bij het verhogen van de grootte of de afmetingen van uw kippenhok. Bijvoorbeeld, een 25mm x 25mm x 2m hout verhogen tot 50mm x 50mm x 3m, zodat het frame is sterk en stevig!
  • Voeg de ramen en deuren. De ramen en deuren moeten zijn de laatste die je zou moeten werken op.
 5. 5
  Inspecteer uw werk. Zodra alles klaar is, doe een keer-over inspectie en sluit alle naden en verbindingen met isolatiemateriaal om koude lucht te voorkomen dat het invoeren van nieuwe huis van je kudde. U kunt ook schilderen het kippenhok in elke kleur die je graag het algehele karakter van uw huis passen.

Tips

 • Plan voor uitbreiding. Denk aan het bouwen van uw coop iets groter dan wat je nu nodig hebt voor het geval je besluit om meer kippen te verhogen.
 • Sommige mensen vinden dat speciale water gerechten voor honden en katten goed werken in kippenhokken, met name modellen die worden aangesloten op slangen tot een constante bron van schoon water te voorzien.
 • Bij de introductie van kleinere kuikens op een hok van kippen, zorg ervoor dat ze een veilige, afgesloten ruimte in de tuin die toegankelijk is voor kleine openingen gesneden in kippengaas. Zorg ervoor dat ze eten in dit gebied.
 • Denk aan het bouwen van een kip tractor.

Waarschuwingen

 • Zorg dat het veilig is voor roofdieren.
 • Wees uiterst voorzichtig bij het werken met elektrisch gereedschap.