Wki

Hoe maak je een dier vangen met een Havahart val

Zo veel als we de gedachte kan hekel, zal iedereen die eigenaar is van een huis of ander onroerend goed uiteindelijk worden geconfronteerd met kleine zoogdieren die overlast kan worden. Grotere dieren zoals opossums of eekhoorns kunnen een woning te betreden en zelfs bedreigen. De meeste gemeenten zullen een groter dier als dit val voor jou als je ze belt, maar je kunt niet altijd vertrouwen op je lokale overheid om de dieren op humane wijze te behandelen. Dit artikel zal u tonen hoe je een kleine tot middelgrote dieren op humane wijze te vangen, en met een minimale inspanning. U leert hoe u een val te verkrijgen, plaatst u deze adequaat, en zet deze met nuttige aas.

Stappen

Hoe maak je een dier vangen met een Havahart val. Verkrijgen van de val.
Hoe maak je een dier vangen met een Havahart val. Verkrijgen van de val.
 1. 1
  Afspraken maken. Weet wat u gaat doen met het dier wanneer het wordt gevangen. Het is veilig te vervoeren en het bezit van een dier in het overdekte Havahart val voor een paar uur, zo lang als u doorgaat met water voeden en het. Echter, moet je bereid zijn om het dier onmiddellijk te vervoeren naar een dierenarts of wildcentrum op trapping, of laat het dier in een nieuw gebied waar voedsel dat het eet en water zijn direct beschikbaar (zie Waarschuwingen over wilde katten). Contact op met uw lokale dierlijke controle agentschap voorhand als u niet zeker weet wat te doen na trapping. Vraag hen wat er met het dier na het vangen. (Algemeen, wilde dieren, zoals eekhoorns en wasberen kunnen worden verplaatst naar een wildbeheer gebied, maar wilde katten zijn vaak geëuthanaseerd.) Maak zoveel telefoontjes als je nodig hebt, zodat je een plan voor waar aan het dier te nemen zodra het zal hebben wordt gevangen. Ook nooit van plan een moeder dier te vangen, die alleen garant voor een ellendige en pijnlijke dood voor de baby's te maken.
 2. 2
  Verkrijgen van de val. Vele vallen op de markt bestaan ​​dat dieren behandeld met wisselend vriendelijkheid. Deskundigen over het algemeen over eens dat Havahart modellen zijn het meest succesvol in het vangen van dieren en worden als de meest humane vallen beschikbaar beschouwd. Ze zijn goed gemaakt, sterk, en zijn voorzien van stompe trapping armen, zodat ze niet schadelijk voor het dier. Zij worden ook beschouwd als goedkoop en weinig onderhoud.

 3. 3
  Plaats de val. Je hebt waarschijnlijk al een plaats in gedachten als waar u wilt uw trap te plaatsen - waar u de dieren hebben gezien. Overweeg het volgende bij het plaatsen van uw trap:
  • Menselijk verkeer. Plaats de val weg van menselijk verkeer. Dieren hebben meestal bepaalde gebieden waar ze regelmatig reizen, en zij over het algemeen weg te blijven van mensen en locaties die ze hebben onlangs geweest.
  • . Plaats de val uit de buurt van huisdieren. Houd uw eigen huisdieren binnen en vertel uw buren om hen binnen te houden over de tijd die je hebt de val uiteengezet. Een familie kat of hond is een dier ook, en ze zullen waarschijnlijk worden aangetrokken tot een aas val. Deze val kon worden verrekend, misschien vastleggen of verwonden van huisdieren in plaats van de beoogde doelgroep. Het is ook mogelijk dat de gevangen dieren kunnen worden verwond of gemarteld door familie katten of honden.
  • Huizen. Het is geen goed idee om de val onder een plaats of. U kunt vergeten over de val, of het kan moeilijk zijn om een ​​val te halen met een dier binnen van het van onderaf een huis.
  • Water. Vaak dieren blijven dicht bij water bronnen zoals, beken, en meren. Als u een harde tijd geen dieren vangen, probeer dan het vinden van een plek dicht bij een waterbron. Kijk voor voetafdrukken in zacht, en plaats vallen langs routes in schaduwrijke, donkere gebieden.
  • Dier hot spots. Plaats een val waar je hebt gezien dieren samenkomen. Als veel eekhoorns regelmatig samenkomen in uw achtertuin, dan is dat een goede plek om de val te lokaliseren.
 4. 4
  Selecteer het juiste aas. Pindakaas is een goede keuze voor een onbekend zoogdier. Marshmallows, kattenvoer, hondenvoer, vogelzaad en tonijn kan zo goed werken.
 5. 5
  Bewapen de val. Pik het bewapenen bar en vult de collectie plaat met een eetlepel aas. Volg de instructies die met uw aankoop kwam. Houd in gedachten dat de val moet op redelijk vlakke ondergrond te worden geplaatst voor het goed te bewapenen.
 6. 6
  Bedek de val wrap een laken of handdoek om de volle breedte van de val, zodat de beide uiteinden worden blootgelegd. Deze bedekking zal het gevangen dier te kalmeren door te voorzien van een gevoel van bescherming tegen roofdieren en daarmee te voorkomen dat schreeuwen en worstelen, acties die roofdieren zouden kunnen trekken of veroorzaken letsel.
 7. 7
  Controleer de val zo vaak mogelijk. Het is onverstandig en onmenselijk om het dier gevangen zonder aandacht voor meer dan een korte periode verlaat. Laat de nabijheid van de val totdat hij is gevangen - het de verkeerde dier of kan moeite ondanks het deksel en pijn zelf.

Tips

 • Als je een nestje verlaten kittens hebben gevonden, maar zijn niet in staat om de moeder kat vangen, kunt u daadwerkelijk gebruik maken van een van de gezonde kittens als "lokaas" door voorzichtig het plaatsen van de kitten in het verre uiteinde van de val en het veiligstellen van het daar met een klein stukje hardware doek als scheidingswand. Je moet heel voorzichtig zijn om de val te plaatsen in een schaduwrijke plek weg van het huis. Hoeft er niet weg van de kitten voor een maximum van twee uur. In het algemeen, het kitten zal een noodoproep voor zijn moeder klinken en ze zal komen lopen en voer de val voor de kitten. Wees uiterst voorzichtig omgaan met de moeder, plaatst haar en de kittens in een veilige rustige plek totdat u kunt contact opnemen met een lokale vrijwilligersorganisatie die hen kan voor u beheren. Echter, de meeste dierlijke redding groepen overspoeld met oproepen om hulp en mogen niet in staat zijn om u te helpen. Wees bereid om op de katten te houden totdat u een geschikte optie te vinden.
 • U kunt wensen om te proberen "ontgroening" een dier voordat u probeert om het te vangen. Ontgroening is in wezen het dier voldoende te storen of het maken van uw woning onaantrekkelijk genoeg om te zorgen dat het prettiger omgeving elders zullen zoeken. Er zijn een verscheidenheid van vrij humane ontgroening technieken, waaronder het maken van lawaai, met behulp van ultrasone afschrikmiddelen, en het plaatsen van barrières.
  • Indien mogelijk, verwijder voedselbronnen uit het gebied. Voedsel huisdier of vogelzaad weggelaten kan ook het aantrekken van ongewenste bezoekers, zoals stinkdieren en wasberen. Ook grondig te dekken en bevatten vuilnis, met name voedsel afval.
 • Zorg ervoor dat u de juiste val te selecteren. Sommige dieren, zoals wasberen, kunnen zichzelf verwonden, terwijl opgesloten als ze worden toegelaten te veel "speelruimte".
 • Als u problemen hebt met het vangen van dieren, probeer dan het plaatsen van aas rond de val, in aanvulling op de binnenkant van het. Dit kan "lokken" dieren te helpen om het gebied. Probeer verschillende combinaties van aas en locaties en met volharding bent u zeker om het dier te vangen.
 • Voordat een wild dier, controleren om te zien of er een boerderij rond. Sommige wilde dieren zullen prooi op vee, en de boerderij of landhuis eigenaars zal zeker niet op prijs stellen een vos of coyote, bijvoorbeeld, wordt afgezet in de buurt van zijn of haar kippenhok.
 • Bij het transport, donkerder de val door het plaatsen van een handdoek of deken overheen te helpen kalmeren het dier.
 • U kunt een hart nodig om deze taak te volbrengen
 • U zult merken dat uw aas wordt gegeten (of zelfs dat het niet is), toch heb je niet een dier gevangen. Dit is normaal, zoals soms dieren kunnen aas halen zonder verrekening van de val. Voeg meer aas als nodig is, maar alleen laten de val. Dieren moeten zich aanpassen aan hun nieuwe omgeving, en kan enkele dagen voor een dier te nemen aan "vallen" voor de val.
 • Dieren zijn zeer gevoelig voor menselijke activiteiten. Ze kunnen mensen lang ruiken nadat men het gebied heeft verlaten. Vanwege dit, is het een goed idee om handschoenen te dragen tijdens het werken met de val of aas. Als de val te veel menselijk contact heeft gehad, is het misschien verstandig om de val onder water of in rook te plaatsen voor enkele minuten.

Waarschuwingen

 • Niet katten in een nieuw gebied vrij te geven zonder ze eerst te bevatten voor een paar weken. Als je drop ze af in een onbekend gebied, zullen ze proberen om hun weg terug te vinden naar de oude plek en kunnen gewond raken of gedood op hun reis als ze straten en het gezicht roofdieren te steken. Het is over het algemeen onverantwoordelijk om drop-off een kat zomaar ergens. Andere mensen zullen niet willen zwerfkatten in hun buurt, en als zodanig, moeten alle gevangen katten worden genomen om een ​​dierenasiel.
 • Wees voorzichtig bij het vervoeren of het vrijgeven van een dier. Draag dikke handschoenen en kleding, voor het geval het dier probeert te bijten.
 • Zorg dat er geen vrouwen die je kent zwanger te zijn of de zorg voor een nestje. Het verwijderen van de moeder garandeert een langdurige, ellendige dood voor de baby's.
 • Als een dier bijt je, neem dan onmiddellijk contact op met een arts, en breng het dier. De arts zal vragen om het dier te onderzoeken om welke ziekten die het je kan zijn overgebracht door de beet.
 • Het is illegaal in sommige staten om een ​​dier te vervoeren. Massachusetts is een dergelijke staat. De zorg is het voorkomen van verspreiding van hondsdolheid moet het dier bewijzen besmet. Sommige staten, zoals Oregon, vereisen een wildlife vervoerscontracten.
 • Neem contact op met uw lokale vis en wild afdeling voordat zij zich in elke trapping streven.

Dingen die je nodig hebt

 • Een Havahart val.
 • Aas items zoals verse groenten, zonnebloempitten, verse lever, kuiken ingewanden, enz. Bait items zijn afhankelijk van het soort dier dat u wilt vangen. Zie deze pagina voor meer.
 • Tijd. Springende dieren is over doorzettingsvermogen. Afhankelijk van uw locatie, kan het u een paar uur of een paar weken. Alleen niet vergeten - niet de vastgestelde zonder vaak controleren van het val niet verlaten.